Η Christine Lagarde ζητάει δημόσια την άποψη των Ευρωπαίων πολιτών για την έκδοση ψηφιακού Ευρώ

Σε μια δημοσίευσή της στο Twitter σήμερα, η Christine Lagarde, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ και νυν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσκάλεσε δημόσια τους Ευρωπαίους πολίτες να γράψουν σχόλια για ένα πιθανό ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης (CBDC). 

«Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της επανεξέτασης και των σκέψεων, αλλά μόλις ξεκινήσαμε μια δημόσια διαβούλευση, ώστε οι καταναλωτές και οι Ευρωπαίοι να μπορούν πραγματικά να εκφράσουν την προτίμησή τους και να μας πουν αν θα ήταν ευτυχείς να χρησιμοποιήσουν ένα ψηφιακό ευρώ, ακριβώς όπως χρησιμοποιούν κέρμα ευρώ ή τραπεζογραμμάτιο ευρώ γνωρίζοντας ότι είναι διαθέσιμα χρήματα της κεντρικής τράπεζας και ότι είναι αξιόπιστα», δήλωσε η Lagarde. 

Τα σχόλια για ένα πιθανό CBDC της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς προβληματισμών σχετικά με αυτό που η Lagarde περιέγραψε ως «δύσκολη χρονιά». 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο αντίκτυπος του Coronavirus και ο τρόπος με τον οποίο η ΕΚΤ ανταποκρίθηκε, η σημασία της εξέτασης του τρόπου με τον οποίο η τραπεζική πολιτική θα μπορούσε να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και πώς τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα στις επιλογές του σύγχρονου τρόπου ζωής των Ευρωπαίων.

«Καθώς οι Ευρωπαίοι στρέφονται όλο και περισσότερο στους ψηφιακούς τρόπους για να καταναλώνουν, να αποθηκεύουν και να επενδύουν, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκδώσουμε ένα ψηφιακό ευρώ, αν χρειαστεί», έγραψε η Lagarde. 

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΚΤ έχει έναν χάρτη πορείας προς μια πιο σοβαρή μελέτη του CBDC το 2021. Επιπλέον, οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο  διερευνούν την πιθανότητα για έκδοση δικού τους CBDC. 

Το Tweet συνδέθηκε επίσης με μια φόρμα έρευνας μέσω της οποίας η επικεφαλής τραπεζίτης καλεί τους Ευρωπαίους να μοιραστούν τις σκέψεις τους.:

«Είμαι πρόθυμη να ακούσω τις απόψεις σας για αυτό.»

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/christine-lagarde-invites-public-comments-on-eurozone-cbdc


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

DNSNETWORK -Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί
http://www.dnsnetwork.gr
BIOFIRE -Τζάκια βιοαιθανόλης
 https://www.e-biofire.gr

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – Ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο http://www.to-xamogelo.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.