Οι G7 θα εμποδίσουν την κυκλοφορία του Libra έως ότου τεθούν σε ισχύ κανονισμοί

Σε ένα σχέδιο δήλωσης που αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο, οι χώρες που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δήλωσαν ότι αρχικά θα αντιταχθούν στην έναρξη του  project του Facebook, Libra.

Σύμφωνα με μια έκθεση της 12ης Οκτωβρίου από το Reuters, κεντρικοί τραπεζίτες και υπουργοί Οικονομικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (επίσης γνωστοί ως Ομάδα των Επτά ή G7), ανέφεραν ότι θα σταματήσουν παγκόσμια τα projects των stablecoin, εν αναμονή μιας κατάλληλης κανονιστικής εποπτείας.

Το προσχέδιο ανέφερε:

«Η G7 συνεχίζει να υποστηρίζει ότι κανένα παγκόσμιο project stablecoin δεν πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί, έως ότου να μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις σχετικές νομικές, κανονιστικές και εποπτικές απαιτήσεις, μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού και τηρώντας τα ισχύοντα πρότυπα.»

 

Η στάση της G7 δε φαίνεται να έχει αλλάξει καθόλου μέσα στον τελευταίο χρόνο. Πριν να ξεκινήσει η περσινή ετήσια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών, ο Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λε Μερ, είχε δηλώσει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος Libra. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα χρησιμοποιείται ένα εργαλείο συναλλαγών χωρίς να τηρεί κανέναν από τους κανόνες που θέτουμε σε όλα τα νομίσματα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η G7 έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης και συμμόρφωσης των ψηφιακών νομισμάτων, με τους νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τους κανόνες προστασίας των καταναλωτών κι άλλα ρυθμιστικά θέματα. Μια έκθεση της G7, τον περασμένο Οκτώβριο, ανέφερε ότι «τα παγκόσμια stablecoins αποτελούν απειλή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Ως αποτέλεσμα το Libra stablecoin του Facebook ενδέχεται να μην λάβει έγκριση από τους απαραίτητους ρυθμιστές. Πέρυσι η Γαλλία συνεργάστηκε με την Γερμανία και τις Κάτω Χώρες για να αποτρέψει το ξεκίνημα του Libra στην Ευρώπη. Τον Απρίλιο, το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας της G20 εξέδωσε μία ολοκληρωμένη μελέτη για τα stablecoins, παρουσιάζοντας 10 συστάσεις για την αποτελεσματική τους ρύθμιση.

Το προσχέδιο της G7 εξέφραζε επίσης την ανησυχία της ομάδας, για επιθέσεις ransomware, που όπως αναφέρει «θέτουν σε κίνδυνο βασικές λειτουργίες, μαζί με τη συλλογική μας ασφάλεια και ευημερία». Τέτοιες επιθέσεις έχουν αυξηθεί σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του έτους.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/g7-will-block-libra-launch-until-regulations-in-place

USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Βιοτεχνία αγωγών & Εξαρτημάτων αερισμού Τηλ. 6977 578 149 / 6977 348 153

MOTH AND ROSE TATTOO Τατουάζ & piercing http://mothandrosetattoo.com/index.html

DELTA STROM Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας. https://deltastrom.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.