PayPal και κρυπτονομίσματα: οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση

Το PayPal, επιτρέποντας στους χρήστες του να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα του, με κάποιο τρόπο θα αλλάξει τον κρυπτοχώρο για πάντα.

Με 26 εκατομμύρια συμβεβλημένους εμπόρους σε όλο τον κόσμο, το PayPal μπορεί να συμβάλει στη μαζική υιοθέτηση του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων.

Η διάσημη εταιρεία πληρωμών επιβεβαίωσε χθες ότι θα δεχτεί το Bitcoin και τα πρώτα σημάδια αυτής της απόφασης φάνηκαν αμέσως στην τιμή του Bitcoin, η οποία αυξήθηκε γρήγορα σημειώνοντας νέο υψηλό έτους και μάλιστα ξεπερνώντας τις 13.000 δολ. Τα άλλα κρυπτονομίσματα που θα συμπεριληφθούν στο PayPal αυξήθηκαν επίσης:

  • το Ethereum, το οποίο επέστρεψε στα 400 $.
  • το Bitcoin Cash, το οποίο με άνοδο 7% έφτασε τα 265 $,
  • το Litecoin, το οποίο με πτήση 13% έφτασε στα 55 $.

Γιατί η Paypal δέχεται το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα;

Μετά από μήνες εν μέσω φημών, οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτό το σημείο καμπής, εξηγήθηκαν στο επίσημο δελτίο τύπου.

Η μετάβαση προς τις ψηφιακές πληρωμές και τις ψηφιακές αναπαραστάσεις αξίας συνεχίζει να επιταχύνεται, λόγω της πανδημίας COVID-19 και του αυξημένου ενδιαφέροντος για τα ψηφιακά νομίσματα από τις κεντρικές τράπεζες και τους καταναλωτές. Η PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας, που επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν, να κρατούν και να πωλούν κρυπτονομίσματα απευθείας από τον λογαριασμό τους στο PayPal και σηματοδοτεί τα σχέδιά της να αυξήσει σημαντικά τη χρησιμότητα των κρυπτονομισμάτων καθιστώντας τα διαθέσιμα ως μέσω πληρωμής για αγορές σε 26 εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως.”.


Εν ολίγοις, το PayPal καθιστά σαφές ότι αυτή είναι μια υποχρεωτική επιλογή για να συμβαδίζει με την εποχή και τα εξελισσόμενα συστήματα πληρωμών. Εξάλλου, η PayPal λέει ότι η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων παρεμποδίστηκε από την περιορισμένη χρήση τους και την υψηλή μεταβλητότητά τους. Ωστόσο, η τεχνολογία σημειώνει πρόοδο και δεν είναι τυχαίο ότι τουλάχιστον 10 κεντρικές τράπεζες θα εκδώσουν το ψηφιακό τους νόμισμα εντός τριών ετών.

Ο Dan Schulman, πρόεδρος και CEO του PayPal, εξηγεί: 

Η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη, φέρνοντας μαζί της σαφή πλεονεκτήματα από την άποψη της οικονομικής ένταξης και της προσβασιμότητας, σε αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών · όπως και την ικανότητα των κυβερνήσεων να εκταμιεύουν χρήματα προς στους πολίτες γρήγορα.


Έτσι, το PayPal, όπως και τα κυβερνητικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αντιμετώπισε μία αναπόφευκτη και αδύνατο να αγνοηθεί εξέλιξη. Ειδικά για έναν γίγαντα πληρωμών που έχει όλα τα εχέγγυα για να χειριστεί την κατάσταση:

Η παγκόσμια εμβέλεια, η εξειδίκευση στις ψηφιακές πληρωμές, το αμφίδρομο δίκτυο και οι αυστηροί έλεγχοι ασφάλειας και συμμόρφωσης μας παρέχουν την ευκαιρία, και την ευθύνη, να συνδράμουμε στην κατανόηση, την ρευστοποίηση και τη διαλειτουργικότητα αυτών των νέων μέσων συναλλαγής.


Το PayPal, καταλήγει ο Διευθύνων Σύμβουλός του, σκοπεύει επίσης να συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες:

Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις Κεντρικές Τράπεζες και τις Ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας και να συμβάλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον του χρηματοοικονομικού τομέα και του εμπορίου παγκοσμίως.


Πώς θα λειτουργήσει η αγορά και η πώληση κρυπτονομισμάτων στο PayPal

Προς το παρόν, το PayPal επιτρέπει την αγορά, αποθήκευση και πώληση κρυπτονομισμάτων μόνο για τα Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin, μέσα από τον λογαριασμό και μόνο για χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το PayPal σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Δεν θα καταλογίζονται τέλη συναλλαγών, τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Το PayPal θα προσφέρει επίσης εργαλεία οικονομικής εκπαίδευσης για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τη λειτουργία, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain.

Στις αρχές του 2021, οι πελάτες του PayPal θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα του λογαριασμού τους για να πληρώνουν στα 26 εκατομμύρια καταστήματα που δέχονται PayPal παγκοσμίως. Αυτό θα γίνει με άμεση μετατροπή του crypto σε νόμισμα fiat, πάλι χωρίς κόστος συναλλαγής, εκτός από τις συνήθεις χρεώσεις του PayPal. Ουσιαστικά, η εταιρεία εξηγεί:

Το κρυπτονόμισμα γίνεται απλώς μια ακόμα πηγή χρηματοδότησης μέσα στο ψηφιακό πορτοφόλι PayPal, προσθέτοντας βελτιωμένο βοηθητικό πρόγραμμα στους κατόχους κρυπτονομισμάτων, ενώ αντιμετωπίζει προηγούμενες ανησυχίες σχετικά με την αστάθεια, το κόστος και την ταχύτητα συναλλαγών που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα


Η ιστορία συνεχίζεται

Αυτό που ανακοινώθηκε χθες είναι ένα ορόσημο στο οποίο το PayPal εργαζόταν εδώ και καιρό. Πριν από ένα χρόνο, το PayPal είχε ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με την TRM Labs, η οποία ασχολείται με την πρόληψη της απάτης και του εγκλήματος, και με την Cambridge Blockchain, η οποία βοηθά τις εταιρείες να στραφούν προς την τεχνολογία και ιδίως την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το PayPal θα συνεχίσει να εξερευνά την τεχνολογία blockchain, βελτιώνοντας τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για να τις κάνει γρηγορότερες, ασφαλέστερες και πιο βολικές. Και θα το πράξει σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές, τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες, που θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν πλέον να θεωρηθούν μέσα καθημερινών συναλλαγών και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές και προσαρμογές της υφιστάμενης νομοθεσίας.

πηγή: Eleonora Spagnolo – 22/10/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/10/22/paypal-cryptocurrencies-reasons-behind-choice/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία, Κρήτη
Τηλ. 28430 28750
Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.