ETH 2.0: η κοινότητα στηρίζει προσεκτικά, με 5 εκατ. καταθέσεις σε 8 ώρες

Το stake είναι πλέον διαθέσιμο για το Ethereum 2, αλλά αξίζουν οι αποδόσεις και οι συνθήκες;

Το επί μακρόν αναμενόμενο συμβόλαιο καταθέσεων για το Ethereum 2.0 τελικά δημοσιεύθηκε, ανοίγοντας τις πόρτες για την κατάθεση προς stake στους κατόχους ETH. Οι καταθέσεις ξεκίνησαν με σοβαρά κέρδη με πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ETH να κατατίθενται στο συμβόλαιο, μέσα στο πρώτο μισάωρο, σύμφωνα με παρατηρητές όπως το The Crypto Cactus.


Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, περίπου οκτώ ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση, πάνω από 14.000 ETH έχουν κατατεθεί σύμφωνα με το ETH 2 Launchpad. Στις σημερινές τιμές, αυτό ισοδυναμεί με περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια. Προκειμένου να ξεκινήσει το συμβάν γένεσης του Beacon Chain mainnet, απαιτούνται 524.288 ETH από 16.384 επικυρωτές.

Η ομάδα του Ethereum και αρκετά μέλη της κοινότητας έχουν στοχεύσει την 1η Δεκεμβρίου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συμβεί αυτό. Το ποσό-στόχος πρέπει να είναι στη σύμβαση επτά ημέρες πριν από την έναρξη της Φάσης 0, αλλιώς θα καθυστερήσει για μια εβδομάδα μέχρι να επιτευχθεί το όριο.

Η έναρξη της σύμβασης καταθέσεων προκάλεσε μια συζήτηση για το stake εντός της crypto κοινότητας και φαίνεται να υπάρχει κάποια διστακτικότητα μεταξύ των τακτικών επενδυτών μέχρι στιγμής. Στην έκθεση για τη DeFi τρίτου τριμήνου, η ConsenSys υπαινίχθηκε ότι οι ευκαιρίες υψηλότερης απόδοσης στη DeFi, θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή στο stake.

Συγκριτικά, τα 5 εκατομμύρια δολάρια που έχουν κατατεθεί είναι μόλις το ένα τρίτο του όγκου των επενδυτών σε DeFi για το συμβόλαιο Eminence, που δεν έχει ελεγχθεί και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, ενώ ο προγραμματιστής του, ο Andre Cronje, κοιμόταν…

Κατά ένα μέρος ο λόγος του δισταγμού θα μπορούσε να είναι ότι το ETH που κατατίθεται στο Beacon Chain πρέπει να κλειδωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγώντας ορισμένους να αμφισβητήσουν εάν οι αποδόσεις το δικαιολογούν. Το ETH 2 Launchpad εξηγεί:

«Οι μεταφορές μεταξύ επικυρωτών έχουν απενεργοποιηθεί μέχρι τουλάχιστον τη φάση 1. Οι επικυρωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη φάση 2 (περίπου δύο χρόνια) για να μπορούν να αποσύρουν (τις καταθέσεις τους) σε ένα συγκεκριμένο shard.»


Οι σκληροτράχηλοι Ethereans, όπως ο ιδρυτής του Ethhub και συγγραφέας του Daily Gwei, Anthony Sassano, επιμένουν: Anthony Sassano | sassal.eth  @sassal0x· Βλέπω πολύ καυτές (και χαζές) αντιλήψεις για το eth2 σήμερα. Ανεξάρτητα από το τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, θα καταθέσω τα ETH μου στη φάση 0, γνωρίζοντας καλά τον κίνδυνο που αναλαμβάνω. Το περίμενα για σχεδόν 3 χρόνια – τα τρολ της αμφιβολίας δεν με σταματούν.

Ο συνάδελφός του, επίσης υποστηρικτής του Ethereum, Ryan Sean Adams, ο οποίος δημοσίευσε πρόσφατα έναν οδηγό «πώς να» για όσους σκέφτονται να καταθέσουν τα 32 ΕΤΗ τους, το περιέγραψε ως εξής:

«Αυτή είναι η αρχική προσφορά ομολόγων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος , για τη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία, που δεν βρίσκεται υπό την κυριαρχία κανενός».


Ωστόσο, οι ετήσιες αποδόσεις θα μειωθούν γρήγορα, με την αύξηση των ETH που κατατίθενται σε stake. Τα πέντε εκατομμύρια ETH σε stake, θα αποδώσουν περίπου 7%, ποσοστό που θα μειωθεί κάτω από το 5% όταν κατατεθούν σε stake 10 εκατομμύρια ETH.

Προς το παρόν, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην κοινότητα του Ethereum, καθώς πολλοί περίμεναν τόσο καιρό για να ξεκινήσουν τα πράγματα στο ETH 2.0. Η τιμή του ETH αντέδρασε στην είδηση με ένα άλμα 5% τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασε τα 405 $.

πηγή: MARTIN YOUNG – 5/11/2020 – https://cointelegraph.com/news/5m-staked-in-eight-hours-as-community-cautiously-backs-eth-2-0


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ - Δικηγόρος - Καθηγητής ΑΠΘ
Οδυσσέως 7, Θεσσαλονίκη 54629
Τηλ.2310520750 - Κινητό: 6977077410
Skype: ioannis.iglezakis
http://iglezakis.gr/ 

WOD STREET 47 - Γυμναστήριο – Κέντρο σωματικής ευεξίας
Τζαβέλλα 47, Εύοσμος – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/WOD.Street.47/wod_st47

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.