Το BTC σταθερό στην τιμή ενώ η προσέλευση θεσμικών επενδυτών συνεχίζεται

Η Stone Ridge ακολουθεί τη MicroStrategy στο BTC, καθώς μια έκθεση τοποθετεί το έμμεσο κόστος του Coronavirus στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το Bitcoin (BTC) κερδίζει τη μάχη του ασφαλούς καταφυγίου, καθώς, με ακόμα μία μεγάλη εταιρική αγορά, βλέπει 115 εκατομμύρια δολάρια να εισέρχονται στα βιβλία του.

Ο γίγαντας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Stone Ridge, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε τη σημαντική αγορά μέσω του spin-off του New York Digital Investment Group (NYDIG), το οποίο τώρα έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Economist: Η Fed πρέπει να εκτυπώσει 5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021

«Το μακροοικονομικό σκηνικό σε συνδυασμό με το σκηνικό της δημόσιας υγείας, έχει προκαλέσει σε πολλούς ανθρώπους δεύτερες σκέψεις για τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου τους», δήλωσε στο Forbes ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Robert Gutmann, στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Michael Saylor, Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, η οποία αγόρασε Bitcoin αξίας 425 εκατομμύριων δολαρίων BTC τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, απάντησε:

“Καθώς τα τρισεκατομμύρια δολάρια στους ισολογισμούς των τραπεζών, των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, των ασφαλιστικών εταιρειών, των κληροδοτημάτων και των οικογενειακών γραφείων ξεκινούν τη μετανάστευσή τους στο σύμπαν του #Bitcoin, θα χρειαστούν εταιρείες όπως το NYDIG για να τους καθοδηγήσουν. Ένα δισεκατομμύριο δολάρια, περιμένουν να φύγουν ακόμη.”


Τα νέα έρχονται καθώς μια νέα έκθεση προειδοποιεί ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα χρειαστεί να εκτυπώσει 5 τρισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος. Δημοσιεύθηκε στις 12 Οκτωβρίου, η έκθεση των οικονομολόγων Lawrence «Larry» Summers και David Cutler υπολογίζει ότι το έμμεσο κόστος του Coronavirus είναι 16 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Το συνολικό κόστος εκτιμάται σε περισσότερα από 16 τρισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 90% του ετήσιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ. Για μια οικογένεια 4 ατόμων, η εκτιμώμενη απώλεια θα μπορούσε να είναι περίπου 2.000$», συνοψίζει.

“Περίπου το ήμισυ αυτού του ποσού είναι το χαμένο εισόδημα από την ύφεση που προκαλείται από τον COVID-19. το υπόλοιπο είναι οι οικονομικές επιπτώσεις της μικρότερης και λιγότερο υγιούς ζωής.”


Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο David Rosenberg, επικεφαλής οικονομολόγος της Rosenberg Research & Associates, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Fed από μόνη της θα χρειαστεί να εκτυπώσει ρευστότητα ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.
Αυτό θα επιδεινώσει το αίσθημα ανησυχίας που ξεκίνησε με τη φετινή εκτύπωση χρημάτων, η οποία έχει στείλει το αμερικανικό εθνικό χρέος πάνω από τα 27 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Rosenberg είπε στους ακολούθους του στο Twitter να αγοράσουν χρυσό, αλλά για τον Max Keizer, υπάρχει μια σαφής εναλλακτική λύση που έχει περισσότερο νόημα. «Ο χρυσός λειτουργεί, αλλά το #Bitcoin είναι ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ», έγραψε απαντώντας στον Rosenberg.

Το Bitcoin έφτασε στο υψηλό των 11.690 δολαρίων την Τρίτη, πριν επιστρέψει στα 11.400$ την ώρα δημοσίευσης αυτού του άρθρου, με μηνιαία κέρδη 10,5% και ετήσιες αποδόσεις 60%. Όπως ανέφερε η Cointelegraph, οι ελπίδες αυξάνονται ότι βραχυπρόθεσμα θα έλθει περαιτέρω ανοδική πορεία, με ακόμη και τα 17.000$ να μπαίνουν στο παιχνίδι και τα 12.000$ να μετατρέπονται σε υποστήριξη.

Από το σχήμα V στο σχήμα K

Για την οικονομία fiat, ωστόσο, η εικόνα φαίνεται πολύ δυσοίωνη, σύμφωνα με νέα σχόλια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Μιλώντας στο CNBC την περασμένη εβδομάδα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, δήλωσε ότι οι προοπτικές για πολλές χώρες δεν είναι τώρα μια ανάκαμψη σε σχήμα V αλλά σε σχήμα Κ.

«Οι περισσότερες χώρες θα αντιμετωπίσουν άνιση ανάκαμψη και βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις ένα «Κ», με κάποια μέρη της οικονομίας να πηγαίνουν πολύ καλά και άλλα μέρη να συρρικνώνονται δραματικά», ήταν η πρόβλεψή της.

Για τον Keizer, αυτός είναι ο ορισμός του φαινομένου που αποκαλεί «νεοφεουδαλισμό». Αυτό συνεπάγεται τη συγκέντρωση του περισσότερου από τον παγκόσμιο πλούτο πιο κοντά στο κράτος εις βάρος εκείνων που βρίσκονται πιο μακριά, δημιουργώντας το σύγχρονο ισοδύναμο των αρχόντων και των αγροτών. «Η ακραία συγκέντρωση πλούτου που δημιουργήθηκε από τον Covid γίνεται μόνιμη. Αυτό θα ήταν ένας νέος Μεσαίωνας», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη. Αλλά…

“Bitcoin fixes this.”


πηγή: WILLIAM SUBERG – 13/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/10b-asset-manager-reveals-buying-115m-in-bitcoin-in-a-growing-trend


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

POINTER -Hosting Experts - Domain Names
Βούλγαρη 32 - Ι. Πολέμη 13-15, Θεσσαλονίκη
https://www.pointer.gr/

E64.GR -Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/e64gr/

FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.