Μην περιμένετε ένα νέο 2017 για τα altcoins, όσο το Ether συνεχίζει να πέφτει έναντι του BTC

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ από τον MICHAËL VAN DE POPPE

Η τιμή του Ether συνεχίζει να δείχνει αδυναμία έναντι του Bitcoin, παρά το τελευταίο ράλι του πάνω από τα 400$. Ενώ το Bitcoin (BTC) δείχνει δυνατό εν μέσω των νέων υψηλών και κάνει επιτυγχάνει νέο υψηλό κάθε χρόνο, το Ether (ETH) του Ethereum δείχνει αδυναμία, ιδιαίτερα δε το ζεύγος ETH / BTC.

Η αδυναμία του ETH είναι επίσης μια σαφής ένδειξη ότι τα περισσότερα altcoins δεν δείχνουν δύναμη, καθώς τείνουν να αντανακλούν την απόδοση του Ether.

Το επίπεδο των 0,03 sats, είναι ένα κρίσιμο φράγμα που πρέπει να κρατηθεί

ETH/BTC ημερήσιο διάγραμμα. Πηγή: TradingView


Το ημερήσιο διάγραμμα του ζεύγους ETH / BTC δείχνει μια σαφή απόρριψη στο επίπεδο των 0,0325 sats, μέσω του οποίου πραγματοποιείται μια εκ νέου απόπειρα για την κατάκτηση της περιοχής των 0,03 sats.
Ένα πολύ πιθανό συμβάν είναι η ανάλυση αυτού του επιπέδου καθώς η τάση υπήρξε καθοδική ήδη από τα 0,04 sats. Αυτό το τεράστιο ράλι προς τα πάνω αντικατοπτρίζει τη δύναμη του Bitcoin καθώς το BTC έφτασε στα 12.000 $ και το Ether στα 450 $, αν και το τελευταίο παρέμεινε σε γενική πτωτική τάση έναντι του BTC τα τελευταία χρόνια.

Ενδιαφέροντα σημεία προς παρακολούθηση στο εβδομαδιαίο γράφημα του ζεύγους ETH/BTC

ETH/BTC εβδομαδιαίο διάγραμμα. Πηγή: TradingView


Τα επίπεδα προς παρακολούθηση είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν στο εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο. Εάν η διόρθωση προχωρήσει περαιτέρω στο ζεύγος ETH / BTC, φαίνεται πιθανή μια διόρθωση προς τα 0,026 sats.
Αυτό το επίπεδο είναι ένας κρίσιμος άξονας με πολλά επιχειρήματα να συνηγορούν ως προς αυτό. Το πρώτο αφορά τον κινητό μέσο όρο των 100 εβδομάδων (MA), ο οποίος βρίσκεται γύρω από αυτήν την περιοχή. Αυτός ο MA πρέπει να παρέχει σταθερή υποστήριξη, καθώς μία διαφυγή από αυτόν οδηγεί πάνω από το MA των 200 εβδομάδων, πράγμα που θα σήμαινε περαιτέρω ανοδική δυναμική για το Ether.

Ωστόσο, πριν από το ξεμπλοκάρισμα, η προηγούμενη ζώνη αντίστασης βρίσκεται επίσης περίπου στα 0,026 sats, μέσω της οποίας μπορεί να εμφανιστεί ένα όμορφο γύρισμα στήριξης / αντίστασης, σηματοδοτώντας επίσης ανοδική συνέχεια.
Συνολικά, το ζεύγος ETH / BTC έχει εξέλθει από μία περιοχή συσσώρευσης διαρκείας ενός έτους, δημιουργώντας ένα νέο ανώτερο υψηλό. Επομένως, δεν είναι απίθανο να γίνει επανεξέταση της προηγούμενης ζώνης αντίστασης για επιβεβαίωση της υποστήριξης.

Δεκέμβριος/ Ιανουάριος είναι η στιγμή να μπεις στο ETH

ETH/BTC εβδομαδιαίο διάγραμμα. Πηγή: TradingView


Όπως δείχνει η ιστορία, η καλύτερη περίοδος αγοράς του Ethereum ήταν πάντα ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος. Οι αγορές τείνουν να κινούνται σε κύκλους, και μέσα στους κύκλους αυτούς μερικοί μικρότεροι κύκλοι επίσης μπαίνουν στο παιχνίδι. Στην αγορά κρυπτονομισμάτων, υπάρχουν κύκλοι με περιοδικότητα μερικών μηνών.

Ένας από αυτούς τους κύκλους είναι η επιβεβαίωση και το χτίσιμο βάσης για την τιμή του ETH, γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει ένα πιθανό ράλι για altcoins. Τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτό το χτίσιμο της βάσης δημιουργείται τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και μετά από αυτό σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις.

Η κυριαρχία του Bitcoin εξακολουθεί να είναι πρόθυμη για δοκιμή του επιπέδου του 65-67%

BTC κυριαρχία, εβδομαδιαίο διάγραμμα. Πηγή: TradingView

Η κυριαρχία του Bitcoin στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξάνεται, παρομοίως με τα άλλα επιμέρους τετράμηνα των προηγούμενων ετών. Όταν η κυριαρχία του Bitcoin έπεσε κάτω από το 65-67%, αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το ράλι στις αγορές altcoin. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται ότι αυτή η πτωτική τάση είναι ενεργή.
Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η σημασία μιας τέτοιας δοκιμής (καθώς η κυριαρχία του Bitcoin δεν είναι εμπορεύσιμο περιουσιακό στοιχείο), αλλά η κυριαρχία είναι σε αξιοπρεπή θέση για επανάκαμψη. Όμως, εάν η κυριαρχία δεν μπορέσει να ξεπεράσει το 65-67%, είναι πιθανό να συνεχίσει περαιτέρω πτωτικά, κάτι που μπορεί να δώσει χώρο στα altcoins για έντονο ράλι.

Κρίσιμο επίπεδο για το ζεύγος ETH/USD που πρέπει να κρατηθεί.

ETH/USDT ημερήσιο διάγραμμα. Πηγή: TradingView


Το γράφημα του ζεύγους ETH / USD δείχνει μια ξεκάθαρη έξοδο πάνω από την περιοχή αντίστασης των 380-385 δολαρίων, με την τιμή του Ether να συσσωρεύεται πάνω από τα 400$. Ωστόσο, για να επιβεβαιωθεί η έξοδος, η περιοχή των 380-385$ πρέπει τώρα να χρησιμεύσει ως γραμμή υποστήριξης.
Εάν αυτή η περιοχή δεν καταστεί υποστήριξη, η πιθανότητα απόκλισης εκτός του εύρους αυτής καθίσταται σημαντική. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν η τιμή του Ether πέσει κάτω από τα 380$, μια πτώση στην περιοχή των 315-320 $ καθίσταται πολύ πιθανή.

πηγή: MICHAËL VAN DE POPPE – 26/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/don-t-expect-another-2017-style-altseason-as-ethereum-continues-slump-vs-bitcoin


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ - Γωγώ Κώτσινα – Σώτου. 
Ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο
Αγίου Κωνσταντίνου 130, Τρίπολη
http://www.to-xamogelo.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.