Η Ισπανία εγκρίνει το νομοσχέδιο που απαιτεί από τους κατόχους κρυπτονομισμάτων να δηλώσουν τα αποθέματά τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ισπανίας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τους κατόχους κρυπτονομισμάτων να δηλώσουν τις συμμετοχές τους σε κρυπτονομίσματα και τυχόν κέρδη επί αυτών των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Maria Jesus Montero, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης νομοθεσίας για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, όπως ανέφεραν αρκετά ισπανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Το νομοσχέδιο στάλθηκε στο Ισπανικό Κογκρέσο των Αντιπροσώπων την Τρίτη και τώρα θα μεταβεί στο Κοινοβούλιο για συζήτηση και τελική έγκριση.

«Αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που θα ενισχύσει το έργο που ήδη εκτελείται από τις φορολογικές αρχές», εξήγησε η Montero, αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των κανόνων. Είναι μια από τις τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα, εν μέσω μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης που οφείλεται σε πανδημία του κορωνοϊού.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Νόμος προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής», επιδιώκει μεγαλύτερο έλεγχο των κρυπτονομισμάτων, περιγράφει η δημοσίευση του Criptonoticias, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να «υποχρεώσει τους πολίτες να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα υπόλοιπα των πορτοφολιών τους και τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός και εκτός της Ισπανίας. »
Εάν εγκριθεί, οι δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων που πρέπει να αναφέρονται στις Αρχές περιλαμβάνουν «απόκτηση, μετάδοση, ανταλλαγή, μεταφορά, συλλογές και πληρωμές», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η ισπανική φορολογική Αρχή, η Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT), άρχισε να στέλνει φορολογικές ειδοποιήσεις τον Απρίλιο για να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την Global Legal Insights, τα κέρδη από την πώληση κρυπτονομισμάτων από κάτοικο της Ισπανίας φορολογούνται μεταξύ 19% και 23%. Το υψηλότερο ποσοστό φόρου ισχύει για κέρδη άνω των 50.000 €. Η ανταλλαγή μεταξύ κρυπτονομισμάτων και ευρώ απαλλάσσεται από ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ, και στους 350 Ισπανούς βουλευτές στάλθηκαν bitcoin αξίας ενός ευρώ στον καθένα την περασμένη εβδομάδα, ως μέρος μιας εκπαιδευτικής εκστρατείας από την blockchain πλατφόρμα Tutellus και το Observatorio Blockchain.
Αυτή η πρωτοβουλία είναι παρόμοια με την καμπάνια Crypto for Congress που έστειλε πρόσφατα bitcoin σε όλα τα μέλη του Κογκρέσου στις ΗΠΑ.

πηγή: Kevin Helms – 13/10/2020 – https://news.bitcoin.com/spain-cryptocurrency-disclose-crypto-holdings-gains/?utm_source=OneSignalPush&utm_medium=notification&utm_campaign=PushNotifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

INNOVIEW - Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER
Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω
https://www.innoview.gr

DESIGN INDIVIDUALS - We are a multidisciplinary collaborative design group of individuals.
Based in Greece, working worldwide.
http://www.designindividuals.com

EXTRA VAGANT - The only hair saloon espresso bar in town
Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.