Η χρήση του Bitcoin αυξάνεται στην Αίγυπτο εν μέσω της οικονομικής ύφεσης

Καθώς η πανδημία COVID-19 ώθησε την αιγυπτιακή οικονομία σε ύφεση και ανέβασε τα ποσοστά της ανεργίας, όλο και περισσότεροι Αιγύπτιοι βλέπουν τα οφέλη από το εμπόριο και την εξόρυξη Bitcoin ως μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος.

Σύμφωνα με το Al-Monitor, πολλοί Αιγύπτιοι, ιδιαίτερα οι νε’οτεροι, ενδιαφέρονται για τα κρυπτονομίσματα. Ο Wael al-Nahhas, οικονομολόγος και χρηματοοικονομικός σύμβουλος πολλών επενδυτικών ιδρυμάτων στην Αίγυπτο, δήλωσε:

«Πολλοί νέοι Αιγύπτιοι άρχισαν να επενδύουν μικρά ποσά, παρά την αύξηση της αξίας του bitcoin. Άρχισαν να εξορύσσουν το Satoshi, το οποίο είναι το 100ο εκατομμυριοστό του bitcoin, και σε καθημερινή βάση κερδίζουν από 4% έως 5% από τη διαφορά μεταξύ των τιμών αγοράς κατά τη στιγμή της πτώσης της ζήτησης και των τιμών πώλησης τη στιγμή της αιχμής της ζήτησης, εκτός από κάποια τριμηνιαία ή ετήσια κέρδη από τις απροσδόκητες αυξήσεις της τιμής του bitcoin. «

Η ανεργία στην Αίγυπτο αυξήθηκε από το 7,7% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε 9,6% κατά το δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή πάνω από μισό εκατομμύριο Αιγύπτιοι έχουν χάσει τις δουλειές τους, όπως φανερώνουν οι τελευταίοι αριθμοί από την Αιγυπτιακή Κεντρική Υπηρεσία Δημόσιας Στατιστικής (CAPMAS) .

Ο Muhammad Abd el-Baseer, που ασχολείται με το mining και είναι μέλος της κοινότητας Bitcoin Egypt, δήλωσε ότι κι άλλοι παράγοντες ώθησαν τους ανθρώπους να στραφούν προς το Bitcoin. 

Τα lockdown, οι μειωμένες ώρες εργασίας και οι νέες απαγορεύσεις, ώθησαν πολλούς Αιγύπτιους να επενδύσουν σε Bitcoin στον ελεύθερο χρόνο τους. Υπολογίζει ότι περισσότεροι από 16.000 Αιγύπτιοι έχουν ενταχθεί στην κοινότητα Bitcoin Egypt. Σημείωσε ακόμη ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να γίνει υψηλότερος, καθώς οι άνθρωποι θα διδάξουν στους φίλους και την οικογένειά τους πώς να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, ενώ όλο και περισσότεροι Αιγύπτιοι ενδιαφέρονται για την εξόρυξη και την εμπορία κρυπτονομισμάτων, πολλοί είναι κι αυτοί που ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν και να κατηγορηθούν για απάτη χωρίς την κατάλληλη νομοθεσία. 

Σύμφωνα και με τους ειδικούς, ένας νόμος που να διευκρινίζει ποιες δραστηριότητες μπορούν να θεωρηθούν νόμιμες ή όχι γύρω από τα κρυπτονομίσματα, θα έπρεπε να έρθει σύντομα.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-use-rise-in-egypt-amid-economic-recession


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

DIGITECH4ALL -Ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας https://www.digitech4all.eu/

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP -Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης https://fireshop.gr/

FEEL YOUR HOME -Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού
https://feelyourhome.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.