Σουηδία: E-Krona ή συντριβή, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης, προσπαθώντας να σύρει τη σουηδική κυβέρνηση στην ψηφιακή εποχή

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Σουηδίας, Stefan Ingves, κάνει την μέγιστη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός κυρίαρχου ψηφιακού νομίσματος της Σουηδίας. Την Πέμπτη ο κυβερνήτης της Riksbank (κεντρική τράπεζα της Σουηδίας) κάλεσε το σουηδικό κοινοβούλιο να κάνει το ίδιο.

O διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Σουηδίας, Stefan Ingves
(Riksbank)

«Θα υπάρχει ψηφιακό κρατικό χρήμα ως νόμιμο χρήμα, μία e-krona, η οποία θα εκδίδεται από τη Riksbank», έγραψε ο Ingves σε οικονομικό σημείωμα την Πέμπτη, που ισοδυναμεί με την ισχυρότερη δήλωσή του υπέρ ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας (CBDC).

Πίεσε την κυβέρνηση της Σουηδίας να «επανεξετάσει την έννοια του νόμιμου χρήματος» και η νομιμότητα μίας e-krona είναι απαραίτητη για την προετοιμασία της Riksbank προς ένα ψηφιακό μέλλον. Ο πληθυσμός της Σουηδίας εγκαταλείπει τα μετρητά για τις ψηφιακές πληρωμές με κορυφαίο ρυθμό παγκοσμίως, δήλωσε.

Αυτό ωθεί τη Riksbank να παλέψει με ένα CBDC. Παρόλο που δεκάδες νομισματικές Αρχές μελετούν τώρα τα κρατικά ψηφιακά νομίσματα, η Σουηδία είναι ένα από τα λίγα κράτη που στην πραγματικότητα το εφαρμόζει πιλοτικά.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι το πιλοτικό πρόγραμμα e-krona της Σουηδίας, λειτουργεί με τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT). Περισσότερες πληροφορίες για την e-krona, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο Ingves κάλεσε το Riksdag (Βουλή) και την κυβέρνηση της Σουηδίας να αντιμετωπίσουν το θέμα της ψηφιακής αλλαγής νομοθετικά. Η Riksbank ζήτησε για πρώτη φορά τη σύσταση επιτροπής για τη μελέτη των μετρητών τον Απρίλιο του 2019.
Η πρόταση κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιούνιο, αλλά έκτοτε έχει συνομιλήσει με την κυβέρνηση. «Χρειαζόμαστε επίσης βοήθεια από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Ingves. «Η Riksbank δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη απόφαση για το αν θα εκδώσει ή όχι την e-krona», είπε. «Η απόφαση έκδοσης e-krona απαιτεί νομική βάση και πολιτική υποστήριξη.«

πηγή: 16/10/2020 – https://www.coindesk.com/riksbank-governor-calls-for-swedish-digital-currency


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

CUT & STYLE – Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών
Παπάφη 5 , Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/

MOTH AND ROSE TATTOO – Τατουάζ & piercing
Θεοφράστου 4, Περιστέρι – Αττική
http://mothandrosetattoo.com/index.html
https://www.facebook.com/mothandrosetattoo/

TATIANA STYLING STUDIO – Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση
Μουσών 71 & Πλούτωνος, Παλαιό Φάληρο
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.