ΕΡΕΥΝΑ: το θετικό κλίμα στην αγορά Bitcoin επισκιάζει τις αγορές μετοχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Η πρόσφατη έρευνα που συνέταξε η Real Vision αποκάλυψε αρκετές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σχετικά με τη σημερινή κρυπτο-αγορά. Η εν λόγω έρευνα, ενώ αξιολογούσε το συναίσθημα της αγοράς σε διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, διαπίστωσε ότι σε γενικές γραμμές, υπάρχει ένα εξαιρετικά αισιόδοξο συναίσθημα γύρω από το Bitcoin.

Στην πραγματικότητα, διαπίστωσε ότι το 65% όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα (οι οποίοι είναι συμμετέχοντες στην αγορά μέσω του ανταλλακτηρίου της Real Vision), πιστεύουν ότι το Bitcoin θα αυξηθεί περισσότερο από 5% στον ορίζοντα ενός μηνός, ενώ το 72% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι θα αυξηθεί περισσότερο από 5% σε ορίζοντα τριών μηνών.

Διάγραμμα: «που βλέπετε την αγορά σε ένα μήνα;» Πηγή: Real Vision


Ενώ ο χρυσός επίσης αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την πλειονότητα των συμμετεχόντων, το περιθώριο ανόδου αναμένεται να είναι χαμηλότερο βραχυπρόθεσμα, όταν συγκρίνεται με το Bitcoin. Σε ορίζοντα τριών μηνών όμως, η προβολή του χρυσού είναι πιο θετική.

Περαιτέρω, αξιολογώντας την ανοδική και την καθοδική τάση, σε ορίζοντα ενός μηνός, σε κλίμακα από -1 (πιο καθοδική) έως +1 (περισσότερο ανοδική), το Bitcoin σημείωσε 0,52 ακολουθούμενο από το χρυσό, ενώ όλες οι άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με κατάσταση αποθεματικού νομίσματος, ένα πολύ πτωτικό συναίσθημα.

πηγή: Real Vision

Άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι, το συναίσθημα για το Δολάριο των ΗΠΑ έχει αντιστραφεί από την έντονη ανοδική πορεία σε καθοδική, μια μετατόπιση που τροφοδοτήθηκε ίσως από την ακατάσχετη εκτύπωση νομίσματος από τη Fed κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά πιστεύουν επίσης ότι τα επίπεδα μεταβλητότητας θα είναι σημαντικά υψηλά τον Νοέμβριο, ένα εύρημα που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της προσέγγισης των εκλογών στις ΗΠΑ. Ενώ τον Οκτώβριο το Bitcoin έφτασε στα 13.000$, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί αναμένουν σύντομα διορθώσεις.

Στην πραγματικότητα, οι μελλοντικές προσδοκίες και τα συναισθήματα καταγράφονται καλύτερα από τον αριθμό των μακροπρόθεσμων έναντι των βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων. Οι μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις στο Bitcoin έχουν αυξηθεί, με το 83,5% των ερωτηθέντων να αναφέρουν ότι βρίσκονται σε αυτές, χωρίς να αναφέρονται βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην έρευνα

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μερικά στοιχεία της έρευνας υπογράμμισαν την έλλειψη ενθουσιασμού των χρηστών λιανικής κατά την πιο πρόσφατη αύξηση των τιμών, ένα εύρημα που αποτελεί κλειδί για τη διαμόρφωσης συνολικής ανοδικής θεώρησης της αγοράς.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, είναι πιθανό η τυχόν πτώση της τιμής να απορροφάται από τους θεσμικούς επενδυτές, δεδομένου ότι οι θεσμικοί και τα μοχλευμένα κεφάλαια κατέχουν θέσεις προς τις αντίθετες κατευθύνσεις στο BTC Futures.

πηγή: Real Vision

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλά θετικά συναισθήματα γύρω από το Bitcoin αυτή τη στιγμή και όχι μόνο από τους μαξιμαλιστές του Bitcoin. Όπως φαίνεται από το παραπάνω διάγραμμα, το συναίσθημα των χρηστών του ανταλλακτηρίου που απάντησαν στην έρευνα αλλά και οι συνεντεύξεις της CFTC* είναι επίσης ανοδικές ως προς το BTC και καθοδικής θεώρησης ως προς τις μετοχές.

*CFTC: Η Commodity Futures Trading Commission (Επιτροπή εμπορίας συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε εμπορεύματα ή CFTC) δημοσιεύει τις εκθέσεις Commitments of Traders (COT), για να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει τη δυναμική της αγοράς. Συγκεκριμένα, οι αναφορές COT παρέχουν ανάλυση του ανοιχτού ενδιαφέροντος κάθε Τρίτης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις επιλογές σε αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης στις οποίες 20 ή/και περισσότεροι traders κατέχουν θέσεις ίσες ή υψηλότερες από τα επίπεδα αναφοράς που καθορίζει η CFTC

πηγή: Samyuktha Sriram – 26/10/2020 – https://eng.ambcrypto.com/bitcoins-positive-market-sentiment-shades-usd-european-equities-performances/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

MACWAY – Kατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh
Σμύρνης 4, Αγιος Δημήτριος, Αττική
https://macway.gr/
https://www.facebook.com/macway.gr/

HostChefs - Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.