Πάνω από μισό εκατομμύριο bitcoin βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς

Μετά από αρκετά χρόνια κριτικής, το Bitcoin γίνεται mainstream, με πολλούς εταιρικούς οργανισμούς να το προσθέτουν στους λογαριασμούς τους. Η τελευταία από αυτές τις επενδύσεις είναι αυτή της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Square, που αγόρασε 4.709 Bitcoin.

Αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των Bitcoin που διατηρούνται σε εταιρικούς ισολογισμούς σε τουλάχιστον 598.237. Σύμφωνα με το BitcoinTreasuries.org, το Grayscale διατηρεί τη θέση του ως ο υψηλότερος εταιρικός κάτοχος του Bitcoin, με 449.596 BTC. Ακολουθεί η MicroStrategy που κατέχει 38.250, και το Galaxy Digital Holdings με 16.651. Άλλες εταιρείες με μεγάλο απόθεμα Bitcoin είναι η Square που κατέχει 4.709, η HUT 8 Mining Corporation με 2.954, η Riot Blockchain με 1.053, η Cypherhunk Holdings με 204, η Argo Blockchain με 126 και άλλες.

Πηγή: bitcointreasuries.org

Ωστόσο, η λίστα λέγεται ότι δεν είναι πλήρης, καθώς μέλη της κρυπτοκοινότητας στο Twitter εφιστούν την προσοχή και σε ορισμένους άλλους σημαντικούς κατόχους Bitcoin. Μία από αυτές τις εταιρείες, η Kinetic Portfolios, μέσω των διαφορετικών θυγατρικών της, κατέχει αθροιστικά πάνω από 35.000 Bitcoin. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η ARK Investment Management LLC, που έχει 20.226 BTC και η ARKW – ARK Next Generation Internet ETF με 17.136. 

Υπάρχουν φυσικά και μεμονωμένοι επενδυτές, όπως ο δισεκατομμυριούχος της Wall Street, Paul Tudor Jones, που αγόρασαν επίσης σημαντικά ποσά Bitcoin, γεγονός που αύξησε την ελπίδα ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε σύντομα να δει σημαντική υιοθέτηση. Ο συνιδρυτής της Morgan Creek, Anthony Pompliano, δήλωσε ότι αυτή η τάση εταιρειών και οργανισμών θα συνεχιστεί και τελικά κάθε εταιρεία θα αγοράσει Bitcoin ως μέρος των επενδύσεων της. 

Καθώς όλο και περισσότεροι «μεγάλοι» επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν Bitcoin, μεγαλώνει και η πιθανότητα να αυξηθεί η τιμή στο μέλλον. Αυτό οφείλεται στην περιορισμένη προσφορά των 21 εκατομμυρίων νομισμάτων, εκ των οποίων πολλά έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας και έχουν χαθεί για πάντα. Οι υποστηρικτές του Bitcoin πιστεύουν ότι με αυτούς τους παράγοντες, η τιμή του κρυπτονομίσματος μπορεί να φτάσει και τα 100.000 δολάρια, μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή πάνω από τα 11.500 δολάρια, τιμή στην οποία έφτασε μετά τα νέα της μεγάλης επένδυσης της Square. Αν και αναμενόταν ένα breakout πριν από την πορεία ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές το χαρακτηρίζουν ως ψεύτικο breakout που μπορεί τελικά να μην ισχύει. Τι θα συμβεί τελικά; Θα μειωθεί η τιμή ή θα διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο;

Πηγή: https://zycrypto.com/over-half-a-million-bitcoins-currently-held-on-corporate-balance-sheets/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ  -Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς  
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/
BIOFIRE  -Τζάκια βιοαιθανόλης
https://www.e-biofire.gr

DIGITECH4ALL -Ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας https://www.digitech4all.eu/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.