BTC: 4 μετρήσεις που παραπέμπουν σε ράλι άνω των 16.000$

Η τιμή του Bitcoin υπερασπίζεται την υποστήριξη των 15.000$ και τα σήματα που λαμβάνονται από την ανάλυση των on-chain δεδομένων δείχνουν ότι το ράλι μπορεί να συνεχιστεί πέρα από τα 16.000$.

Μετά την απόρριψη στα 15.960$ στις 6 Νοεμβρίου, η τιμή του Bitcoin (BTC) υπερασπίστηκε δυναμικά το επίπεδο υποστήριξης των 15.000$. Με βάση τέσσερα σημεία δεδομένων, οι αναλυτές πιστεύουν ότι το ράλι μπορεί να συνεχιστεί πάνω από τα 16.000 $.
Οι αναλυτές έχουν επισημάνει ως ενδεικτικά αυτής της εκτίμησης τα: χαμηλότερα αποθέματα Bitcoin στα ανταλλακτήρια, την ανεμπόδιστη προσφορά, την αύξηση των «ισχυρότερων χεριών» και τα μη πραγματοποιημένα κέρδη, ως παράγοντες για τη συνέχιση του ράλι.
Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

α. Ο αριθμός των BTC που διατηρούνται στα ανταλλακτήρια μειώνεται

Πρόσφατα, η Delphi Digital, μια ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και συμβουλευτικής του χώρου των κρυπτονομισμάτων, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς Bitcoin. Ο Paul Burlage, αναλυτής της Delphi, δήλωσε ότι οι on-chain μετρήσεις απεικονίζουν γενικά ισχυρή δυναμική για το Bitcoin.

Από τις 11 Φεβρουαρίου, τα αποθέματα Bitcoin των ανταλλακτηρίων, μειώθηκαν από 2,96 εκατομμύρια σε 2,41 εκατομμύρια. Σε όρους δολαρίου, μια πτώση 550.000 BTC ισοδυναμεί με 6,36 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πτώση των αποθεμάτων στα ανταλλακτήρια, είναι ένα αισιόδοξο γεγονός, διότι σημαίνει ότι λιγότεροι πωλητές καταθέτουν BTC εκεί. Ο Burlage είπε:

“Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, το $BTC στα ανταλλακτήρια έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, στα ~2,96 εκατομμύρια. Κατά τη συγγραφή αυτού του κειμένου, το BTC$ στα ανταλλακτήρια ανέρχεται στα ~2,41 εκατομμύρια. Σ’ αυτή τη τρέχουσα τάση παρατηρείται μια απόκλιση μεταξύ των αποθεμάτων και της τιμής του BTC, γεγονός που υποδηλώνει μια πιο βιώσιμη κίνηση προς τα πάνω για το BTC.”

Αποθεματικά Bitcoin των ανταλλακτηρίων. Πηγή: Delphi Digital

β. Αμετακίνητα αποθέματα σε BTC κορυφώνονται

Ενώ λιγότεροι πωλητές έχουν μεταφέρει τα κεφάλαιά τους σε ανταλλακτήρια, η ανεμπόδιστη προσφορά BTC παραμένει υψηλή. Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Burlage εξήγησε ότι το ποσοστό της αμετάβλητης προσφοράς για BTC έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στο 63,5%. Από τότε, έχει μειωθεί ελαφρώς στο 62%, αλλά δεδομένου ότι η τιμή έχει αυξηθεί σημαντικά, είναι μια θετική μέτρηση και εξήγησε:

“Έχουμε δει μια μικρή ποσοστιαία πτώση της μη μετακινούμενης προσφοράς κατά την τελευταία εβδομάδα του παρελθόντος έτους. Αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, περίπου στο 63,5% της μη μεταφερόμενης προσφοράς στις 9 Σεπτεμβρίου, αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 62,0%.


Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές αυξάνουν το BTC «HODLing» παρά το πρόσφατο ράλι, δεν εξαργυρώνουν τα μεγάλα κέρδη ακόμη.

γ. Δεν υπάρχουν ακόμη σαφή σημάδια μιας κορυφής

Ο αριθμός των «αδύναμων χεριών» ή κερδοσκοπικών αγοραστών, έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τα «ισχυρότερα χέρια» ενισχύθηκαν. Η έξοδος των βραχυπρόθεσμων αγοραστών και η είσοδος των μακροπρόθεσμων «HODLers» δείχνουν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να γνωρίσει ένα παρατεταμένο ράλι.
Αυτή η τάση συμπίπτει με την ανθεκτικότητα του Bitcoin στην περιοχή πάνω από τα 15.000$ και δείχνει ότι η, κάποτε βαριά, αντίσταση πλησιάζει στο να εξελιχθεί σε μια περιοχή υποστήριξης. Ο Burlage σημείωσε:

“Παρ’ όλο που τα ανώτατα όρια για τα «αδύναμα χέρια» τείνουν καθοδικά, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πρόσφατη κερδοσκοπική αύξηση της βάσης έχει δημιουργήσει μια κορυφή. Τούτου λεχθέντος, η μεγαλύτερη τάση υποδηλώνει ότι τα «ισχυρότερα χέρια» θα απαρτίζονται βραχυπρόθεσμα από ηλικιακές ομάδες και όχι κερδοσκόπους.”


δ. Τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη του Bitcoin σηματοδοτούν πιθανότητες συνέχισης του ράλι

Τον Ιούλιο του 2019, η τιμή του Bitcoin έφτασε στα 14.000$. Εκείνη την εποχή, ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Glassnode, Rafael Schultze-Kraft, δήλωσε ότι το σχετιζόμενο μη πραγματοποιημένο κέρδος του Bitcoin έφτασε στο 0,64.

Bitcoin, σχετιζόμενα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη. Πηγή:Glassnode

Επί του παρόντος, παρά το γεγονός ότι η τιμή του Bitcoin υπερβαίνει τα 15.000$, το σχετιζόμενο μη πραγματοποιημένο κέρδος είναι στα 0,53. Αυτό δείχνει ότι το BTC έχει τη δυνατότητα να δει ένα ευρύτερο ράλι πριν από μια ισχυρή υποχώρηση.

πηγή: JOSEPH YOUNG – 07/11/2020 – https://cointelegraph.com/news/4-on-chain-metrics-suggest-bitcoin-price-rally-may-not-stop-at-16-000


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

HOSTCHEFS - Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs
https://twitter.com/HostChe

DOS.gr - Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι – Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.