Εφαρμογή «παγκόσμιου βασικού εισοδήματος» παρέχει δωρεάν κρυπτονομίσματα σε όλους τους χρήστες

Το Circles είναι μια εφαρμογή «παγκόσμιου βασικού εισοδήματος» που βασίζεται στη blockchain του Ethereum και μόλις κυκλοφόρησε. Το Circles παρέχει δωρεάν κρυπτονομίσματα σε όλους τους χρήστες του. Η ιστοσελίδα του, φυσικά, έπεσε λίγο μετά την κυκλοφορία του.

Το Circles, ένα φιλόδοξο crypto project το οποίο υπόσχεται ένα “Βασικό εισόδημα πάνω στη Blockchain,” κυκλοφόρησε σήμερα, σύμφωνα με την αναγγελία του στο twitter:

Martin Köppelmann@koeppelmann: Μετά από 7 χρόνια που το ονειρευόμαστε, το συζητάμε, το απορρίπτουμε και το προσαρμόζουμε, τελικά το εφαρμόζουμε. Το @CirclesUBI ή αλλιώς «καθολικό βασικό εισόδημα στο blockchain» ή απλώς «καλύτερα χρήματα» κυκλοφόρησε σήμερα! 11:20 PM · Oct 16, 2020. Στη συνέχεια με πολλαπλά tweet, ο ίδιος υπήρξε περισσότερο κατατοπιστικός:

Λοιπόν, τι είναι το Circles; Μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Έξι παραδείγματα:
1) Ένα εθελοντικό σύστημα βασικού εισοδήματος, χωρίς την ανάγκη του κράτους
2) Πλήρως αποκεντρωμένα χρήματα αλλά δίκαια σε χρόνο και χώρο
3) Ένα σύστημα αμοιβαίας πίστωσης, όπου τα πιστωτικά όρια ορίζονται από προεπιλογή για να κάνουν την πίστωση ευέλικτη
4) Μια μορφή p2p χρήματος για να κερδίσετε χρήματα και να γίνει τελικά η οικονομία πιο ανθρωποκεντρική
5) Crypto νόμισμα που εξορύσσεται μόνο από τον ανθρώπινο χρόνο ζωής
6) Η αρχική ιδέα του Ripple σε συνδυασμό με το UBI
Οι βασικοί κανόνες είναι απλοί:
1) Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό και να αρχίσει να εξορύσσει τα προσωπικά του Circles. Κάθε λογαριασμός (άτομο) δημιουργεί διαφορετικά Circles.
2) Η εξόρυξη ξεκινά σήμερα με 8 Circles την ημέρα. Αυτό θα αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 7%

Το Circles, που μόλις κυκλοφόρησε στην sidechain xDai του Ethereum, παρέχει σε κάθε χρήστη του ένα βασικό εισόδημα με τη μορφή κρυπτονομισμάτων που ονομάζονται «Circles». Θεωρητικά, η τιμή ενός Circle, η οποία είναι ακόμα απροσδιόριστη, θα αυξάνεται καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το δίκτυο.

Το πρωτόκολλο εκδίδει Circles σε όλους τους χρήστες του κάθε εβδομάδα. Κατά την εγγραφή, λαμβάνουν 100 Circles. Στη συνέχεια, θα λαμβάνουν περίπου 14 Circles κάθε εβδομάδα. Η τιμή θα πρέπει να αυξάνεται κατά 7% κάθε χρόνο.

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, αλλά για να τον επαληθεύσει θα χρειαστεί» 3 εισερχόμενες έμπιστες συνδέσεις», σύμφωνα με τις «Συχνές ερωτήσεις/FAQ » στον ιστότοπο της εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι τρία άτομα πρέπει να σας προσκαλέσουν στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο και ξεκινά το έργο καθώς η Γερμανία βιώνει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού, συμβουλεύει να επαληθεύετε άλλους χρήστες μόνο εάν γνωρίζετε κάποιον αυτοπροσώπως. Ωστόσο, πολλοί χρήστες έχουν δημοσιεύσει τους κωδικούς της πρόσκλησής τους στο Twitter, καλώντας άλλους χρήστες να τους ορίσουν ως «έμπιστους».

Circles@CirclesUBI·Oct 17, 2020 Replying to @CirclesUBI: Επίσης, τόσοι πολλοί από εσάς προσπαθείτε να συμμετάσχετε στου Circles που κατεδαφίσατε τους διακομιστές μας, αναβαθμίζουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε! Είμαστε μια μικρή ομάδα και (εντελώς ενθουσιασμένοι!) αλλά και συγκλονισμένοι από το ενδιαφέρον. Εργαζόμαστε μέσω των ερωτήσεων και των αιτημάτων υποστήριξης, αλλά θα μας πάρει λίγο χρόνο…

Τα tokens σας μπορείτε να τα στείλετε μόνο σε άτομα που σας «εμπιστεύονται». Η «εμπιστοσύνη», με όρους Circle, σημαίνει ότι υπάρχει άμεσος σύνδεσμος μεταξύ του ενός και του άλλου ατόμου.
Ωστόσο, μπορείτε επίσης να στείλετε Circles σε άτομα στο δίκτυο εμπιστοσύνης του έμπιστου φίλου σας, ως μέρος της λειτουργίας «συναλλαγής εμπιστοσύνης» του Circles.

Το έργο ετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό. Ο εμπνευστής του, Martin Köppelmann, είπε σε ένα tweet ότι η ιδέα σχεδιάστηκε πριν από επτά χρόνια.

πηγή: 17/10/2020 – https://decrypt.co/45419/universal-basic-income-app-launches-gives-users-free-crypto


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LORD UNDERWEAR - ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα. 
Κατερίνη, 3ο χλμ προς Ν. Κεραμίδι 
https://www.lord.gr

NORTHWIND - Data Recovery - Ανάκτηση δεδομένων
Νίκης 30, πλ. Συντάγματος, 2ος όροφος, Αθήνα
https://www.northwind.gr/gr/

BIOFIRE - Τζάκια βιοαιθανόλης
Αχιλλέως 69, Αθήνα
https://www.e-biofire.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.