Σχέδια υποστήριξης των CBDCs από την PayPal

Ανώτερα στελέχη του παγκόσμιου γίγαντα πληρωμών PayPal, αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας να εισέλθει επιθετικά στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων και σχεδίων για την υποστήριξη ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (CBDC).

«Είναι σαφές ότι ο κόσμος κινείται γρήγορα από φυσική σε ψηφιακή μορφή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, Dan Shulman, τονίζοντας τον επιταχυνόμενο ρυθμό αλλαγής στους τομείς των πληρωμών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Επικαλούμενος τις συζητήσεις με τις κεντρικές τράπεζες , τις ρυθμιστικές αρχές και τους ηγέτες του χώρου των κρυπτονομισμάτων, ο Shulman ισχυρίστηκε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα αυξάνονται σε σημασία, έχουν μεγάλη λειτουργικότητα και αυξανόμενη προβολή».

«Στα CBDC […] το θέμα είναι το πότε και το πώς θα γίνουν, όχι το αν.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal είπε ότι μέσω της κλίμακας και της προβολής της, η εταιρεία «θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της χρησιμότητας των CBDCs», συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της διαλειτουργικότητας με τις υπάρχουσες «οδούς» πληρωμών και την προώθηση της αποδοχής μεταξύ των εμπόρων. Ο Shulman σημείωσε επίσης, ότι το ως τώρα χρηματοοικονομικό σύστημα απλώς «δεν λειτουργεί» για πολλούς απλούς ανθρώπους.

«Πιστεύω ότι η πλατφόρμα μας και όλη η νέα ψηφιακή υποδομή που δημιουργούμε αυτή τη στιγμή, μπορούν να βοηθήσουν να γίνει αυτή η διαχείριση και η μεταφορά χρημάτων πιο αποτελεσματική, λιγότερο ακριβή και πιο γρήγορη».

Τον περασμένο μήνα, η PayPal ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν κρυπτνομίσματα, επιφέροντας πολύ θετικές επιπτώσεις σε όλες τις αγορές κρυπτονομισμάτων, αφού πλέον τα κρύπτο θα υποστηρίζονται από το εμπορικό δίκτυο των 28 εκατομμυρίων πωλητών της PayPal.

Τα στελέχη της PayPal υπογράμμισαν τη δύναμη της ζήτησης υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων από τους πελάτες της ήδη, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της να σημειώνει: «οι πελάτες μας είναι πολύ πρόθυμοι στο να τους προσφέρουμε αυτές τις δυνατότητες».

Ενώ μόλις το 10% των χρηστών της PayPal που εδρεύουν στις ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος πρόσβαση στις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων, ο Shulman σημείωσε ότι η υπόλοιπη χώρα αναμένεται να συνδεθεί πριν από τον Δεκέμβριο.

«Η λίστα αναμονής μας, ήταν δύο με τρεις φορές πάνω από τις προσδοκίες μας.»

«Βλέπουμε άτομα που έχουν ήδη αγοράσει κρυπτονομίσματα να ανοίγουν το πορτοφόλι τους αρκετές φορές την ημέρα για να ελέγξουν τι συμβαίνει με τις crypto επενδύσεις τους», πρόσθεσε. Απαντώντας στη ζήτηση, ο Shulman ανακοίνωσε ότι η PayPal θα αυξήσει το εβδομαδιαίο όριο κρύπτο από τα 10.000 $ στα 15.000 $.

Ο Shulman αποκάλυψε επίσης ότι οι υπηρεσίες virtual currency της PayPal θα διατίθενται σε διεθνείς πελάτες, παράλληλα με την κυκλοφορία στην εφαρμογή πληρωμών για κινητά Venmo, κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

«Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, θα μας δείτε να προχωρούμε σε δύο διαφορετικούς τομείς», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Πηγή:https://cointelegraph.com/news/paypal-crypto-services-to-go-global-early-2021-support-for-cbdcs-coming


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Ο ΜΥΛΟΣ -Πρατήριο άρτου – Τριγκατζής Ιωάννης Ε. Τηλ. 231 083 0560

APEIROS CHORA -Hotel – genuine Zagori mansion https://apeiroschora.gr/

NETSTUDIO -Ιστοσελίδες και e-shop υψηλών απαιτήσεων https://www.netstudio.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.