Το ανταλλακτήριο OKEx αναστέλλει τις αναλήψεις στην πλατφόρμα του

Το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το OKex, έχει αναστείλει επ’ αόριστον τις αναλήψεις κρυπτονομισμάτων μέχρι νεωτέρας. Το ζήτημα αφορά έναν από τους κατόχους των ιδιωτικών κλειδιών του ανταλλακτηρίου ο οποίος «συνεργάζεται επί του παρόντος με μία δημόσια Υπηρεσία ασφάλειας σε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη». 
Σύμφωνα με τις αναφορές, το εν λόγω άτομο είναι ο Xu Mingxing, ο ιδρυτής του OKEx και είχε συλληφθεί από την αστυνομία πριν από μια εβδομάδα.

Η δημόσια Υπηρεσία ασφάλειας που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ανταλλακτηρίου, είναι η κινεζική αστυνομία που ξεκίνησε έρευνα για το OKex. Σύμφωνα με αναφορές, το OKex δεν είχε επαφή με τον εν λόγω κάτοχο του ιδιωτικού κλειδιού και ως εκ τούτου δεν έχει πρόσβαση στη σχετική εξουσιοδότηση.

Το ανταλλακτήριο διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι όλες οι άλλες λειτουργίες παραμένουν κανονικές και σταθερές και ότι η ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων τους στο OKex δεν θα επηρεαστεί από αυτήν την μερική αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Πηγή: Tradingview

Μετά την ανακοίνωση, η τιμή του Bitcoin στο OKex έπεσε κατά 3%, στα 11.208$ προτού ανακάμψει ελαφρώς στα 11.323 $ τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου.

Το OKex ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επίσημη δημόσια ανακοίνωση αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα σύντομα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OKEx,  Jay Hao, επίσης έγραψε στο twitter για να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία τους είναι ασφαλή:
«Όλες οι λειτουργίες @OKEx εκτός από τις αναλήψεις ψηφιακών στοιχείων / κρυπτονομισμάτων παραμένουν ανεπηρέαστες. Όλα τα χρήματα και τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι ασφαλή. Η έρευνα αφορά μόνο το προσωπικό ζήτημα ενός κατόχου ιδιωτικού κλειδιού. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν. – Jay_OKEX_CEO (@ JayHao8) 16 Οκτωβρίου 2020«

Μέλη του crypto twitter εκφράζουν επίσης εικασίες σχετικά με το θέμα αναφέροντας φήμες για περισσότερους από 800 λογαριασμούς που εμπλέκονται σε υπόθεση διασυνοριακής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που συνδέονται με το τρέχον σενάριο. 
Ο Alistair Milne, έγραψε: Φήμες για περίπου 800 λογαριασμούς που εμπλέκονται στη διασυνοριακή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. – Alistair Milne (@alistairmilne) – 16 Οκτωβρίου 2020

Τέθηκαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το γιατί το ανταλλακτήριο αναστέλλει τις αναλήψεις επειδή ένας κάτοχος ιδιωτικού κλειδιού αντιμετωπίζει προβλήματα, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα ότι το OKex έχει έναν και μόνο υπεύθυνο για τα ιδιωτικά κλειδιά. 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δεδομένου ότι ο  Jay Hao είχε εγκαλέσει δημοσίως τον CZ της Binance στο Twitter πριν από λίγες εβδομάδες, καταδικάζοντας την υποστήριξή του σε «επικίνδυνα έργα DeFi» και δηλώνοντας ότι το Binance Smart Chain είναι εξαιρετικά συγκεντρωτικό, ο CZ μέσω του twitter επίσης, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Δεν έχουμε κανένα σημείο αποτυχίας στα συστήματα των πορτοφολιών ή στη δομή προσωπικού μας. Προσωπικό σοφό και με πληρότητα, έτσι που αν κάποιος καταστεί απρόσιτος, τα κεφάλαιά μας δεν θα κολλήσουν. Ακόμα και από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας μας, βεβαιωθήκαμε ιδιαίτερα ότι τα κεφάλαια δεν θα εξαρτώνται από τον CZ, καθώς ταξιδεύω εκτενώς και συχνά σε αεροπλάνα κ.λπ. – CZ Binance (@cz_binance) 16 Οκτωβρίου 2020«

πηγή: Samyuktha Sriram – 16/10/2020 – https://eng.ambcrypto.com/cryptocurrency-exchange-okex-suspends-withdrawals-on-its-platform/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα
www.medicaldent.gr

METABOOK - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/

Snif.gr - Μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών
Μαρούσι - Αθήνα
http://www.snif.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.