Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη ανακοίνωσή του, το JPM Coin – το stablecoin της JPMorgan Chase – είναι πλέον «ζωντανό» και χρησιμοποιείται από μια μεγάλη διεθνή εταιρεία τεχνολογίας, για διασυνοριακές πληρωμές όλο το εικοσιτετράωρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της JPMorgan, η ρεαλιστική απόδειξη ότι η τεχνολογία blockchain αυξάνει την αποδοτικότητα και μειώνει το κόστος ενίσχυσε την εμπιστοσύνη της τράπεζας στην υπόσχεση για κερδοφορία.
Με την προσδοκία ότι περαιτέρω εμπορικοί πελάτες θα εγγραφούν για να χρησιμοποιήσουν το stablecoin, η JPMorgan Chase δημιούργησε μια νέα επιχείρηση αφιερωμένη στο ψηφιακό νόμισμα και την blockchain.

Η νέα επιχειρηματική μονάδα, που ονομάζεται «Onyx», έχει πάνω από 100 υπαλλήλους και διευθύνεται από τον Umar Farooq ως CEO. Ο Τάκης Γεωργακόπουλος, επικεφαλής Χονδρικών Πληρωμών της JPMorgan Chase, δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Προχωρούμε σε μια περίοδο εμπορευματοποίησης […] μεταβαίνοντας από την έρευνα και την ανάπτυξη, σε κάτι που μπορεί να γίνει πραγματική επιχείρηση.»
Στον απόηχο του πρόσφατου εναγκαλισμου της PayPal με τα crypto, η εμπιστοσύνη των κατεστημένων φορέων ότι η blockchain μπορεί να τους φέρει πραγματικά χρήματα φαίνεται να αυξάνεται. Ο πειραματισμός και η ανάπτυξη της JPMorgan Chase με την τεχνολογία μέχρι στιγμής μπορούν να χωριστούν σε διάφορους βασικούς τομείς.
Πρώτον, η τράπεζα πιλοτάρει ένα Διατραπεζικό Δίκτυο Πληροφοριών που βασίζεται σε blockchain από το 2017, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 400 τράπεζες και εταιρείες.
Η JPMorgan Chase πιστεύει ότι το δίκτυο, το οποίο τώρα ανανεώνεται ως Liink, μπορεί να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση απόδοσης για τις πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις των αντίστοιχων τραπεζών, σε διασυνοριακές πληρωμές χονδρικού εμπορίου. Η ίδια η JPMorgan Chase αντιπροσωπεύει διασυνοριακές ροές πληρωμών χονδρικής, άνω των 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα, σε περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες.

Η τράπεζα έχει επίσης εντοπίσει τη χρησιμότητα της blockchain ως καινοτομία του υπάρχοντος ξεπερασμένου συστήματος, για την επεξεργασία «εκατοντάδων εκατομμυρίων» χαρτοεπιταγών. Η blockchain και η ψηφιοποίηση μπορούν, με ασφάλεια, να εξαλείψουν εντελώς τις φυσικές πτυχές αυτής της συναλλαγής. Ο Γεωργακόπουλος δήλωσε πως ένα νέο σύστημα blockchain είναι λιγους μόνο μήνες πριν από την εμπορική του κυκλοφορία:
«Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια επιταγές που αποστέλλονται. Χρησιμοποιώντας μια έκδοση blockchain με τους συμμετέχοντες να είναι οι κύριοι εκδότες επιταγών και οι κύριοι χειριστές κλειδιών, είναι πιθανό να εξοικονομήσουμε το 75% του συνολικού κόστους για τη βιομηχανία σήμερα και να κάνουμε τους ελέγχους διαθέσιμους σε λίγα λεπτά, σε αντίθεση με τις μέρες, που απαιτούνται ως τώρα.»
Τέλος, η JPMorgan Chase έχει εμπιστοσύνη στην blockchain για τη δημιουργία νέων οδών πληρωμών για τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες και τα εξελισσόμενα ψηφιακά νομίσματα τους.
Αναφέροντας την Κίνα και τη Σιγκαπούρη, ο Γεωργακόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πιθανότητα υιοθέτησης CBDC είναι «πολύ υψηλή».
Όπως φαίνεται οι εξελίξεις δίνουν στα στελέχη της JPMorgan την εμπιστοσύνη ότι η τεχνολογία blockchain έχει περάσει μια περίοδο διογκωμένων προσδοκιών και σύντομα θα αρχίσει να δίνει πραγματικές λύσεις. Ο Umar Farooq, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Onyx, εξέφρασε την άποψή του, για το γιατί οι εξελίξεις στο μέτωπο blockchain, εμφανίστηκαν «αργές» ή τουλάχιστον αμφιλεγόμενες, στην JPMorgan Chase μέχρι τώρα:
«Αν αναρωτιέστε για την blockchain, βρισκόμασταν είτε στην απογοήτευση, είτε στην υπερβολή. Γι ‘αυτό στην JPMorgan ήμασταν σχετικά σιωπηλοί, μέχρι να είμαστε έτοιμοι να την κλιμακώσουμε και να την εμπορευματοποιήσουμε.»
Πηγή: https://cointelegraph.com/news/jpmorgan-s-stablecoin-finally-sees-commercial-light-of-day
USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO
Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:
E64.GR -Κατασκευή ιστοσελίδων https://e64.gr/
EXTRA VAGANT The only hair saloon espresso bar in town https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ -Δικηγόρος - Καθηγητής ΑΠΘ http://iglezakis.gr/
Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.