«Είμαστε ακόμα στην αρχή», μόνο το 7% των Αμερικανών έχουν αγοράσει Bitcoin, σύμφωνα με μελέτη

Ο Dan Tapiero μοιράστηκε μια έρευνα της Statista που έδειξε ότι μόνο το 7% των Αμερικανών χρησιμοποίησαν μέχρι τώρα το BTC, δείχνοντας ότι το Bitcoin βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του βήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι τρέχοντες επενδυτές στο BTC βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Ο Dan Tapiero, συνιδρυτής της 10T Holdings, δήλωσε ότι το Bitcoin βρίσκεται ακόμη στη φάση της «γέννησης» μιας νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων. Συγκεκριμένα έγραψε:

“Είναι ακόμα τόσο νωρίς για το Bitcoin. Ακόμα βρίσκεται στη γέννηση μιας νέας παγκόσμιας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.”


Μακροπρόθεσμα, το Bitcoin έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης για να εξελιχθεί σε ένα καθιερωμένο απόθεμα αξίας, όπως ο χρυσός. Εάν ναι, οι επενδυτές αναμένουν ότι η αποτίμησή του θα αυξηθεί εκθετικά την επόμενη δεκαετία.

Το ποσοστό των ατόμων που ήδη χρησιμοποίησαν το Bitcoin. Πηγή: Statista


Τι χρειάζεται για την ευρεία υιοθέτηση του Bitcoin;

Επί του παρόντος, η πλειοψηφία της ζήτησης για Bitcoin προέρχεται από επενδυτές που θεωρούν το BTC ως τον νέο χρυσό. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι το BTC θα καθιερωθεί τελικά ως περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου.
Κατά συνέπεια, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν συσσωρεύσει σε μεγάλο βαθμό BTC τους τελευταίους μήνες. Η MicroStrategy και η Stone Ridge, για παράδειγμα, αγόρασαν Bitcoin αξίας 425 και 110 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Αλλά εάν η ζήτηση λιανικής για Bitcoin αυξηθεί παράλληλα σε μεγάλες περιοχές, θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτική αύξηση της τιμής του BTC. Τα δεδομένα από τη Statistica δείχνουν ότι μόνο έξι χώρες καταγράφουν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού τους ως χρήστες Bitcoin.
Οι κορυφαίες χώρες όσον αφορά τους κατά κεφαλήν χρήστες Bitcoin είναι η Νιγηρία, το Βιετνάμ και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την Statista Global Consumer Survey.

Ο Tapiero τόνισε ότι η έρευνα δεν περιλαμβάνει χώρες από «πάνω προς τα κάτω», επομένως ενδέχεται να μην καταγράφει μεγάλες αγορές κρυπτονομισμάτων Η Νότια Κορέα, για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, παρόλο που είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές Bitcoin στον κόσμο. Συγκεκριμένα είπε:

“Είναι μια έρευνα σε επιλεγμένες χώρες. Δεν είναι μια έρευνα από πάνω προς τα κάτω (στο σύνολο δηλ. των χωρών). Υπάρχουν χώρες που ανήκουν σε αυτήν τη λίστα (της κατοχής Bitcoin από τους πολίτες) που δεν αναφέρονται εδώ”


Τα τελευταία χρόνια, τα ανταλλακτήρια Bitcoin και η υποδομή fiat on-ramp έχουν βελτιωθεί σημαντικά στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές χώρες που δεν διαθέτουν αξιόπιστη υποδομή ανταλλακτηρίων μέχρι σήμερα.
Ο Καναδάς, για παράδειγμα, δεν διαθέτει αυστηρά εγκεκριμένα μεγάλα τοπικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που να μπορούν να βασίζονται οι χρήστες, εκτός από το Coinbase.

Μόλις τα ανταλλακτήρια και η υποδομή fiat on-ramp καθιερωθούν πλήρως, τότε θα γίνει ευκολότερο για τους χρήστες λιανικής να εισέλθουν στην αγορά. Χωρίς χρηματιστηριακά κεφάλαια (ETFs) και σημαντικούς θεματοφύλακες τραπεζών, οι χρήστες πρέπει ακόμη να υποστούν μια σχετικά περίπλοκη διαδικασία χρήσης των ανταλλακτηρίων.

Ορισμένα ανταλλακτήρια απαιτούν μια διεξοδική διαδικασία για την επαλήθευση του πελάτη (KYC), προτού επιτραπεί στους χρήστες να ξεκινήσουν τραπεζικές μεταφορές για να αγοράσουν Bitcoin.

Ως εκ τούτου, έως ότου υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις στην υποδομή για τους επενδυτές λιανικής, ο ευρύτερος γενικός πληθυσμός πιθανότατα θα ταλαιπωρηθεί για να εισέλθει στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το μηνιαίο διάγραμμα τιμών του Bitcoin. Πηγή: TradingView.com

Που θα μπορούσε να φτάσει το BTC με την ευρεία υιοθέτηση;

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του Bitcoin ποικίλλουν ευρέως, από τις 20.000 $ έως το 1 εκατομμύριο $. Στις 16 Οκτωβρίου, η Cointelegraph ανέφερε ότι ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, Raoul Pal, ο ιδρυτής του Real Vision Group, πιστεύει ότι η τιμή του BTC κατευθύνεται στο 1 εκατομμύρια δολάρια.

Για να πιάσει αυτή την τιμή του ενός 1 εκατομμυρίου δολαρίων, η πλήρως κατανεμημένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς του BTC θα πρέπει να είναι περίπου 21 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο της τρέχουσας αποτίμησης της αγοράς χρυσού, ύψους 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

πηγή: JOSEPH YOUNG – 19/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/still-so-early-7-of-americans-have-bought-bitcoin-study-finds


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER: πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

ΣΠΙΤΙΚΟ
Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ
Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Τριπόλεως 58, Ελληνικό Αττικής
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.