Πολιτικό πρόσωπο στην Ουγγαρία παραιτείται, μετά την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας για εξόρυξη Bitcoin!

Αναφορές από το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων hvg αποκάλυψαν ότι ένας εξέχων Ούγγρος πολιτικός φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη πράξη της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας από δημόσια γραφεία, ενώ λειτουργούσε επίσης μία εγκατάσταση εξόρυξης Bitcoin από το εν λόγω γραφείο.

Το εν λόγω άτομο, ο Tamás Borka-Szász, είναι ο Πρόεδρος της περιφερειακής Οικονομίας και της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης. Είναι μέλος του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (MSZP) για πάνω από 10 χρόνια. Ο Borka-Szász παραιτήθηκε αμέσως μετά από έρευνα της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του, μια έρευνα που οδήγησε στη δήμευση «αρκετών υπολογιστών» που πιστεύεται ότι ήταν εξοπλισμός εξόρυξης Bitcoin.

Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα που συμβούλευσε το Εθνικό Γραφείο Ερευνών, η συσκευή εξόρυξης είναι επίσης «πιθανώς κατάλληλη για εξόρυξη Ethereum». Επισήμανε επίσης ότι η όλη εγκατάσταση ήταν αποθηκευμένη σε ένα πρόχειρο ξύλινο κουτί, το οποίο από μόνο του αποτελεί πολύ πιθανό κίνδυνο για πυρκαγιά.

Οι αποκαλύψεις συγκλόνισαν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που σε μία δήλωση φαίνεται να ισχυρίζονται:

Στον σκοτεινό ιστό της εξόρυξης Bitcoin, όπου οι απατεώνες, οι έμποροι όπλων και οι σωματέμποροι ανταλλάσσουν χρήματα και παράγουν νόμισμα, φαίνεται ότι ο πολιτικός του DK συμμετείχε σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, με δημόσια χρήματα, κλέβοντας ηλεκτρική ενέργεια


Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβεται ηλεκτρική ενέργεια από το κράτος για να πραγματοποιήσει εργασίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.
Τον Αύγουστο, η αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε τέσσερις επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, αφού ανακάλυψε ότι κλέβουν ηλεκτρική ενέργεια από την κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, Sarawak Energy Berhad.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε επίσης έναν κάτοικο της Makhachkala τον Ιούνιο, αφού αποκαλύφθηκε ότι το άτομο είχε δημιουργήσει μια δομή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που συνέδεε 500 πλατφόρμες με το τοπικό δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κλέβοντας ουσιαστικά ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω των 494.000 δολαρίων.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη οικονομική απώλεια, από την άποψη της παροχής ενέργειας, αναφέρθηκε από την Κίνα. Πέρυσι, 13 ύποπτοι συνελήφθησαν αφού έκλεψαν ηλεκτρικό ρεύμα αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξορύξουν Bitcoin.

Με περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία δραστηριοτήτων εξόρυξης που συνεχίζουν να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, ορισμένες κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να πουλήσουν πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας σε κρυπτωρύχους.
Συγκεκριμένα, τρεις σταθμοί παραγωγής ενέργειας στο Ιράν, λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής, σκοπεύουν να παραμείνουν κερδοφόροι με την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας ειδικά σε κρυπτωρύχους.

Σ.τ.Μ.: αντίστοιχη περίπτωση αναφέρθηκε πριν 4 περίπου χρόνια και στην Ελλάδα, όπου ανακαλύφθηκαν εγκαταστάσεις εξόρυξης σε Δημόσιο οργανισμό (συχνά αναφέρεται με το προσωνύμιο «αμαρτωλό»), αλλά το θέμα εξαφανίστηκε από το προσκήνιο με ταχύτητα, χάρη στην ελληνική τεχνογνωσία στην επιστήμη του κουκουλώματος!

πηγή:Samyuktha Sriram – 18/10/2020 – https://eng.ambcrypto.com/hungary-politician-electricity-thief-bitcoin/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER: πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Ledger 

BRAINWIRE – Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/

DOS.gr – Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι – Αθήνα
https://www.dos.gr/#


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.