ΔΝΤ: χρειάζεται ένα νέο «Bretton Woods» για να σωθεί η παγκόσμια οικονομία

Όπως συνέβη με τη συμφωνία Bretton Woods το 1944, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να συνεργαστούν για να βοηθήσουν στη διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας, αποφάνθηκε το ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για να βοηθήσουν στη διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, όπως έκαναν με τη συμφωνία Bretton Woods το 1944. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εκδίδοντας τις σωστές οικονομικές πολιτικές, επενδύοντας στους ανθρώπους και εστιάζοντας στην κλιματική αλλαγή.
Πως αυτού του είδους ο πολιτικός προσανατολισμός θα μπορούσε να επηρεάσει το Bitcoin και τον κρυπτοχώρο γενικότερα;

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, δήλωσε την Πέμπτη στην ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για να συγκολλήσουν ξανά την παγκόσμια οικονομία, αφού κατέρρευσε φέτος λόγω της πανδημίας. «Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα συγκυρία, όπως αυτή του Bretton Woods. Μια πανδημία που έχει ήδη κοστίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές», είπε. Στο σχετικό tweet της αναφέρει:

IMF@IMFNews: Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη νέα συγκυρία, όπως του Bretton Woods, για να προχωρήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο μετά την πανδημία; Ο επικεφαλής του ΔΝΤ @KGeorgieva επισημαίνει τρεις επιταγές: εφαρμογή των σωστών οικονομικών πολιτικών, επενδύσεις στους ανθρώπους και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής .#IMFmeetingshttp://ow.ly/jcvi50BT8xP

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις της Kristalina Georgieva εδώ

Η συμφωνία του Bretton Woods υπογράφηκε το 1944, από 44 συμμαχικά (κατά τον Β’ Π.Π.) έθνη. Οι υπογράφοντες συμφώνησαν ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα συνδέονται μεταξύ άλλων με την τιμή του χρυσού. Η συμφωνία εγκαταλείφθηκε το 1973, αλλά έδειξε ότι η οικονομική συνεργασία μπορεί να βοηθήσει τα κράτη να ανταπεξέλθουν στις συγκρούσεις.

Η «νυν» Kristalina Georgieva σε συνομιλία με την «πρώην» Christin Lagarde


Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η πανδημία θα συρρικνώσει την παγκόσμια οικονομία κατά 4,4% φέτος και θα αφαιρέσει 11 τρισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής παραγωγής έως το επόμενο έτος. «Για άλλη μια φορά, αντιμετωπίζουμε δύο τεράστια καθήκοντα: να καταπολεμήσουμε την κρίση σήμερα και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε η Georgieva, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να τηρούν τρεις απαιτήσεις όταν εξετάζουν πώς να σώσουν την παγκόσμια οικονομία.
Πρώτον, εκδώστε τις σωστές οικονομικές πολιτικές. Δεύτερον, επενδύστε σε ανθρώπους. Τρίτον, επικεντρωθείτε στην κλιματική αλλαγή.

Οι οικονομικές πολιτικές πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε χώρας, είπε. Ωστόσο, προτρέπει όλες τις χώρες να κινηθούν προς μεγαλύτερη διαφάνεια του χρέους, αυξημένο συντονισμό των πιστωτών, καθώς και υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα. Επενδύοντας σε ανθρώπους, η Georgieva μιλά για επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη, στην κάλυψη του χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των φύλων και την επέκταση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όσον αφορά την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, η Georgieva είπε ότι οι καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα την τελευταία δεκαετία, ανέρχονται σε 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η πράσινες επενδύσεις είναι απαραίτητες, είπε και πρόσθεσε ότι οι μηδενικές εκπομπές (διοξειδίου του άνθρακα) έως το 2050, είναι ένας καλός στόχος.

Είναι αυτό καλό για το Bitcoin?

Τι σημαίνει όμως αυτό για το πανίσχυρο Bitcoin; Το Bitcoin συχνά θεωρείται ότι δεν σχετίζεται με την παγκόσμια οικονομία αλλά ένα αντιστάθμισμα έναντι της αποτελεσματικότητας των κεντρικών τραπεζών.
Αλλά φέτος περισσότερο από ποτέ, η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει κινηθεί παράλληλα με τις μετοχές των ΗΠΑ και κατέρρευσε μαζί τους στα μέσα Μαρτίου, πριν ανακάμψει επίσης παράλληλα αυτό το καλοκαίρι

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι αυτή η κρίση θα είναι χειρότερη από την οικονομική κρίση του 2008 και πώς η πορεία των κυβερνητικών πολιτικών μπορεί να επηρεάσει την τιμή του Bitcoin. Το Bitcoin δημιουργήθηκε εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008. Η κρίση του κορωνοϊού θα του δώσει μεγαλύτερο λόγο ύπαρξης ή θα φανερώσει τις αδυναμίες του;

Πηγή: Mathew Di Salvo – 18/10/2020 – https://decrypt.co/45480/bretton-woods-moment-must-be-seized-imf

Αργότερα την ίδια μέρα ανακοινώθηκε και η συμμετοχή της Denelle Dixon, της CEO του Stellar, σε συζήτηση που διοργανώνεται από το ΔΝΤ τη Δευτέρα 19/10/2020. Συγκεκριμένα:

Η CEO της Stellar, Denelle Dixon, θα συμμετάσχει σε πάνελ συζήτησης μεταξύ τεσσάρων ατόμων για τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση των αδυναμιών των διασυνοριακών πληρωμών, στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τη Δευτέρα.

Επίσης στο πάνελ θα είναι οι: Jonathan Dharmapalan, Διευθύνων Σύμβουλος του eCurrency, Rory MacFarquhar, Senior αντιπρόεδρος της Mastercard και o Rene Reinsberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Celo.
Η συζήτηση η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 9 π.μ. ET. Ακολουθεί αμέσως μια ομάδα υπευθύνων χάραξης πολιτικής που περιλαμβάνει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, που θα συζητήσει το ίδιο θέμα και ακολουθεί άλλη μία που συζητά το ρόλο του δημόσιου τομέα στις διασυνοριακές πληρωμές. Μετά, θα είναι ένα τέταρτο πάνελ που θα αποτελείται από τους συμπροέδρους μιας ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί για να προτείνει έναν χάρτη πορείας συγκεκριμένων δράσεων για τη βελτίωση των διασυνοριακών πληρωμών.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

POINTER - Hosting Experts - Domain Names
Βούλγαρη 32 - Ι. Πολέμη 13-15, Θεσσαλονίκη
https://www.pointer.gr/

LENNON ECO - GASTROBAR/ Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
Βούρβαχη Δ 8, Πάτρα
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/

DIGITECH4ALL - Ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας
Σίφνου 2, Πλ. Κολιάτσου, Αθήνα
https://www.digitech4all.eu/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.