Να και η πρώτη αγορά Bitcoin μέσω PayPal!

Τα πρώτα bitcoin αγοράστηκαν στο PayPal. Τα νέα ήρθαν από τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Circle, Jeremy Allaire, ο οποίος στο Twitter ανέβασε ένα στιγμιότυπο οθόνης επιβεβαίωσης της αγοράς, αξίας περίπου 0,0075 BTC για την οποία πλήρωσε 100$.


Η τιμή αγοράς ήταν 13.265 $, που ήταν η τιμή απόψε συν μια μικρή διαφορά και δεν χρεώθηκαν τέλη συναλλαγής. Προς το παρόν, το PayPal δεν είναι ένα πορτοφόλι BTC που ανήκει στον πελάτη, αλλά μόνο ένας ενδιάμεσος, επιτρέποντας στους χρήστες των ΗΠΑ να αγοράζουν και να πωλούν bitcoin στο Paxos, αλλά να χρησιμοποιούν το PayPal ως μοναδική διεπαφή.

Αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα Paxos Crypto Brokerage, προφανώς χωρίς προμήθειες, αλλά ο χρήστης τις εκτελεί στο PayPal, το οποίο εφαρμόζει ένα spread στην τιμή. Είναι δίκαιο αν λάβει υπ’ όψη του κανείς ότι μέρος αυτού του spread χρησιμοποιείται από το PayPal για την πληρωμή της υπηρεσίας Paxos. Πρόκειται για αγορές που πραγματοποιούνται σε μη αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, χωρίς να καταγράφονται στο blockchain, ώστε να αποφεύγονται οι χρεώσεις τελών συναλλαγών.

Αγοράζοντας bitcoin στο PayPal

Ο Allaire δεν δημοσίευσε άλλα στιγμιότυπα οθόνης, για παράδειγμα για να δείξει την κατάθεση του 0,0075 BTC στον λογαριασμό του, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι, αν και δεν αποθηκεύονται φυσικά στο PayPal, μπορούν να πωληθούν με παρόμοια διαδικασία.
Περιέργως, ο πρώτος που διέδωσε τα νέα με στιγμιότυπο οθόνης, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να θεωρηθεί ανταγωνιστής του PayPal.

Όντως, η Circle συνεργάζεται στενά με την Coinbase, με την οποία εξέδωσε το USDC, το δεύτερο πιο διαδεδομένο stablecoin στον κόσμο, με βάση το δολάριο ΗΠΑ. Είναι σαφές ότι τα νέα θεωρούνται τόσο σημαντικά για ολόκληρο τον χώρο των κρυπτονομισμάτων που ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας που κατά κάποιο τρόπο ανταγωνίζεται το PayPal αποφάσισε να το διαφημίσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ίδια η Coinbase φαίνεται να έχει συνεργαστεί με το PayPal για κάποιο χρονικό διάστημα, αν λάβουμε υπόψη ότι πριν από μερικούς μήνες επέτρεψε τη δυνατότητα ανάληψης σε νόμισμα fiat προς λογαριασμό PayPal. Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσαμε επίσης να φανταστούμε μια πιθανή μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, για παράδειγμα για την παροχή ρευστότητας σε κρυπτονομίσματα στο PayPal.

Πηγή: Marco Cavicchioli – 29/10/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/10/29/bitcoin-first-purchase-on-paypal/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

LORD UNDERWEAR - ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα
Εδρα: 3ο χλμ. Κατερίνη - Ν. Κεραμίδι, Πιερία
https://www.lord.gr

METABOOK  - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.