Νέα των crypto και της blockchain από όλο τον κόσμο

Στην ανάρτηση παρακάτω, θα παρουσιάσουμε συνοπτικά τις ειδήσεις για τον κλάδο των crypto και της blockchain από όλο τον κόσμο, όπως εμφανίζονται στα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης του χώρου ή και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

CBDC

 • Η Τράπεζα του Καναδά συνεργάζεται με τους εταίρους της στη G7 για τα σχέδιά της σχετικά με ένα ψηφιακό νόμισμα, καθώς η χώρα θέλει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που κάποια άλλη χώρα ξεκινήσει ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τον κυβερνήτη Tiff Macklem, ο οποίος δήλωσε: «Εάν μια άλλη χώρα αποκτήσει ένα (CBDC) και εμείς δεν έχουμε, αυτό θα μπορούσε σίγουρα να δημιουργήσει κάποια προβλήματα».
 • Ο Cred, ένας δανειστής κρυπτονομισμάτων που εδρεύει στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του λόγω μιας απροσδιόριστης έρευνας που διενεργείται εναντίον του. «Ο Cred συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου για να διερευνηθεί ένα πρόσφατο δόλιο περιστατικό», έγραψε ο δανειστής στο twitter, προσθέτοντας ότι «δεν διακυβεύθηκαν προσωπικά δεδομένα ή στοιχεία από τους λογαριασμούς πελατών και εκτιμά ότι θα ενημερώσει με συγκεκριμένες πληροφορίες εντός των επόμενων 2 εβδομάδων.»

Νομοθεσία και κανονισμοί

 • Η ιρανική κυβέρνηση επέτρεψε τη χρήση των κρύπτο για τη χρηματοδότηση των εισαγωγών «σε μια εποχή αυξημένης πίεσης στην κανονική χρήση του σκληρού νομίσματος της χώρας», ανέφερε η Iran Daily, επικαλούμενη το IRNA. «Τα κρυπτονομίσματα που εξορύσσονται νόμιμα στο Ιράν, θα μπορούν να ανταλλάσσονται μόνο όταν χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση εισαγωγών από άλλες χώρες», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «το νόμιμο όριο για το ποσό των κρυπτονομισμάτων για κάθε κρυπτωρύχο θα καθορίζεται από το επίπεδο της επιδοτούμενης ενέργειας που χρησιμοποιείται για εξόρυξη με βάση τις οδηγίες που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας. «
 • Η Εθνική Συνέλευση του Παναμά συζητά ένα νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα που υπέβαλε μια ομάδα τεσσάρων βουλευτών. Σε επίσημο tweet, η Εθνοσυνέλευση δήλωσε ότι το νομοσχέδιο προτείνει να «ρυθμιστεί η χρήση των συναλλαγών για τα [cryptoassets] και τα [crypto] στο έδαφος της Δημοκρατίας του Παναμά». Μία από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, περιλαμβάνει την επιβολή κατ’ αποκοπή φόρου 4% σε όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που πραγματοποιούνται σε εγχώριες πλατφόρμες συναλλαγών.

Υιοθέτηση των Crypto

 • Η Stack Funds που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, θα προσφέρει το σύστημα επιμέλειας (φύλαξης) της Fidelity Digital Asset Services στους πελάτες της σε μια προσπάθεια να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τους επενδυτές και τα οικογενειακά γραφεία υψηλής αξίας της Ασίας, ανέφερε το Bloomberg.
 • Η Coinbase κυκλοφορεί τη χρεωστική κάρτα Visa στις ΗΠΑ, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις Πολιτείες εκτός από τη Χαβάη. Ως προαιρετική προσφορά, οι πελάτες μπορούν να κερδίσουν 4% επιστροφές σε κρυπτονομίσματα όπως σε stellar (XLM) ή 1% σε bitcoin (BTC). Οι πελάτες στις ΗΠΑ μπορούν πλέον να συμμετάσχουν στη λίστα αναμονής. Η κάρτα της Coinbase είναι διαθέσιμη σε πελάτες σε σχεδόν 30 χώρες (και στην Ελλάδα).
 • Ο ειδικός στην ασφάλεια κρύπτο στοιχείων και ο πάροχος πορτοφολιών Casa με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσαν ότι οι πελάτες τους στις ΗΠΑ μπορούν τώρα να αγοράσουν BTC συνδέοντας το πορτοφόλι τους με τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στο Κονέκτικατ, τη Χαβάη, το Νιού Χάμσαϊρ, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας, το Βερμόντ και τη Βιρτζίνια, αλλά η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να λειτουργήσει και σε αυτές τις Πολιτείες «σύντομα».
 • Η εταιρία blockchain της NEM (XEM) ανακοίνωσε συνεργασία με τον πάροχο υποδομών συναλλαγών με fiat, τη Simplex, για να μπορεί το XEM να αγοραστεί με πιστωτική και χρεωστική κάρτα, σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της Simplex, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων, των χρηματιστηριακών γραφείων και των πορτοφολιών. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία θα παρέχει παγκοσμίως μία γέφυρα στην XEM, επιτρέποντας την πρόσβαση στο μεγάλο δίκτυο συναλλαγών της Simplex , διευρύνοντας έτσι την εμβέλεια της XEM.
 • Το Τραπεζικό Πολιτειακό Συμβούλιο του Wyoming παραχώρησε στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό Avanti Bank & Trust μία τραπεζική άδεια, ο τύπος της οποίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρέχει στην Avanti τις ίδιες εξουσίες με τις εθνικές τράπεζες στις εγκεκριμένες επιχειρηματικές της γραμμές. Τα εγκεκριμένα προϊόντα περιλαμβάνουν την έκδοση ενός tokenized δολάριο ΗΠΑ που θα ονομάζεται Avit, υπηρεσίες φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως «εξουσιοδοτημένος θεματοφύλακας», διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες βασισμένες στη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API), όπου οι καταθέσεις των πελατών πρέπει να υποστηρίζονται 100% από τα αποθεματικά του φορέα και πρωταρχικές υπηρεσίες για ψηφιακά στοιχεία. Η Avanti στοχεύει στην παροχή εταιρικών λογαριασμών στις αρχές του 2021 και αμέσως μετά λογαριασμούς με υψηλό όριο ελάχιστου υπολοίπου .
 • Η μεγάλη λογιστική εταιρεία KPMG ανακοίνωσε μια στρατηγική συμμαχία με την εταιρεία δεδομένων κρυπτονομισμάτων Coin Metrics, προκειμένου να προσφέρει μια σειρά από συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες, που θα επέτρεπαν την αύξηση της θεσμικής υιοθέτησης των κρύπτο στοιχείων και των δημόσιων blockchains.

Νέα για τις επενδύσεις

 • Το Graph Foundation ανακοίνωσε μια επιτυχημένη δημόσια πώληση του εγγενούς token της, του GRT, πουλώντας token αξίας 12 εκατομμύριων δολαρίων στην κοινότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 4% της συνολικής προσφοράς (400 εκατομμύρια token) διατέθηκε σε περισσότερα από 4.500 άτομα που πιστοποιήθηκαν με το σύστημα KYC, από 99 χώρες, εξαιρουμένων των ΗΠΑ. Αυτοί οι O.G. (Original Graphers) θα είναι τα αρχικά μέλη της κοινότητας GRT κατά την κυκλοφορία του κεντρικού δικτύου του Graph, η οποία αναμένεται σε 30-60 ημέρες. Το Graph είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο για την αρχειοθέτηση και αναζήτηση δεδομένων από blockchains, ξεκινώντας από το Ethereum (ETH).

DeFi

 • Το έργο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), το Aave, έχει μεταβιβάσει δικαιώματα διακυβέρνησης στους κατόχους των token του, με τους βασικούς προγραμματιστές να παραδίδουν τα κλειδιά του διαχειριστή του πρωτοκόλλου σε κοινότητες διακυβέρνησης με επικεφαλής τους κατόχους του εγγενούς utility token, του LEND. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα του έργου θα ορίσει τη σύμβαση Aave Governance ως Lending Pool Manager και θα δώσει την κυριότητα του συμβολαίου LendingPoolAddressProvider και του συμβολαίου TokenDistributor στην Aave Governance. Η ομάδα περιέγραψε αυτήν την κίνηση ως «το επόμενο σημαντικό βήμα στο ταξίδι της αποκέντρωσης.»

Blockchain

 • Οι Αρχές στο Chengdu της Κίνας, ανακοίνωσαν «30 νέες εφαρμογές υιοθέτησης blockchain» σε ένα φόρουμ blockchain που πραγματοποιήθηκε στην πόλη. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Chengdu, το Red Star News, η πόλη αποκάλυψε σχέδια για την εφαρμογή αστικής διακυβέρνησης, διασυνοριακού εμπορίου, έξυπνης παραγωγής και γεωργίας, εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πνευματικής ιδιοκτησίας έως το 2022. Οι αρχές της πόλης πρόσθεσαν ότι σκοπεύουν να ιδρύσουν «δύο έως τρεις περιοχές για τη λειτουργία κυψελών ανάπτυξης του κλάδου blockchain» στο Chengdu, τα επόμενα δύο χρόνια.
 • Η κυβέρνηση του Καζακστάν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για να τροφοδοτήσει μια νέα πλατφόρμα μητρώου ακινήτων, σύμφωνα με το LS. Η πλατφόρμα θα ξεκινήσει πιλοτικά στις περιοχές Nur-Sultan και Shymkent και θα περιλαμβάνει πολλές εγχώριες τράπεζες. Το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας έχει επίσης παρουσιάσει τα σχέδια του να δαπανήσει πάνω από 1,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σε μια πλατφόρμα για «ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο» με τεχνολογία blockchain, η οποία θα εκδίδει ψηφιακά τιμολόγια και αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2021.

πηγή: Sead Fadilpašić – Tim Alper/ 29-10-2020/ https://cryptonews.com/news/canadian-cbdc-cred-on-pause-iran-wants-virgin-bitcoin-more-n-8148.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

Snif.gr - Μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών
Μαρούσι - Αθήνα
http://www.snif.gr

DIGITECH4ALL - Ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας
Σίφνου 2, Πλ. Κολιάτσου, Αθήνα
https://www.digitech4all.eu/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.