Οι προσδοκίες των traders μετά το ράλι του Bitcoin στα 13.217$

Η τιμή του Bitcoin κατέγραψε ένα νέο υψηλό το 2020 και οι traders αναμένουν ότι η τιμή θα αυξηθεί υψηλότερα για 3 βασικούς λόγους. Στις 21 Οκτωβρίου, η τιμή του Bitcoin (BTC) ξεπέρασε το όριο των 13.000$ και έφτασε τα 13.217$ αφού ξεπέρασε τα βασικά επίπεδα αντίστασης στα 11.900$, τα 12.000$ και τα 12.500$, τις τελευταίες 48 ώρες.
Ενώ υπάρχουν διάφοροι τεχνικοί λόγοι πίσω από την απότομη άνοδο, υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που ενισχύουν το ράλι. Οι τρεις αυτοί καταλύτες είναι μια ευνοϊκή τεχνική δομή, το PayPal που επιτρέπει αγορές κρυπτονομισμάτων και το αυξανόμενο ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin στην αγορά των κρύπτο.

Η ανακοίνωση του PayPal ενισχύει το momentum του ΒTC

Την Τετάρτη, το PayPal ανακοίνωσε επίσημα ότι επιτρέπει στους χρήστες του να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Bitcoin. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι εκτιμήσεις σχετικά με την πιθανή ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων στο PayPal εντείνονταν συνεχώς, αφού διάφορες ειδήσεις ανάφεραν ότι η εταιρεία εργαζόταν πάνω σε αυτό. Σε επίσημη δήλωση, ο Dan Schulman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PayPal, επιβεβαίωσε την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων, γράφοντας:

“Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με κεντρικές τράπεζες και Ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο, για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας και να συμβάλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον των χρηματοοικονομικών και του εμπορίου παγκοσμίως.»


Αμέσως μετά την δήλωση του PayPal, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε από περίπου 12.300$ στα 12.900$. Ο Sui Chung, Διευθύνων Σύμβουλος της CF Benchmark, θυγατρική της Kraken exchange, δήλωσε στο Cointelegraph ότι το αισιόδοξο συναίσθημα είναι πιθανό να επιστρέψει στα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τον Chung:

“Το Bitcoin που ξεπερνά τα 13.000$ σήμερα, ένα υψηλό 16 μηνών, δείχνει ότι αυτή η τάση θα έχει αυξητικό ρυθμό και μόνο. Ότι το PayPal, ένα όνομα που γνωρίζουν τα νοικοκυριά, έλαβε υπό όρους το BitLicense, πιθανότατα ενισχύει τα αισιόδοξα συναισθήματα. Σήμερα είναι σημαντική μέρα ως ορόσημο για την περαιτέρω ανατίμηση των τιμών στο μέλλον… το σημείο στο οποίο τα mainstream μέσα ενημέρωσης και οι λιανικοί επενδυτές «η μαμά και ο μπαμπάς» ενδέχεται να αρχίσουν σύντομα να δείχνουν ενδιαφέρον για το περιουσιακό αυτό στοιχείο, όπως έκαναν στα τέλη του 2017.”


Η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά των κρύπτο ανεβαίνει

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin ξεπέρασε σε επιδόσεις τα altcoins, τα token της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και το Ethereum.

Η κυριαρχία του Bitcoin. Πηγή: Josh Olszewicz

Ο Josh Olszewicz, τεχνικός αναλυτής κρυπτονομισμάτων, δήλωσε ότι η κυριαρχία του BTC είναι πάνω από έναν βασικό κινητό μέσο όρο. Από τεχνική άποψη, αυτό υποδηλώνει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να συνεχίσει να ξεπερνά τα altcoins σε επιδόσεις στο εγγύς μέλλον. Ο Olszewicz είπε:

“Η κυριαρχία του BTC επιστρέφει πάνω από τον μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Μάιο, το Βασιλιάς επέστρεψε.”


Το BTC σηματοδοτεί ένα χρονικό πλαίσιο με ανοδική δομή

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, οι traders είχαν εντοπίσει την ευνοϊκή τεχνική δομή του Bitcoin στα υψηλότερα χρονικά διαστήματα.
Το εβδομαδιαίο γράφημα του Bitcoin, ειδικότερα, έδειχνε ένα ξέσπασμα που ξεπερνούσε την προηγούμενη τοπική κορύφωση που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο.

Εβδομαδιαίο γράφημα της τιμής BTC/USD. Πηγή: TradingView.com

Πριν από δύο μήνες, το BTC ξεπέρασε τα 12.468$ στο Binance και συνέχισε με πτώση κάτω από τα 10.000$.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η σημερινή αύξηση του όγκου συναλλαγών ανέβασε την τιμή σε ένα νέο υψηλό για το 2020, τα 13.217$, το οποίο είναι πολύ πάνω από την προηγούμενη κορύφωση. Βραχυπρόθεσμα, οι έμποροι αναμένουν ότι η αγορά θα «κρυώσει» μετά από ένα τόσο ισχυρό ράλι.
Ο Flood (όνομα χρήστη στο twittwr), ένας trader συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures), δήλωσε:

“Νομίζω ότι προς το παρόν είμαστε κάπως υπερβολικοί στην τιμή του BTC. Θα έβλεπα μία κάποια αναδρομή στην προσπάθεια να αποκτήσει στήριξη στην περιοχή (τιμής) μεταξύ των 12.200 -12.000 δολ. Δεν λέω ότι δεν μπορούμε να τρέξουμε περισσότερο, αλλά θα υψωθεί ένας φράχτης λίγο εδώ.”

πηγή: JOSEPH YOUNG – 22/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/here-s-what-traders-expect-after-bitcoin-price-rallied-to-13-217


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER: πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

WESTCITY - Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη Δυτική Αχαΐα, πανελλήνια νέα & άρθρα. 
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης 
https://westcity.gr/ 
https://www.facebook.com/westcity.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.