Το Ηνωμένο Βασίλειο καταρτίζει κανονισμούς για stablecoins και συνεχίζει την έρευνα για CBDC

Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι καταρτίζει προτάσεις για τη ρύθμιση των ιδιωτικών stablecoins, ενώ ερευνά επίσης και τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας ή CBDC, ως εναλλακτική λύση έναντι των μετρητών.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak σημείωσε τις επικείμενες κανονιστικές προτάσεις, παράλληλα με άλλους στόχους για τη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της χώρας – συμπεριλαμβανομένης μιας αναθεώρησης του καθεστώτος καταχωρίσεων* του Ηνωμένου Βασιλείου και της υποστήριξης για την πράσινη χρηματοδότηση.

«Νέες τεχνολογίες όπως τα stablecoins – ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα – θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αποθηκεύουν και ανταλλάσσουν τα χρήματά τους, καθιστώντας τις πληρωμές φθηνότερες και γρηγορότερες.»

Τα νέα έρχονται εν μέσω μιας εβδομάδας αποφασιστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit. 

Ο υπουργός Sunak είπε ότι ελπίζει ότι ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου θα ηγηθεί της «παγκόσμιας συνομιλίας για νέες τεχνολογίες όπως τα stablecoins και τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας».

«Ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ανανεώνουμε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως το κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο στον κόσμο. […] Τα σχέδιά μας θα εξασφαλίσουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει ως ανοιχτή, ελκυστική και καλά ρυθμιζόμενη αγορά.»

Αν και οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, η ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι το σχέδιο οδηγιών θα απαιτήσει τα stablecoins να τηρούν τα ίδια ελάχιστα πρότυπα με τις οντότητες που λειτουργούν με άλλους τρόπους πληρωμής.

Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι τόσο η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ,όσο και το Υπουργείο Οικονομικών, ερευνούν την πιθανότητα έκδοσης ενός CBDC, με τον καγκελάριο να καλωσορίζει το έργο αυτών των δυο φορέων, για το «εάν και πώς οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκδίδουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα ως συμπλήρωμα μετρητών».

Οι κανονιστικές επιπτώσεις των stablecoins έγιναν ένα σημαντικό θέμα ανησυχίας μετά την ανακοίνωση του Facebook, σχετικά με το σχέδιό του για την κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος Libra, τον Ιούνιο του 2019.

Έκτοτε, οι Eυρωπαίοι νομοθέτες ζήτησαν την ανάπτυξη αυστηρών και σαφών ρυθμιστικών κατευθυντήριων γραμμών πριν επιτρέψουν στα stablecoins να καθιεωρωθούν εντός των δικαιοδοσιών τους, τονίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με τη νομισματική κυριαρχία και την προστασία των καταναλωτών.

Αντίθετα, ο Υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να έχει κάνει μια πολύ πιο επικεντρωμένη αξιολόγηση του αναπτυσσόμενου τομέα stablecoin, σημειώνοντας ότι και τα stablecoins θα αντιμετωπίσουν την ίδια επίβλεψη με τις υπάρχουσες εταιρείες πληρωμών.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/uk-drafting-stablecoin-regulations-and-researching-a-cbdc

*Το καθεστώς καταχώρισης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο τμήματα καταχώρισης, «τυπικό» και «premium». Kαι τα δύο χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες. Μια εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που ισχύουν για την κατηγορία στην οποία είναι εισηγμένη.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Ο ΜΥΛΟΣ -Πρατήριο άρτου – Τριγκατζής Ιωάννης Ε. Τηλ. 231 083 0560

GRANDMA VASILIKI ROOMS TO LET -Κυκλαδίτικος ξενώνας https://grandma-vasiliki.business.site/

DELTA STROM -Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.https://deltastrom.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.