Η μεγάλη αγορά BTC της SQUARE θα είναι προπομπός και για άλλα εταιρικά κεφάλαια στον κρύπτο χώρο;

Η Square Inc. έχει τοποθετήσει το 1% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της σε bitcoin, αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία πιστεύει ότι «το κρυπτονόμισμα είναι ένα μέσο οικονομικής ενδυνάμωσης και παρέχει έναν τρόπο στον κόσμο να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο νομισματικό σύστημα».

Η μεγάλη αγορά Bitcoin της Square

Η Square Inc. ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει αγοράσει περίπου 4.709 bitcoin με συνολική τιμή αγοράς 50 εκατομμύρια δολάρια. Η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία (NYSE: SQ) με κεφαλαιοποίηση αγοράς αξίας 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρέχει προϊόντα πληρωμών λογισμικού και υλικού και υπηρεσίες σε μικρές επιχειρήσεις. Η εταιρεία, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, έχει γραφεία στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Square πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα είναι ένα μέσο οικονομικής ενδυνάμωσης και παρέχει έναν τρόπο για τον κόσμο να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, το οποίο ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό της εταιρείας«, αναφέρει η ανακοίνωση της Πέμπτης.
Αυτή η επένδυση σε bitcoin αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, όπως αυτά αποτιμώνται στο τέλος του 2ου τριμήνου του 2020. (σ.τ.μ. Κατά τις 30 Ιουνίου, το συνολικό ενεργητικό της εταιρείας ανερχόταν σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, επομένως η απόκτηση των bitcoin ενδέχεται να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 0,64% των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.)

Ο Amrita Ahuja, Διευθυντής οικονομικών της εταιρείας, σχολίασε: Πιστεύουμε ότι το bitcoin έχει τη δυνατότητα να είναι ένα πανταχού παρόν νόμισμα στο μέλλον… Καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση, σκοπεύουμε να μάθουμε και να συμμετέχουμε με συντεταγμένο τρόπο. Για μια εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα με βάση ένα πιο περιεκτικό μέλλον, αυτή η επένδυση είναι ένα βήμα μέσα σε αυτό το ταξίδι.

Η υπηρεσία πληρωμών για κινητά της εταιρείας, το Cash App, ξεκίνησε τη συναλλαγή bitcoin το 2018 επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν BTC. Το 2ο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα bitcoin της Cash App αυξήθηκαν κατά 600% και τα κέρδη ανήλθαν στο 711%.
Το 2019, η εταιρεία δημιούργησε μια ανεξάρτητη ομάδα, την Square Crypto, για να επικεντρωθεί στη συμβολή του έργου εργασία ανοιχτού κώδικα του bitcoin. Επίσης, ξεκίνησε πρόσφατα έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), για να ενθαρρύνει την καινοτομία και την ανοιχτή πρόσβαση σε κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες εφευρέσεων στο χώρο των κρύπτο.

Ο Jack Dorsey, Δ/νων σύμβουλος του Twitter και της Square

Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης της φιλοσοφίας και της προοπτικής που προσφέρουν τα ψηφιακά στοιχεία και κυρίως το bitcoin, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Jack Dorsey (Δ/νων σύμβουλος του Twitter και της Square) επιτίμησε ον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coinbase, Brian Armstrong, για την απόφασή του να εφαρμόσει απολιτική ηγεσία στο γνωστό ανταλλακτήριο, γράφοντας σε ένα tweet:
Το #Bitcoin (γνωστό και ως «crypto») είναι άμεσος ακτιβισμός ενάντια σε ένα μη επαληθεύσιμο και γεμάτο αποκλεισμούς χρηματοοικονομικό σύστημα που επηρεάζει αρνητικά τόσο μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε «τουλάχιστον» και να συνδεθείτε με τα σχετικά κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες σας καθημερινά. Αυτό αφήνει τους ανθρώπους πίσω: https://t.co/0LMlF1qcmG— jack (@jack) September 30, 2020

Η αγορά bitcoin της Square ακολούθησε παρόμοια ενέργεια από μια άλλη εταιρεία επίσης αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Microstrategy που, εισηγμένη στο Nasdaq, έκανε πρόσφατα το bitcoin ως το βασικό αποθεματικό κεφάλαιο και επένδυσε συνολικά 425 εκατομμύρια δολάρια στο κρυπτονόμισμα. Το Crypto Twitter υποδέχθηκε με αισιοδοξία την αγορά bitcoin από την Square, εκτιμώντας και αναμένοντας περισσότερες μεγάλες εταιρείες να ακολουθήσουν την κίνηση αυτή.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Square, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microstrategy, Michael Saylor, έγραψε στο Twitter: «Το Bitcoin αποτελεί ένα θαυμάσιο στοιχείο ως αποθεματικό κεφάλαιο. Θαυμάζω τον Jack και την ομάδα της Square που δείχνουν το δρόμο. »
Για την εταιρεία του, ο Saylor εξήγησε: «Σκέφτηκα να επενδύσω το αποθεματικό μας σε fiat, ομόλογα, μετοχές, swaps, options, ακίνητα, εμπορεύματα, πολύτιμα μέταλλα, τέχνη και άυλα πριν επιλέξω το bitcoin. Φαίνεται σαν το ιδανικό στοιχείο για μεγάλης διάρκειας επένδυση.»

πηγή: Kevin Helms – 08/10/2020 – https://news.bitcoin.com/square-bitcoin-50-million/?utm_source=OneSignalPush&utm_medium=notification&utm_campaign=PushNotifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

 LORD UNDERWEAR - ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα, Κατερίνη, Πιερία
https://www.lord.gr 

CUT & STYLE - Κομμωτήριο. Παπάφη 5, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/

MOTH AND ROSE TATTOO - Τατουάζ & piercing. Θεοφράστου 4, Περιστέρι – Αττική
http://mothandrosetattoo.com/index.html

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.