BTC: Ηρεμία πριν την καταιγίδα και προβλέψεις αναλυτών για κατάκτηση των 20 χιλ. $ σε 3 μήνες

Ο αναλυτής Mohit Sorout υποστηρίζει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να ανέλθει στο νέο του υψηλό όλων των εποχών σε τρεις μήνες, όταν η τιμή του ξεφύγει από το εύρος στο οποίο κινείται τον τελευταίο καιρό.

Η τιμή του Bitcoin (BTC) σταθεροποιείται εντός ενός στενού εύρους για αρκετούς μήνες τώρα. Εάν ξεφύγει με επιτυχία από αυτό, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, κατά τον ιδρυτικό συνεργάτη της Bitazu Capital, τον Mohit Sorout, θα βαδίσει προς ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών.

Από τον Ιούλιο του 2020, το Bitcoin κυμαίνεται μεταξύ των 10.200 και 11.800 $, ένα εύρος της τάξης του 15%. Επίσης έχει σημειώσει υποτονική μεταβλητότητα για παρατεταμένη περίοδο, εκτός από μερικές σύντομες περιπτώσεις απότομης μεταβλητότητας.

Όταν το Bitcoin παραμένει σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα στενό εύρος τιμών, συνήθως συμβαίνει μια σημαντική μεταβολή στην τιμή του.

Το αν θα σημειωθεί η απεμπλοκή του από το συγκεκριμένο εύρος βραχυπρόθεσμα ή όχι παραμένει αβέβαιο. Αλλά αν αυτό συμβεί, ο Sorout λέει ότι θα χρειαστούν τρεις μήνες για να κατακτήσει το BTC τις 20.000 $.

Το καθημερινό διάγραμμα του Bitcoin με μια γραμμή τάσης. Πηγή:TradingView.comMohit Sorout


Γιατί χρειάζονται τρεις μήνες στο Bitcoin να κατακτήσει το νέο υψηλό;

Με βάση τους προηγούμενους κύκλους της τιμής του, το Bitcoin τείνει να κινείται γρήγορα μετά την ύπαρξη μεγάλου εύρους. Το μοτίβο διαπιστώνεται ιστορικά τόσο για την ανοδική όσο και για την καθοδική κίνηση.
Φέτος, από την 1η Μαΐου έως τις 20 Ιουλίου, το Bitcoin κυμάνθηκε μεταξύ 8.800 και 9.800 $, βρίσκοντας ένα σημείο σταθερότητας περίπου στα 9.100 $. Μετά από δύο μήνες συγκέντρωσης, χρειάστηκε 12 ημέρες το BTC για να καταγράψει ένα ανοδικό ράλι με 32% και να φτάσει στα 12,123 $ στη Binance.

Λαμβάνοντας υπόψη την τάση του Bitcoin να σημειώνει μεγάλες αυξήσεις μεταβλητότητας μετά από παρατεταμένες περιόδους συγκέντρωσης, ο Sorout είπε:

“Η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Εάν το $BTC ξεφύγει σήμερα, πιθανότατα θα φτάσει το προηγούμενο ATH του, στα 20 χιλιάδες δολάρια, εντός 3 μηνών.”


Όταν ρωτήθηκε για το σκεπτικό πίσω από το διάστημα τριών μηνών, ο Sorout είπε ότι βασίζεται σε μια παρατήρηση της μεταβλητότητας. Σύμφωνα με τον Sorout, μια αύξηση της τιμής στα 20.000 $ θα μπορούσε να συμβεί ακόμη νωρίτερα από τρεις μήνες. Επισήμανε δε:

“Μια παρατήρηση βασισμένη στο πόσο βίαιο είναι το ράλι μετά από περιόδους συγκρατημένης μεταβλητότητας. Θα μπορούσε να συμβεί και νωρίτερα ακόμη.”


Μια σημαντική μεταβλητή που πρέπει να εντοπιστεί είναι η πτώση του ανοιχτού ενδιαφέροντος σε προθεσμιακές συναλλαγές (futures) σε σύγκριση με τις προηγούμενες ανοδικές περιόδους της αγοράς.
Ιδιαίτερα μετά τις καταγγελίες της Επιτροπής Εμπορευμάτων και Μελλοντικών Συναλλαγών των Η.Π.Α. (CFTC) έναντι του BitMEX, το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχει μειωθεί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο σταθερή και σταδιακά ανοδική τάση για το Bitcoin, σε αντίθεση με τους προηγούμενους ανοδικούς κύκλους.

Το ετήσιο μέχρι σήμερα ανοιχτό ενδιαφέρον στο BitMEX. Πηγή: btctools.io


Παράγοντες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ορμή του BTC στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021

Μια ισχυρή αφήγηση γύρω από έναν ανοδικό κύκλο του Bitcoin το 2021 παραμένει η πρόσφατη άνοδος της θεσμικής ζήτησης. Στις 17 Οκτωβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Grayscale, Barry Silbert, δήλωσε ότι η εταιρεία έφτασε το επίπεδο ρεκόρ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Silbert τόνισε ότι η εταιρεία σημείωσε «ΜΕΓΑΛΕΣ εισροές αυτή την εβδομάδα».

Οι θεσμικοί επενδυτές που έχουν αποκτήσει Bitcoin, όπως η Square και η MicroStrategy, δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται το Bitcoin ως πιθανό στοιχείο αποθεματικού. Εάν αυτό ισχύει, θα μπορούσε να σημαίνει ότι πολλοί θεσμικοί επενδυτές θα συσσωρεύουν BTC χωρίς την πρόθεση να πουλήσουν στο εγγύς μέλλον.

Η πρόσφατη αναθεώρηση του μοντέλου πρόβλεψης S2F από τον PlanB


Η τιμή του Bitcoin παρέμεινε σχετικά στάσιμη τον Οκτώβριο παρά τις θετικές ειδήσεις σχετικά με τις θεσμικές εισροές. Ωστόσο, ο δημιουργός του μοντέλου πρόβλεψης της τιμή S2F (απόθεμα προς ροή), ο PlanB, είπε ότι ασύμμετρες αποδόσεις είναι πιθανό να συμβούν με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Γιατί η τιμή του # bitcoin δεν αυξάνεται με όλες αυτές τις θεσμικές αγορές; Ποιος πουλάει; Η τιμή του BTC είναι ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι, κρατώντας σταθερά τη θέση πάνω από τα $ 10K, περιμένοντας εκείνη τη μοναδική στιγμή .. ασύμμετρες επιστροφές .. υπομονή!”


Πηγή: JOSEPH YOUNG – 17/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/calm-before-the-storm-analyst-says-20k-bitcoin-possible-in-3-months


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

H ασφαλέστερη μέθοδος φύλαξης κρυπτονομισμάτων. Η Ledger αναπτύσσει τεχνολογία για πορτοφόλια (μορφή USB), που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ
Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Όρους 14, Μαρούσι, Αθήνα
https://www.marmara.gr/

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις
Ιωαννίνων 22, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/giorgakis.book/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.