Οι Κουβανοί μαχητές της ελευθερίας ξεκινούν υπόγειο δίκτυο εμβασμάτων Bitcoin

Οι Κουβανοί ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να παρακάμψουν τις κυρώσεις εμπάργκο που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ το 1962. Σύμφωνα με μια έκθεση του πρακτορείου ειδήσεων AFP της Κούβας στις 26 Οκτωβρίου , τα εμβάσματα που αποστέλλονται από τις ΗΠΑ στην Κούβα περνούν συχνά μέσω ενός παράνομου δικτύου «crypto enthusiasts» πριν μετατραπούν σε κουβανικά πέσος.

Ο Erich García, ένας 33χρονος προγραμματιστής και τοπικός YouTuber, είπε στο AFP ότι όποιος θέλει να στείλει εμβάσματα στο νησί πρέπει να αγοράσει Bitcoin και να το στείλει μέσω ενός κουβανέζικου crypto ανταλλακτήριου, που ονομάζεται BitRemesas.

Στη συνέχεια, οι χρήστες κρυπτονομισμάτων στο νησί υποβάλλουν προσφορές για να προσφέρουν στους παραλήπτες την καλύτερη τιμή για τα νομίσματά τους μέσω WhatsApp ή Telegram. Κατά μέσο όρο, ένας μεσάζων από το δίκτυο λαμβάνει προμήθεια έως και 25% από την πλευρά του, σε μια επικίνδυνη και νομικά αμφισβητήσιμη λειτουργία.

Ο τρόπος αυτός επιτρέπει την αντιστοίχιση σε μια ελεγχόμενη αγορά εκείνων που κατέχουν Bitcoin εκτός του νησιού και που πρέπει να στείλουν τα εμβάσματά τους, στους συγγενείς τους εντός της Κούβας, με φυσική γέφυρα εκείνους που είναι πρόθυμοι να παραδώσουν χρήματα σε αντάλλαγμα για το BTC σε προσφορά. Σε τρία μόνο βήματα, ο εκδότης καταφέρνει να πραγματοποιεί αυτόματα και χωρίς οικονομική οντότητα ενδιάμεσα, τη μεταφορά χρημάτων στους συγγενείς του στο νησί, τα οποία μάλιστα, μεταφέρονται στην πόρτα του σπιτιού τους σε περίπτωση που δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αφού λοιπόν επιτευχθεί μια συμφωνία, οι αντισυμβαλλόμενοι συμφωνούν σε συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Οι ανταλλαγές κουβανέζικων πέσο για Bitcoin, προϋποθέτουν συχνά μακρινές διαδρομές με ποδήλατο, κάτω από τον καυτό ήλιο της Καραϊβικής, αφού για να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, τα χρήματα fiat  παραδίδονται στην πόρτα του σπιτιού, σαν να ήταν παράδοση πίτσας ή κάποιο είδος πακέτου. Αν και η ομάδα φαίνεται να είναι ανεπίσημη και αυτο-οργανωμένη, χιλιάδες φαίνεται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

Η Cointelegraph Spanish ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους  10.000 Κουβανούς που χρησιμοποιούν Bitcoin στο νησί, το κάνουν κρυφά. Ο Erich García, που είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση αυτού του συστήματος, που επιδιώκει να παρακάμψει τις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση του νησιού,  ισχυρίζεται ότι βρήκε στην τεχνολογία Blockchain και το Bitcoin την ευκαιρία να «ονειρευτεί ».

«Δεν έχουμε πρόσβαση σε πλατφόρμες πληρωμών, ούτε στο Stripe ή σε Visa, Mastercard, Paypal, Union Pay. Δεν έχουμε πρόσβαση σε τίποτα, σε κανέναν από αυτούς τους πόρους. Ποια τεχνολογία μας επέτρεψε να ονειρευτούμε, να κάνουμε άλλα σενάρια για το μέλλον; Μόνο η blockchain και το bitcoin.»

Πηγή:https://cointelegraph.com/news/cuban-freedom-fighters-launch-underground-bitcoin-remittance-network


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

PHARMACY 128 -Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο.
https://www.pharmacy128.gr/
LORD UNDERWEAR -Men, women, children underwear 
 https://www.lord.gr

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Βιοτεχνία αγωγών & Εξαρτημάτων αερισμού Τηλ. 6977 578 149 / 6977 348 153


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.