Πώς θα επηρεάσουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την τιμή του Bitcoin;

Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020, δύο έμποροι κρυπτονομισμάτων μοιράστηκαν -στο Twitter- τις προβλέψεις τους για το πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η τιμή του Bitcoin σε αυτό το γεγονός. 

«Εάν έχουμε έναν ξεκάθαρο νικητή και μια εύκολη μετάβαση της εξουσίας, δεν βλέπω μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του νομίσματος», δήλωσε ο έμπορος «BigCheds». «Από την άλλη πλευρά, εάν έχουμε μια πολύ μικρή διαφορά ή και αμφισβητούμενη εκλογή, θα πρέπει να δούμε μια ανάκαμψη σε risk-of περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός και το Bitcoin.»

Οι αμερικανικές εκλογές προστίθενται σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, το 2020, με αρκετούς άλλους παράγοντες να παραμένουν στο παιχνίδι. «Αυτή η χρονιά των εκλογών είναι σίγουρα διαφορετική, λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουμε δει στο παρελθόν, λόγω της πανδημίας και της παγκόσμιας οικονομίας που επηρεάζει», δήλωσε ο έμπορος με όνομα χρήστη στο Twitter, «CryptoWendyO». 

«Με ένα γεγονός όπως ο Covid, θα υποθέταμε ότι το Bitcoin θα επωφεληθεί ιδιαίτερα, εξαιτίας της αβεβαιότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών, ωστόσο δεν το βλέπουμε αυτό.»

Το Crypto Twitter έχει γεμίσει με πολιτικές συζητήσεις τις εβδομάδες αυτές, λίγο καιρό πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Οι εκλογές έρχονται στο τέλος μιας χρονιάς με οικονομκή κρίση σε όλες σχεδόν τις χώρες, διακοπή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων και οικονομικά προβλήματα.  

«Οι εντάσεις είναι υψηλές ειδικά με τις εκλογές», δήλωσε ο WendyO. «Οι αγορές χρειάζονται χρήματα για να ακμάσουν και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί τώρα καθώς η μεσαία τάξη προσπαθεί να διατηρήσει τα κεφάλαιά της», πρόσθεσε. 

Οι ενέργειες από την κυβέρνηση για νέα πακέτα διασωσης της οικονομίας σταμάτησαν, με την τρέχουσα διοίκηση να μην λαμβάνει απόφαση για περαιτέρω οικονομική στήριξη. Οι mainstream αγορές και τα crypto αντέδρασαν στην είδηση ότι ο πρόεδρος Trump έχει αποφασίσει να καθυστερήσει περαιτέρω τα πακέτα τόνωσης, μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές.

«Μετά τις εκλογές, καθώς θα ξέρουμε τι γίνεται κι όταν θα ανοίξει η οικονομία, πιστεύω ότι θα δούμε μια αλλαγή στην τιμή του Bitcoin, που ελπίζω να είναι ανοδική, αλλά πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή και στην τρέχουσα κίνηση της τιμής», εξήγησε ο WendyO , στη συνέχεια, επισημαίνοντας τον αγώνα του Bitcoin να σπάσει αποφασιστικά και να διατηρηθεί πάνω από τα εβδομαδιαία επίπεδα αντίστασης.

Προς το παρόν, η τιμή του Bitcoin ανέβηκε πρόσφατα πάνω από τα 11.000 δολάρια , δίνοντας μια ακτίνα αισιοδοξίας. 

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/how-will-the-us-presidential-election-affect-the-price-of-bitcoin


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

FEEL YOUR HOME -Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού https://feelyourhome.gr/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ -Ιατρός, Καρδιολόγος e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

APEIROS CHORA -Hotel – genuine Zagori mansion https://apeiroschora.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.