Το Ιράν τροποποιεί το νόμο ώστε να επιτρέπεται η χρηματοδότηση των εισαγωγών με κρυπτονομίσματα

Στριμωγμένο με τα διεθνή νομίσματα, το Ιράν στρέφεται στα κρυπτονομίσματα για να επιτρέψει στις εισαγωγές να συνεχίσουν να ρέουν στην χώρα. Με την τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας, το Ιράν γίνεται η πρώτη χώρα που θα χρησιμοποίησει κρυπτονομίσματα σε κρατικό επίπεδο, για τη χρηματοδότηση των εισαγωγών.

Επικαλούμενη μια έκθεση από τον κυβερνητικό οργανισμό, Islamic Republic News Agency (IRNA), η Iran Daily ανέφερε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι το υπουργικό συμβούλιο της χώρας έχει τροποποιήσει την πρόσφατη νομοθεσία σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, για να επιτρέψει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για χρηματοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν (CBI).

Η έκθεση ανέφερε ότι έχουν θεσπιστεί νέοι κανονισμοί ως απάντηση σε κοινή πρόταση του CBI και του Ιρανικού Υπουργείου Ενέργειας. Με βάση την τροπολογία, τα κρυπτονομίσματα που εξορύσσονται νόμιμα στο Ιράν θα μπορούν να ανταλλάσσονται μόνο όταν χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση εισαγωγών από άλλες χώρες.

Οι κρυπτωρύχοι θα προμηθεύουν τα κρυπτονομίσματα απευθείας στο CBI εντός εξουσιοδοτημένου ορίου, σύμφωνα με την έκθεση του IRNA. Αυτό θα βασίζεται στο πόση επιδοτούμενη ενέργεια χρησιμοποιεί ένας κρυπτωρύχος, καθώς και στις οδηγίες που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Ενέργειας.

Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πόλεμο hash rate στο χώρο του Bitcoin, καθώς η Κίνα συνεχίζει να χάνει το μερίδιό της ενώ το Καζακστάν, το Ιράν, η Μαλαισία και ο Καναδάς σημειώνουν αύξηση, σύμφωνα με το Cbeci.org.

Το μερίδιο του Ιράν ιδιαίτερα, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2% τον Απρίλιο του 2020, από 1,74% τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο σημαντικά στο Ιράν, καθώς η χώρα υποφέρει από οικονομικά δεινά, που προκαλούνται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αλλά κι από την πανδημία του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει γενικούς κανόνες για τα κρυπτονομίσματα πέρυσι, όταν η παράνομη εξόρυξη μέσω της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας με μεγάλη επιδότηση οδήγησε σε καταστολή των miners σε εθνικό επίπεδο. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin έγινε νόμιμη μετά την ανακοίνωση των κανονισμών τον Αύγουστο του 2019, αν και η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά το μέγεθος του εμπορίου και τις πιθανές επιπτώσεις του στην οικονομική κατάσταση στο Ιράν.

Περίπου ένα χρόνο πίσω, ο Brian Hook, ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το Ιράν, είχε δηλώσει ότι:

«Το καθεστώς στο Ιράν αγωνίζεται να αποκτήσει το ξένο νόμισμα που χρειάζεται για τις εισαγωγές όπως για μηχανήματα, βιομηχανικές εισροές και καταναλωτικά αγαθά»

Η Iran Daily επισήμανε ότι η χρήση bitcoin (BTC) για πληρωμές κατά τις εισαγωγές θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να αποφύγει τις κυρώσεις που επιβάλλουν όρια στην πρόσβαση του Ιράν στο δολάριο.

Το νόμισμα fiat του Ιράν, το ιρανικό Rial, έχει επίσης μειωθεί καθώς η χώρα αγωνίζεται με τον πληθωρισμό (34% αυτή τη στιγμή) τα τελευταία τρία χρόνια. Δεδομένου ότι το Ιράν βρίσκεται υπό την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, παρακάμπτει το δολάριο και δείχνει να χρησιμοποιεί επίσημα το Bitcoin.

Πηγή: https://www.coindesk.com/iran-amends-law-to-allow-imports-to-be-funded-with-cryptocurrency


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ -Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων https://www.ikteo-istiaias.gr 
LENNON   ECO - GASTROBAR -Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ 
E64.GR -Κατασκευή ιστοσελίδων  https://e64.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.