Cryptowisser: 75 Crypto ανταλλακτήρια έκλεισαν το 2020 και δεν θα είναι τα τελευταία

Την 5η Οκτωβρίου 2020, ο κορυφαίος ιστότοπος σύγκρισης υπηρεσιών Crypto, η Cryptowisser, ανακοινώνει έναν κατάλογο που έχει συντάξει και αποκαλεί «νεκροταφείο των Crypto ανταλλακτηρίων«.
Η αναλυτική σελίδα παραθέτει και εξηγεί τα πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (σε μεγάλο βαθμό μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια) που έχουν εξαφανιστεί, ή έχει λήξει άδειά τους ή έχουν καταρρεύσει φέτος, δίνοντας μια εικόνα για τον ευμετάβλητο και ανταγωνιστικό χώρο των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Υπήρξε μία αύξηση της τάξης του 56% των νεκρωμένων ανταλλακτηρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος χωρίς σημάδια ανάκαμψης της τάσης. Ενώ γενικά ο χώρος των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να βλέπει εντυπωσιακή ανάπτυξη, ο τομέας των ανταλλακτηρίων αντιμετωπίζει ανταγωνισμό, κορεσμό και αυξανόμενες απαιτήσεις από τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, που δεν φαίνεται να σταματούν εδώ.

Σύμφωνα με την έκθεσή της Cryptowisser , τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων «πεθαίνουν» είτε αυτοβούλως, είτε λόγω πειρατείας ή άλλης απάτης αλλά και λόγω του αποκλεισμού τους από τις Αρχές. Ενώ οι απάτες και οι πειρατείες, ως αιτία παύσης της λειτουργίας, εξηγούνται αυτονόητα, οι εθελοντικές και κυβερνητικές διακοπές λειτουργίας, καθώς και οι μυστήριες εξαφανίσεις μπορούν επίσης να εξηγηθούν.

Ο ανταγωνισμός οδηγεί τα Crypto ανταλλακτήρια εκτός αγοράς
Η Cryptowisser εξηγεί ότι υπάρχουν κυρίως τρεις ομάδες ανταγωνιστών που είναι υπεύθυνες για την κατάρρευση των μη αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων: τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, τα ανταλλακτήρια παραγώγων και οι εναλλακτικές λύσεις εκτός κρυπτονομισμάτων.

Τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια (DEX) ωθούν τα μη αποκεντρωμένα εκτός αγοράς: Τα DEX συνήθως διαθέτουν διακομιστές σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους λιγότερο ευαίσθητους στις επιθέσεις των χάκερ και συνήθως προσφέρουν επίσης χαμηλότερες χρεώσεις (μερικές φορές μηδενικές χρεώσεις). Είναι σε θέση να χειριστούν περισσότερο όγκο συναλλαγών και συχνά είναι πιο ελκυστικά από τα μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Τα ανταλλακτήρια παραγώγων γνωρίζουν ανάπτυξη: Μια άλλη ομάδα ανταλλακτηρίων που έχουν δει εντυπωσιακή ανάπτυξη είναι εκείνα που εμπορεύονται παράγωγα. Ένα παράγωγο είναι ένα μέσο που τιμολογείται με βάση την αξία ενός άλλου περιουσιακού στοιχείου (συνήθως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα κ.λπ.). Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, τα παράγωγα αντλούν τις τιμές τους από τις τιμές συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων, συνήθως του Bitcoin.
Είναι σαφές ότι τα ανταλλακτήρια παραγώγων γίνονται όλο και πιο ισχυρά στην αγορά και όχι απίθανο σε βάρος ορισμένων μη αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη μεγαλύτερη λίστα ανταλλακτηρίων παραγώγων στον κόσμο για να δείτε ποιες ανταλλακτήρια παραγώγων γνωρίζετε ή έχετε ήδη ακούσει γι’ αυτά.

Οι εναλλακτικές λύσεις, εκτός κρυπτονομισμάτων, γίνονται περισσότερο διαθέσιμες: Καθώς τα κρυπτονομίσματα γίνονται ολοένα και πιο φιλικά προς τον χρήστη και λιγότερο αποκλειστικά για όσους διαθέτουν τεχνολογικές γνώσεις, αναπτύσσονται επίσης εναλλακτικές λύσεις εκτός κρυπτονομισμάτων. Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν πειστικά δεδομένα που να δείχνουν πόσους χρήστες χάνουν τα ανταλλακτήρια από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι είναι, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, ένας παράγοντας που συμβάλλει στο μαζικό θάνατο των μη αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων.

Οι κανονισμοί και η νομοθεσία καθιστούν αδύνατη την επιβίωση των νέων ανταλλακτηρίων.: Καθώς ο κλάδος αναπτύσσεται, το ίδιο συμβαίνει και για τη νομοθεσία που τον διέπει. Ένα ολλανδικό ανταλλακτήριο που ονομάζεται NLexch, αναγκάστηκε να κλείσει πριν από λίγες εβδομάδες (1 Σεπτεμβρίου 2020) και έδωσε την ακόλουθη καλογραμμένη εξήγηση γιατί το κάνει:
«Η De Nederlandsche Bank [Η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας] ζήτησε από κάθε επιχείρηση κρυπτονομισμάτων να εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο της Τ.τ.Ο.. Η εγγραφή θεωρείται υποχρεωτική και οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται θα αναγκαστούν να κλείσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα. Τα τέλη που χρεώνονται σε όλη τη διαδικασία είναι πολύ υψηλά. Το κόστος παροχής του απαιτούμενου επιπέδου ασφάλειας, υποστήριξης και τεχνολογίας δεν είναι οικονομικά εφικτό να εξυπηρετηθεί από εμάς.»

Η NLexch δεν θα είναι η μόνη, καθώς οι μεγαλύτερες και περισσότερο καθιερωμένες εταιρείες δυσκολεύουν τον ανταγωνισμό στα καινούργια και μικρότερα ανταλλακτήρια.

Τελικές παρατηρήσεις

Για να αναπτυχθεί ένα νέο μη αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, πιθανότατα θα πρέπει να έχει κάποια μορφή μοναδικού πλεονεκτήματος που δεν υπάρχει ήδη στην αγορά σήμερα. Οι μέρες για την δημιουργία ενός ανταλλακτηρίου με την ελπίδα για ένα bull-run έχουν τελειώσει και δεν διαφαίνεται να επανέρχονται για αρκετό καιρό.

Η Cryptowisser είναι ένας ιστότοπος σύγκρισης υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων με τις μεγαλύτερες, πιο συχνά ενημερωμένες και πιο αξιόπιστες λίστες ανταλλακτηρίων, πορτοφολιών, χρεωστικών καρτών και εμπόρων στον κόσμο. Με περισσότερες από 1.000 κριτικές για τα διάφορα ανταλλακτήρια, τις χρεωστικές κάρτες, τα πορτοφόλια και τους εμπόρους, βοηθούν τον χρήστη να λάβει αποφάσεις αγοράς και να γνωρίσει τις επιλογές υπηρεσιών που διατίθενται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Πηγή: Cryptowisser /Δελτίο τύπου 05/10/2020 – https://news.bitcoin.com/cryptowisser-75-crypto-exchanges-dead-in-2020-more-will-follow/?utm_source=OneSignalPush&utm_medium=notification&utm_campaign=PushNotifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – Γωγώ Κώτσινα – Σώτου. Ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο
Αγίου Κωνσταντίνου 130, Τρίπολη
http://www.to-xamogelo.gr/

FITNESS TEMPO – Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας. Πύλης 36, Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/

LEDGER: πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Ledger 


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.