Ποιος πραγματικά οδήγησε το πρόσφατο ράλι του Bitcoin;

Το πιο πρόσφατο ράλι του Bitcoin ήταν καλό, παρόλο που δεν πετύχαμε τα 16.000$ ή κάτι παραπάνω ακόμα. Αυτή ήταν μια πολύ απαραίτητη εκτίναξη μετά το πολυαναμενόμενο halving του Bitcoin και τη συντριβή της Μαύρης Πέμπτης τον Μάρτιο.

Ωστόσο, ένα ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του ράλι, αν κάποιος το εξετάσει λεπτομερέστερα, ήταν η ταυτότητα αυτών που βοήθησαν στο να συμβεί. Κυρίως δε, ποιος οδήγησε το πρόσφατο ράλι; Ήταν οι χρήστες λιανικής; Ήταν ιδιώτες επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας; Η μήπως ήταν οι θεσμικοί επενδυτές και τα επιχειρηματικά κεφάλαια;

Ένα πράγμα που πρέπει να γίνει κατανοητό εδώ, είναι ότι το Bitcoin σε μεγάλο βαθμό είναι μια αγορά λιανικής και ως εκ τούτου, οι χρήστες λιανικής (μη επαγγελματίες επενδυτές ή φορείς) θα είναι πάντα μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Ωστόσο, ενώ η λιανική έχει παίξει το ρόλο της, αυτό το ράλι φαίνεται να τροφοδοτήθηκε από άτομα υψηλής καθαρής αξίας, όπως διασταυρώνεται από τα on-chain δεδομένα.

Ο μέσος όγκος μεταφορών του Bitcoin

πηγή: Glassnode

Ο μέσος όγκος μεταφορών του Bitcoin μετρά ακριβώς αυτό που λέει: τη μέση τιμή που αυτό μεταφέρεται on-chain. Τον τελευταίο καιρό, ο δείκτης αυτός έχει αυξηθεί, δείχνοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες που εισέρχονται στο χώρο των συναλλαγών.
Δεδομένου ότι αυτός ο δείκτης δεν αφορά μόνο τη συνολική αξία που μεταφέρεται on-chain, με τη μέτρηση των δεδομένων του, δημιουργείται μία εικόνα του τύπου των επενδυτών, ότι αφορά δηλαδή ιδιώτες μεν, υψηλής καθαρής αξίας δε.
Το γράφημα δείχνει ότι η δραστηριότητα αυτών των χρηστών αυξήθηκε ραγδαία κατά την πρόσφατη άνοδο της αγοράς.

Κατηγοριοποίηση των επενδυτών

πηγή: Glassnode

Το συνημμένο γράφημα επισημαίνει τους νέους επενδυτές που μπαίνουν στην αγορά. Η προσθήκη αυτών των πληροφοριών παραπάνω, δείχνει ότι αυτοί οι επενδυτές είναι ολοκαίνουργιοι, πράγμα που σημαίνει ότι εισέρχονται στην αγορά νέα χρήματα.

Και οι δύο αυτές μετρήσεις μας πληροφορούν πώς το πρόσφατο ράλι δεν ήταν απροσδόκητο, καθώς υποστηρίχθηκε από αυξημένο όγκο και από πραγματικά on-chain δεδομένα.
Όταν εξετάζουμε επίσης τη μείωση των μεριδίων σε ETF χρυσού και την αύξηση των μεριδίων ETF της Grayscale, όλα συμπληρώνουν έναν τέλειο κύκλο.

πηγή: Twitter

Ενδιαφέρον είναι ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και στην πρόσφατη έκθεση της JP Morgan, που συμπεραίνει από τις μετρήσεις της ότι οι επενδυτές ενδέχεται να εγκαταλείπουν τα ETF του χρυσού για το Bitcoin. (βλ. άρθρο μας της 09/11/2020)

“…Αυτή η αντίθεση υποστηρίζει την ιδέα ότι ορισμένοι επενδυτές που είχαν επενδύσει προηγουμένως σε # ETF χρυσoού, όπως τα οικογενειακά γραφεία*, μπορεί να βλέπουν το #bitcoin ως εναλλακτική λύση έναντι της επένδυσης σε χρυσό.”


πηγή: Akash Girimat – 10/11/2020 – https://eng.ambcrypto.com/bitcoin-rally-drivers/

Οικογενειακά γραφεία*: Το οικογενειακό γραφείο (family office) είναι μια ιδιωτική εταιρεία που έχει ως αντικείμενο δραστηριοτήτων τη διαχείριση των επενδύσεων και της περιουσίας για μια πλούσια οικογένεια, γενικά μια με πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία, με στόχο την αποτελεσματική ανάπτυξη και μεταφορά πλούτου σε γενιά. Το οικονομικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι ο πλούτος της ίδιας της οικογένειας. Τα οικογενειακά γραφεία μπορούν επίσης να χειρίζονται καθήκοντα όπως: η διαχείριση του προσωπικού των νοικοκυριών, η οργάνωση ταξιδιών, η διαχείριση ακινήτων, οι καθημερινές λογιστικές και μισθοδοτικές δραστηριότητες, η διαχείριση νομικών υποθέσεων, η οικογενειακή διακυβέρνηση, η χρηματοοικονομική και επενδυτική εκπαίδευση, ο συντονισμός της φιλανθρωπίας και τα ιδιωτικά ιδρύματα και ο σχεδιασμός της διαδοχής. Ένα οικογενειακό γραφείο μπορεί να κοστίσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως για να λειτουργήσει, επομένως η καθαρή αξία της οικογένειας συνήθως ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία. Ορισμένα οικογενειακά γραφεία δέχονται επενδύσεις από τρίτους που δεν είναι μέλη της οικογένειάς τους.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ 
Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. 
Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού  και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/
https://twitter.com/NikolakiMarble
https://www.instagram.com/hellenicmarbles/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.