Έτσι ο John McAfee έβγαλε 23 εκ. δολάρια προωθώντας ICOS (σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Αμερικανικών Αρχών)

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δήλωσε ότι ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας του χώρου των λογισμικών κυβερνοασφάλειας και πρώην ενθουσιώδης υποστηρικτής της αύξησης της αξίας του Bitcoin (BTC), ο John McAfee, προωθούσε αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) χωρίς να αποκαλύπτει ότι το έκανε επί πληρωμή.

Χθες, η SEC κατηγόρησε τον McAfee και τον σωματοφύλακά του Jimmy Watson, Jr., για παραβίαση των διατάξεων κατά της απάτης των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών, για τον μεν McAfee για παραβίαση των διατάξεων κατά του touting (touting: απόπειρα πώλησης (προϊόντος/ υπηρεσίας), συνήθως ενοχλώντας ανθρώπους με επιθετικό ή τολμηρό τρόπο) και για τον Watson ως βοηθό και συνεχιστή των παραβιάσεων του McAfee.
Επίσης, ο επιχειρηματίας συνελήφθη στην Ισπανία όπου εκκρεμεί η έκδοση του, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) σε ξεχωριστή ανακοίνωση. Χθες, το DoJ δημοσιοποίησε ένα κατηγορητήριο, χρεώνοντας τον McAfee για φοροδιαφυγή και εσκεμμένη αποτυχία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

«Οι McAfee και Watson κέρδισαν ενώ οι επενδυτές αφέθηκαν να κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που είναι ουσιαστικά άχρηστα», δήλωσε η SEC.


Σύμφωνα με την SEC, το φερόμενο σχέδιο «ICO shilling» λειτούργησε ως εξής:

  • Ο McAfee προώθησε πολλαπλά ICO στο Twitter, προσποιούμενος τον αμερόληπτο και ανεξάρτητο, παρόλο που πληρώθηκε πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για τις υπηρεσίες του αυτές.
  • Ο McAfee φέρεται ότι αρνήθηκε τη λήψη αποζημίωσης από τους εκδότες των ICO, ακόμη και όταν του ρωτήθηκε σχετικά από ορισμένους επενδυτές.
  • Ο McAfee φέρεται να είπε ψέματα ότι είχε επενδύσει προσωπικά σε ορισμένα ICO και ότι συμβούλευε ορισμένους εκδότες.
  • Ο Watson βοήθησε τον McAfee διαπραγματευόμενος τις αμοιβές του για την προώθηση των νομισμάτων, βοηθώντας τον να εξαργυρώσει τις ψηφιακές πληρωμές περιουσιακών στοιχείων για τις υπηρεσίες του και, για ένα από τα ICO που ο McAfee προωθούσε, να εκδηλώνει το ενδιαφέρον της και η μελλοντική του σύζυγος με σχετικά tweet.
  • Ο Watson φέρεται να πληρώθηκε τουλάχιστον 316.000 USD για το ρόλο του.
  • Οι McAfee και Watson φέρεται επίσης ότι συμμετείχαν σε ένα ξεχωριστό σχέδιο, για να επωφεληθούν από μια ασφάλεια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, φουσκώνοντας την τιμή και κατόπιν ρίχνοντας την για ένα συγκεκριμένο νόμισμα.

«Οι πιθανοί επενδυτές ψηφιακών τίτλων έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν εάν εκείνοι που τα προωθούν, πληρώνονται από τους εκδότες αυτών των τίτλων», ανέφερε η Kristina Littman, επικεφαλής της Cyber Unit της SEC, σε δελτίο τύπου.

Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις στο crypto twitter:

Jameson Lopp@lopp· Oct 5, 2020: «Πρέπει να το παραδεχτείτε, ο άνθρωπος έκανε σκληρό παζάρι: «τα ICOs του McAfee συγκέντρωσαν τουλάχιστον 41 εκατομμύρια δολάρια και ο McAfee κέρδισε περίπου 23,2 εκατομμύρια δολάρια, σε μυστική αποζημίωση για τις καλές του υπηρεσίες επιθετικής προώθησης». https://courtlistener.com/docket/18506139/1/securities-and-exchange-commission-v-mcafee/

Με τον nic carter@nic__carter να απαντά στο παραπάνω tweet: Κόψτε ένα ζευγάρι μηδενικά και έχετε την «ταρίφα» του μέσου influencer sto Crypto Twitter. 12:22 AM · Oct 6, 2020

Εν τω μεταξύ, το Υπ. Δικαιοσύνης (DoJ) είπε ότι, από το 2014 έως το 2018, ο McAfee φέρεται να απέτυχε να υποβάλει φορολογικές δηλώσεις, παρά την είσπραξη εκατομμυρίων εισοδημάτων από την προώθηση των κρυπτονομισμάτων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, των διαλέξεων και του συμβολαίου για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο McAfee φέρεται να διαφεύγει των φορολογικών του υποχρεώσεων κατευθύνοντας τις πληρωμές των εισοδημάτων του σε λογαριασμούς τρίτων ή σε λογαριασμούς σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Το DoJ ισχυρίζεται επίσης ότι ο McAfee επιχείρησε να αποφύγει τους φόρους αποκρύπτοντας περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, ενός οχήματος και ενός σκάφους, τα οποία φέρονται χρεωμένα σε ονόματα άλλων.

Οι συνέπειες για τον McAfee, μετά από ένα τέτοιο κατηγορητήριο, μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Σε περίπτωση καταδίκης, ο McAfee αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κάθε κατηγορία φοροδιαφυγής και μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε κατηγορία εσκεμμένης αποτυχίας κατάθεσης φορολογικής δήλωσης.
  • Ο McAfee αντιμετωπίζει επίσης μια περίοδο εποπτευόμενης απελευθέρωσης, επιστροφής χρημάτων και οικονομικών κυρώσεων.
  • Η SEC επιδιώκει μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα, διαταγές βάσει συμπεριφοράς, επιστροφή των φερόμενων παράνομων κερδών και αστικές κυρώσεις.
  • Η SEC επιδιώκει επίσης να εμποδίσει τον McAfee να υπηρετήσει σε θέση ευθύνης και ως διευθυντής δημόσιας εταιρείας.

πηγή: Linas Kmieliauskas – 06/10/2020 – https://cryptonews.com/news/this-is-how-john-mcafee-made-usd-23m-for-shilling-icos-accor-7905.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh
Σμύρνης 4, Αγ. Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/

POINTER - Hosting Experts - Domain Names
Βούλγαρη 32 - Ι. Πολέμη 13-15, Θεσσαλονίκη
https://www.pointer.gr/

TATIANA STYLING STUDIO - Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο.
Μουσών 71 & Πλούτωνος, Παλαιό Φάληρο
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.