ΕΡΕΥΝΑ GRAYSCALE: Περισσότεροι από τους μισούς επενδυτές στις ΗΠΑ έτοιμοι να αγοράσουν Bitcoin

Η τελευταία έρευνα – μελέτη «Bitcoin Investor» της Grayscale Investments, της μεγάλης εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων σε ψηφιακά στοιχεία, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς (για την ακρίβεια το 55%) των ερωτηθέντων επενδυτών με έδρα τις ΗΠΑ, ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε bitcoin το 2020 και ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες προβλέπουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα κατευθύνονται προς γενική υιοθέτηση, μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Στην πραγματικότητα, η μελέτη εκτιμά ότι η αγορά δυνητικών επενδυτών bitcoin αφορά 32 εκατομμύρια χρήστες, σε σύγκριση με τους 21 εκατομμύρια επενδυτές που αποτύπωνε η αντίστοιχη έρευνα του περασμένου έτους:

«Φέτος, το 62% των επενδυτών ανέφερε ότι είναι «εξοικειωμένοι» με το Bitcoin, σε σύγκριση με το 53% το 2019.»


Μια άλλη σημαντική πτυχή της μελέτης διαπίστωσε ότι η πανδημία του κορωναϊού ήταν ο βασικός μοχλός των επενδύσεων σε bitcoin φέτος. Ο Covid-19 οδήγησε το 63% των ερωτηθέντων να αγοράσουν BTC, σύμφωνα με τη μελέτη. Όσον αφορά την επίδραση της πανδημίας στα επενδυτικά προϊόντα Bitcoin μεταξύ των ερωτηθέντων:

«Τρεις φορές περισσότεροι επενδυτές δήλωσαν ότι ο COVID-19 έχει αυξήσει την ελκυστικότητα του Bitcoin, σε σχέση με εκείνους που ανέφεραν ότι η πανδημία είχε μειώσει το ενδιαφέρον τους για αυτό.»


Επιπλέον, η πλειοψηφία των επενδυτών bitcoin κατανέμονται εντός των τελευταίων 12 μηνών ως εξής: το 38% των ερωτηθέντων επένδυσαν στο BTC τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το 26% πέντε έως έξι μήνες πριν και το 19% πριν από 7 έως 12 μήνες.

Πηγή εικόνας: Grayscale, μελέτη Bitcoin Investor


Εκτός από το γεγονός ότι ο COVID-19 είναι παράγοντας στις αποφάσεις αγοράς BTC, η μελέτη της Grayscale έδειξε ότι τα ψηφιακά νομίσματα ήταν ένα «ολοένα και πιο ελκυστικό στοιχείο» των «σύγχρονων επενδυτικών χαρτοφυλακίων», με το 83% των ερωτηθέντων να έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις BTC τον τελευταίο χρόνο.

Η έρευνα επισήμανε ότι μεταξύ των ερωτηθέντων, οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για το bitcoin ήταν νεότεροι, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη και ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές του BTC «φαίνονται παρόμοιοι» με τον «μέσο» επενδυτή των ΗΠΑ.
Σε μια συγκεκριμένη σημείωση, το μεγαλύτερο ποσοστό επενδυτών bitcoin ήταν ηλικιακά μεταξύ των 25 και των 34 ετών, ένα δημογραφικό στοιχείο για μία κατηγορία επενδυτών «που δεν έχει ακόμη εισέλθει στα αρχικά του χρόνια κερδοφορίας»

Από την άλλη πλευρά, μεταξύ των ερωτηθέντων ηλικίας 55-64 ετών, το 40% ήταν εξοικειωμένο με το bitcoin και μόνο το 30% θα ήθελε να επενδύσει στο μεγαλύτερο crypto.
Επιπλέον, μεταξύ των ηλικιωμένων ερωτηθέντων, το 81% θεωρεί ότι το bitcoin ήταν πολύ ασταθές, ενώ το 84% είπε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο για τα επενδυτικά τους ενδιαφέροντα.

πηγή: Alisha Roy – 27/10/2020 – https://eng.ambcrypto.com/more-than-half-of-us-investors-keen-on-buying-bitcoin-grayscale-study/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο.
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.