Η Ελβετική τράπεζα Sygnum ξεκινά υπηρεσίες φύλαξης και Staking για Crypto

Η τράπεζα Sygnum με έδρα την Ελβετία, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα παρέχει πλέον υπηρεσίες αποθήκευσης σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε συνεργασία με την εταιρεία Taurus Group. Την Παρασκευή, η τράπεζα αποκάλυψε επίσης ότι το πελατολόγιο της εταιρείας, που έχει εγκριθεί από την FINMA (Αρχή εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα), μπορεί να αγοράσει και να συμμετάσχει στο stake  του XTZ, αξιοποιώντας το δίκτυο Tezos.

Νωρίτερα φέτος, το news.Bitcoin.com ανέφερε αρκετές εταιρείες υπηρεσιών fintech με έδρα την Ελβετία, όπως οι Sygnum, Arab Bank Switzerland, Falcon, Maerki Baumann, SEBA Bank και άλλες που έλαβαν τραπεζικές άδειες από την Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς της χώρας (FINMA).
Τον Ιανουάριο, η ελβετική τράπεζα Julius Baer άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακού νομίσματος παράλληλα με την τράπεζα SEBA. Τον Αύγουστο, η εταιρεία Basler Kantonalbank (BKB) ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, Bank Cler, προσφέρει τώρα υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.

Αυτή την εβδομάδα η Sygnum bank αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία Taurus Group, μια εταιρεία που συνεργάζεται επίσης με την SEBA bank και άλλες ελβετικές fintech. Η Sygnum ανέφερε λεπτομερώς ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιεί το σύστημα κόμβων της Taurus και το πλαίσιο αποθήκευσης crypto. Η Taurus ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι προσφέρει την «πιο ασφαλή, πιο συμμορφούμενη και αξιόπιστη υποδομή και εργαλεία για τα ψηφιακά στοιχεία».

Εκτός από τη συνεργασία με την Taurus, η Sygnum bank ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν και να κάνουν stake σε νομίσματα που προέρχονται από το δίκτυο Tezos.

«Για πρώτη φορά, το XTZ μπορεί να κατατεθεί και να μπει σε stake σε μια επισήμως αδειοδοτημένη τράπεζα, επιτρέποντας στους πελάτες να συμμετέχουν στο δίκτυο Tezos και να κερδίζουν έως και 5% ετησίως», δήλωσε η Sygnum την Παρασκευή. Η τράπεζα σχεδιάζει να προσφέρει άλλες υπηρεσίες stake από μια ποικιλία ψηφιακών δικτύων στο μέλλον.

«Είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της Tezos και του μοναδικού μηχανισμού διακυβέρνησης Liquid Proof-of-Stake, που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας στη Sygnum», δήλωσε ο Martin Burgherr, ο Διευθύνων Σύμβουλος Πελατών της Sygnum Bank .
«Με το stake στο XTZ, οι πελάτες μας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο προσφέρει ανταμοιβές και τους δίνει τη δυνατότητα να δομήσουν τα χαρτοφυλάκια ψηφιακών στοιχείων τους με πιο δημιουργικούς τρόπους. Το Tezos είναι το πρώτο proof-of-stake (PoS) token στην πλατφόρμα της Sygnum Bank, όπου θα επεκτείνουμε συνεχώς την προσφορά μας για να παρέχουμε περισσότερες επιλογές στους πελάτες μας», πρόσθεσε ο Burgherr.

Το Sygnum ιδρύθηκε το 2018 από τους Gerald Goh, Luka Muller και Mathias Imbach και όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας προβάλλονται μέσω του ιδιόκτητου εργαλείου AML της Sygnum. Επιπλέον, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποθήκευση ιδιωτικών κλειδιών, η απόδοση κλειδιού της Sygnum ελέγχεται από το ISAE 3000. Οι πελάτες της Sygnum μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν νομίσματα fiat όπως USD, CHF, EUR και SGD με την πλατφόρμα υπηρεσιών ψηφιακού νομίσματος της ελβετικής τράπεζας.

Ο αριθμός των ελβετικών τραπεζικών υπηρεσιών που προσφέρουν προϊόντα ψηφιακού νομίσματος σε πελάτες έχει αυξηθεί πολύ φέτος με τάση πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ωστόσο, η Αμερικανική Υπηρεσία νομισματικού ελέγχου (OCC) επιτρέπει τώρα στους ομοσπονδιακούς ομίλους αποταμιεύσεων και στις εθνικές τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών, να διατηρούν και να αποθηκεύουν stablecoins.

πηγή: Jamie Redman – 06/11/2020 – https://news.bitcoin.com/swiss-bank-sygnum-begins-storing-crypto-with-taurus-group-launches-staking-service/?utm_source=OneSignalPush&utm_medium=notification&utm_campaign=PushNotificationsUSE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

HOSTCHEFS  - Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs
https://twitter.com/HostChefs 

VAPER STORE - Ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης, ατμοποιητές
Στρατώνος 22β, Αρτα
http://www.vaperstore.gr
https://www.facebook.com/Vaperstoregr-294421544620745/ 
https://www.instagram.com/vaperstore.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.