Grayscale: Ο COVID-19 έκανε το Bitcoin ελκυστικότερο για τους ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ λιανικής

Μια έρευνα της Grayscale Investments δείχνει ότι η πανδημία COVID-19 έχει αυξήσει την όρεξη των επενδυτών για Bitcoin (BTC). Η έρευνα αναδεικνύει την οπτική του Bitcoin ως «safe-haven» περιουσιακό στοιχείο.

Η εταιρεία ερεύνησε 1.000 Αμερικανούς καταναλωτές, ηλικίας 25 έως 64 ετών, που συμμετείχαν με προσωπικές επενδύσεις τουλάχιστον 10.000 δολαρίων σε επενδυτικά στοιχεία, σε επίπεδο νοικοκυριού.

Η έρευνα διεξήχθη τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2020. Το 63% των ερωτηθέντων που είχαν επενδύσει σε Bitcoin τους προηγούμενους τέσσερις μήνες, δήλωσε ότι η πανδημία είχε αντίκτυπο στην απόφασή τους. 

Επιπλέον, το 39% θεώρησε ότι τώρα το Bitcoin ήταν πιο ελκυστικό λόγω της πανδημίας. Μόνο το 13% δήλωσε ότι τα γεγονότα γύρω από τον COVID-19 κατέστησαν το κρυπτονόμισμα λιγότερο επιθυμητό:

«Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, το Bitcoin φαίνεται να μοιράζεται ορισμένα χαρακτηριστικά με safe haven επενδύσεις. Η σπανιότητα του Bitcoin, η επαληθεύσιμη φύση του, η έλλειψη συσχέτισης με τις παγκόσμιες αγορές και το γεγονός ότι δεν ελέγχεται από κυβερνητικούς οργανισμούς είναι χαρακτηριστικά που κάνουν το Bitcoin παρόμοιο με τις παραδοσιακές επενδύσεις σε «safe-haven» περιουσιακά στοιχεία.»

Πηγή: Grayscale Investments.

Αυτό φαίνεται να αναδεικνύει την κατάσταση του Bitcoin ως «safe haven» περιουσιακού στοιχείου, όπως υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές

Ένα ακόμη στοιχείο, που προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι ότι το ενδιαφέρον για το Bitcoin ως επένδυση, φαίνεται να αυξάνεται ανάλογα και με το επίπεδο εκπαίδευσης. 

Έτσι, μόνο το 17% των ερωτηθέντων χωρίς πτυχίο είχαν ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα, ενώ το 29% των κατόχων Bitcoin έχουν πτυχίο.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/grayscale-survey-covid-19-made-bitcoin-more-appealing-to-investors


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

POINTER -Hosting Experts - Domain Names
https://www.pointer.gr/
MEDICAL DENT -Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα 
Web: www.medicaldent.gr
LENNON   ECO - GASTROBAR -Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.