Οι σημαντικοί παράγοντες που προκαλούν άνοδο των τιμών

Η EToro, μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες, δημοσίευσε μια τριμηνιαία έκθεση για την κατάσταση στην αγορά crypto, για το τρίτο τρίμηνο του 2020. Η έκθεση με τίτλο «Τι μετακινεί τις τιμές των κρυπτονομισμάτων», εξετάζει τους κύριους παράγοντες που προκαλούν την άνοδο της αξίας των κρυπτονομισμάτων .

Ανάμεσα στις «15 σημαντικές εξελίξεις» -όπως αναφέρει- που επηρεάζουν άμεσα την αξία ενός κρυπτονομίσματος περιλαμβάνονται οι συγχωνεύσεις, η χρηματοδότηση (funding), το halving, οι συνεργασίες, το staking και οι ανακοινώσεις. 
Οι ερευνητές ανέλυσαν την απόδοση των κρυπτονομισμάτων μετά από μία ώρα, μία ημέρα και μία εβδομάδα μετά την εμφάνιση των εξελίξεων αυτών για να δουν πως επηρεάζονται βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

Σε πόσο καιρό ανεβαίνουν οι τιμές, μετά τις ανακοινώσεις;

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το eToro και το The Tie, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων συνήθως αυξάνονται περισσότερο σε περίοδο μιας εβδομάδας μετά από κάθε είδους ανακοίνωση.

Κατά την πρώτη ώρα μετά από μια ανακοίνωση, τα κτυπτονομίσματα τείνουν να αυξάνονται κατά περίπου 0,5%. Είναι αναμενόμενη μια τέτοια χαλαρή αντίδραση στην αγορά, δεδομένου ότι χρειάζεται χρόνος για την κυκλοφορία των πληροφοριών.
Την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης, τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία ενδέχεται να αυξηθούν κατά 0,8% έως 1,3%. Είναι επίσης κατανοητό ότι τα κρυπτονομίσματα αυξάνονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σχέση με την πρώτη ώρα, καθώς εξαπλώνονται οι ειδήσεις. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας μιας ανακοίνωσης, οι τιμές συχνά αυξάνονται από 2% έως 8,2%, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα χρονικά πλαίσια.

Ποιος παράγοντας έχει την υψηλότερη πιθανότητα να οδηγήσει σε αύξηση;

Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, από όλες τις σημαντικές εξελίξεις, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές πυροδοτούν τα μεγαλύτερα ράλι. Halving, χρηματοδότηση, εταιρικές σχέσεις και staking υστερούν από τις εξαγορές στην καθημερινή, ωριαία και εβδομαδιαία απόδοση.

Η μέση αλλαγή τιμής των κρυπτονομισμάτων μετά από μια σημαντική εξέλιξη. 
Πηγή: eToro

Οι ερευνητές στο eToro διαπίστωσαν επίσης ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές, οδηγούν επίσης σε 90% πιθανότητα θετικής απόδοσης καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ιδιαίτερα:

«Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές είναι αξιοσημείωτες, δείχνοντας 90% πιθανότητα θετικής απόδοσης μετά από μια εβδομάδα, με μέσο όρο 8,23% στις αποδόσεις. Αυτή η υπερβολική απόδοση πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα νέα συγχωνεύσεων και εξαγορών σχετικά με τα token, είναι μυστικά. Επιπλέον, οι ανακοινώσεις αυτές, στο πλαίσιο των token, γίνονται συνήθως για να συνεισφέρουν προστιθέμενη αξία σε ένα οικοσύστημα.»

Η πιθανότητα αύξησης της τιμής ενός κρυπτονομίσματος μετά από μια σημαντική εξέλιξη. 
Πηγή: eToro


Τα σημεία δεδομένων από την έκθεση eToro Q3 είναι πιθανώς πιο χρήσιμα για τους θεσμικούς επενδυτές και τους επαγγελματίες εμπόρους, παρά για τους επενδυτές λιανικής.

Ωστόσο, τα δεδομένα παρέχουν μια μοναδική εικόνα για τον τύπο των θεμελιωδών παραγόντων που επηρεάζουν την τιμή των κρυπτονομισμάτων. Δείχνουν επίσης ότι τα ανταλλακτήρια, τα projects και οι άλλες σχετικές επιχειρήσεις, πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο χειρισμό δυνητικά ευαίσθητων ανακοινώσεων και σημαντικών εξελίξεων.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις που σχετίζονται με τα projects έχουν συνήθως ισχυρό αντίκτυπο στην τιμή των σχετικών κρυπτονομισμάτων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό τα συνδεδεμένα μέρη ή οι εταιρείες να διασφαλίζουν ότι τυχόν σχετικά δεδομένα δεν θα διαρρεύσουν, για να αποφευχθεί η χειραγώγηση της αγοράς

Πηγή : https://cointelegraph.com/news/new-report-finds-15-major-factors-that-cause-crypto-prices-to-rally


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΣΠΙΤΙΚΟ  -Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
 https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/
EXTRA VAGANT  -The only hair saloon espresso bar in town 
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/
DNSNETWORK  -Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί 
 http://www.dnsnetwork.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.