JP Morgan: Οι επενδυτές προτιμούν το Bitcoin από το χρυσό

Οι θεσμικοί επενδυτές προτιμούν το Bitcoin από το χρυσό. Αυτό αναφέρει η ανάλυση της JP Morgan, την οποία κοινοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Grayscale, Michael Sonnenshein. Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter:

Michael Sonnenshein@Sonnenshein· «Αυτό που κάνει την τροχιά ροής του Οκτωβρίου για το @ Grayscale # Bitcoin Trust ακόμα πιο εντυπωσιακή, είναι η αντίθεσή του με την αντίστοιχη τροχιά ροής για ta #gold ETFs, η οποία συνολικά γνώρισε μέτριες εκροές από τα μέσα Οκτωβρίου … » via @jpmorgan


Το παραπάνω γράφημα που κοινοποιήθηκε στο Twitter, δείχνει ότι οι επενδύσεις του Grayscale Bitcoin Trust είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές των ETF χρυσού. Η καμπύλη Bitcoin δείχνει μια απότομη ανάπτυξη από τον Ιανουάριο του 2020, σχεδόν αγγίζοντας την κορυφή τον Οκτώβριο του 2020, συμπίπτοντας με τη σημαντική αύξηση της τιμής του Bitcoin.
Η καμπύλη επενδύσεων σε χρυσό, δείχνει επίσης ανάπτυξη, αλλά πολύ πιο μέτρια. Στην έκθεση της JP Morgan, σχετικά με το θέμα αναφέρεται:

Αυτό που καθιστά την τροχιά ροής του Οκτωβρίου για το Grayscale Bitcoin Trust ακόμα πιο εντυπωσιακή, είναι η αντίθεσή του με την αντίστοιχη τροχιά ροής για τα ETF χρυσού, η οποία συνολικά γνώρισε μέτριες εκροές από τα μέσα Οκτωβρίου (Εικόνα 7). Αυτή η αντίθεση υποστηρίζει την ιδέα ότι ορισμένοι επενδυτές που είχαν επενδύσει στο παρελθόν σε ETF χρυσού, όπως τα οικογενειακά γραφεία, μπορεί να βλέπουν το bitcoin ως εναλλακτική λύση έναντι του χρυσού”.


Και συνεχίζει:

Η πιθανή μακροπρόθεσμη ανοδική πορεία για το bitcoin είναι σημαντική αν ανταγωνίζεται πιο έντονα με το χρυσό ως «εναλλακτικό» νόμισμα, δεδομένου ότι το ανώτατο όριο αγοράς του bitcoin θα πρέπει να αυξηθεί 10 φορές από ότι σήμερα για να αντιστοιχεί στη συνολική επένδυση του ιδιωτικού τομέα σε χρυσό μέσω ETFs ή πλάκες ή/και νομίσματα χρυσού.”.


Η Grayscale αύξησε πρόσφατα τα κεφάλαια που έχει τοποθετήσει σε κρυπτονομίσματα, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση θεσμικών επενδυτών.

Γιατί οι επενδυτές επιλέγουν Bitcoin αντί για χρυσό

Φαίνεται ότι η αύξηση της τιμής του Bitcoin και η σταθερότητά του δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν. Σε τελική ανάλυση, η σύγκριση με το χρυσό μιλά από μόνη της. Το Bitcoin, από τον Ιανουάριο έως σήμερα, σημείωσε αύξηση άνω του 100%, από τα 7.200 δολάρια στις αρχές του 2020 έως τα τρέχοντα 15.000 δολάρια, ποσοστό που δεν έχει γνωρίσει από τον Ιανουάριο του 2018. Εκείνη την εποχή, εξερράγη η κερδοσκοπική φούσκα. Σήμερα, ωστόσο, η κατάσταση είναι σαφώς διαφορετική.

Παρ’ όλα αυτά, ο χρυσός έχει σίγουρα καλή απόδοση. Άνοιξε το έτος στα 1.500 δολάρια την ουγκιά, και τον Αύγουστο, έφτασε σε ετήσιο ρεκόρ άνω των 2.000 δολαρίων. Αυτή τη στιγμή αξίζει περίπου 1.955 δολάρια την ουγκιά, με αύξηση YTD κατά 29%. Ωστόσο, είναι μια μέτρια απόδοση σε σύγκριση με αυτή του Bitcoin. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί οι θεσμικοί επενδυτές επανεκτιμούν τα χαρτοφυλάκια τους.

Ο Anthony Pompliano, φυσικά, δεν το άφησε αυτό ασχολίαστο:

“Απλά, το Bitcoin είναι ανώτερο. Οι άνθρωποι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν”. 


Πηγή: Eleonora Spagnolo – 9/11/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/11/09/jp-morgan-investors-prefer-bitcoin-to-gold/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 

WESTCITY -  Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας..
 Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης 
https://westcity.gr/ 
https://www.facebook.com/westcity.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.