Changpeng Zhao: Το Binance λειτουργούσε πάντα εντός των ορίων του νόμου

Ο Changpeng Zhao, Διευθύνων Σύμβουλος του κορυφαίου ανταλλακτηρίου Binance, απάντησε με ένταση σε κατηγορίες ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων δημιούργησε το αμερικανικό του σκέλος για να παρακάμψει τους κανονισμούς και να αποκομίσει κρυφά κέρδη από τους επενδυτές – πελάτες του.

Σύμφωνα με ένα άρθρο της 29ης Οκτωβρίου από τον δημοσιογράφο του Forbes, Michael Del Castillo, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ισχυρίζεται ότι έλαβε τη διαρροή μίας παρουσίασης που περιγράφει τα σχέδια του Binance για τη λειτουργία του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το έγγραφο αναφέρει ότι το 2018 – πριν από την έναρξη λειτουργίας του Binance.US – το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων σκόπευε να δημιουργήσει μια «οντότητα Tai Chi» στις Η.Π.Α. για να λειτουργήσει ως ένας τύπος αστραπιαίου όπλου έναντι της νομοθεσίας, που θα προστατεύει τις κύριες λειτουργίες του ανταλλακτηρίου από την επιβολή του νόμου.

«Ενόσω η τότε ανώνυμη οντότητα δημιουργεί δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποσπάσει την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών με υποτιθέμενο ενδιαφέρον της για συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο, θα ληφθούν μέτρα για τη μετακίνηση εσόδων με τη μορφή τελών αδειοδότησης και πολλών άλλων στη μητρική εταιρεία, Binance», δήλωσε ο Castillo. . «Στο μεταξύ, οι πιθανοί πελάτες θα διδαχθούν πώς να αποφεύγουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή τεχνολογικές λύσεις».

Σε μια απάντηση που δόθηκε περίπου μία ώρα μετά τη δημοσίευση του άρθρου, ο Changpeng Zhao (ή CZ όπως είναι γνωστός στον χώρο) αντέκρουσε πολλούς από τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας ότι η πηγή, δηλαδή το έγγραφο που διέρρευσε, «δεν δημιουργήθηκε από υπάλληλο της Binance.» Ο Castillo στο άρθρο αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρώην υπάλληλος Harry Zhou, δημιούργησε την παρουσίαση.

“Το Binance πάντα λειτουργούσε σύμφωνα με τη νομοθεσία” δήλωσε  the CEO της εταιρείας. “Δεν αναγνωρίζουμε το υποτιθέμενο έγγραφο – ντοκουμέντο.“

Ο CZ ισχυρίστηκε ότι το γεγονός πως η εταιρεία έχει ανοίξει ανταλλακτήρια σε αρκετές χώρες, είναι απόδειξη ότι είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί με το κανονιστικό πλαίσιο «με τις κατάλληλες άδειες και εφαρμογές» και δήλωσε ότι το Binance «έχει πολύ ισχυρή συνεργασία με πολλές αξιόλογες υπηρεσίες επιβολής του νόμου παγκοσμίως». Είπε ότι οι επιχειρήσεις του Binance στις ΗΠΑ έχουν «πολύ ισχυρούς περιορισμούς και διαδικασίες λειτουργίας».

Ωστόσο, η έκθεση Forbes περιγράφει ορισμένους παραλληλισμούς μεταξύ αυτού του σχεδίου Tai Chi που υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε το 2018 και της πορείας του Binance.US, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019. Το ανταλλακτήριο αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε 40 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Castillo δήλωσε ότι το έγγραφο πρότεινε η επιχειρηματική οντότητα να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Ασφάλειας του Αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικών για τον εντοπισμό αδυναμιών στα χρηματοπιστωτικά συστήματα για να «αποσπάσει την προσοχή» των Αρχών, συμπεριλαμβανομένων του Δικτύου Καταστολής του Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α. (OFAC), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), της Επιτροπής Συναλλαγών Futures (CFTC), και του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS). Σύμφωνα με το Forbes, ο βραχίονας του Binance στις ΗΠΑ, αυτό έκανε.

Η ιδιοκτησιακή δομή του Binance.US, που διαχειρίζεται από την BAM Trading Services στο Σαν Φρανσίσκο, είναι επίσης κάτι μυστήριο. Η Διευθύνων Σύμβουλος Catherine Coley ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν δεσμοί ιδιοκτησίας με την Binance, ενώ ο ίδιος ο CZ ονόμασε το Binance.US «μια αυτόνομη αγορά». Αλλά ο Castillo ανέφερε ότι το έγγραφο που διέρρευσε ανέφερε ότι η BAM θα συνέχιζε να «αδειοδοτεί την τεχνολογία και την τεχνολογία πορτοφολιών» του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Η παρουσίαση προέτρεπε επίσης την επιχειρηματική οντότητα, σκοπίμως να χρησιμοποιεί εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ή VPN, για να αποκρύψει τις τοποθεσίες των πελατών traders κρυπτονομισμάτων και να παρακάμπτει τους υπάρχοντες περιορισμούς λόγω νομοθεσίας.
Πολίτες που ζουν σε δέκα πολιτείες των ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το Binance.US (λαμβάνει άδεια ξεχωριστά σε κάθε Πολιτεία), ωστόσο η Binance Academy έχει έναν οδηγό για αρχάριους στο VPN στην ιστοσελίδα της. Ο CZ έχει επίσης υποστηρίξει την τεχνολογία αυτή στο Twitter.

Απαντώντας στις κατηγορίες αυτές στο Twitter, ο CZ δήλωσε ότι «Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα έγγραφο στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Binance ακολουθεί τις προτάσεις του».

πηγή: TURNER WRIGHT – 29/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/binance-ceo-denies-allegations-that-the-exchange-s-us-arm-is-a-regulatory-decoy


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/
EXTRA VAGANT - Κομμωτήριο & espresso bar
Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.