Πόσοι δισεκατομμυριούχοι Bitcoin υπάρχουν;

Πολλοί από τους πρώτους χρήστες του Bitcoin είναι τώρα δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Από τότε που το Bitcoin ξεκίνησε την επανάσταση των κρυπτονομισμάτων το 2009, ο χώρος των crypto έχει αυξηθεί θεαματικά. Το Bitcoin μόνο, έχει φτάσει σε κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 290 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ περισσότερα από είκοσι άλλα κτυπτονομίσματα έχουν επιτύχει ανώτατο όριο αγοράς άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συγκλονιστικής ανάπτυξης, ένας αριθμός πρωτοπόρων και πρώιμων χρηστών, έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι και εντάσσονται πλέον στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Ωστόσο, λόγω της μεταβλητότητας της τιμής του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, καθίσταται δύσκολη η ακριβής εξακρίβωση του ποιος είναι δισεκατομμυριούχος κάθε στιγμή.

Φυσικά, με την πρόσφατη θετική τάση, ότι το Bitcoin βελτιώνει την απόδοση ενός χαρτοφυλακίου, είναι πιθανό να υπάρχουν πολλοί ήδη δισεκατομμυριούχοι που αγόρασαν τώρα Bitcoin  – αλλά ας δούμε πιο συγκεκριμένα, εκείνους που απέκτησαν την περιουσία τους από τα crypto. Αυτοί οι 5 γνωστοί δισεκατομμυριούχοι κρυπτονομισμάτων δεν τα κατέχουν απλά, αλλά δραστηριοποιούνται επίσης στον επιχειρηματικό χώρο των crypto, έχοντας ιδρύσει μεγάλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων ή ανταλλακτήρια. 

5. Tyler και Cameron Winklevoss

Οι δίδυμοι Winklevoss, ιδρυτές του ανταλλακτηρίου Gemini, φέρεται να επιστρέφουν στη λίστα δισεκατομμυριούχων Bitcoin από τον Νοέμβριο του 2020. Με την τιμή του Bitcoin να υπερδιπλασιάζεται κατά τη διάρκεια του 2020 πάνω από τα 15.000 δολάρια, τα δυο αδέρφια αναφέρεται πως έχουν περιουσία από 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια έως  περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια το καθένα, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Οι Tyler και Cameron Winklevoss, μάλιστα θα είναι το θέμα μιας ταινίας με τίτλο Bitcoin Billionaires . Με βάση το βιβλίο του Ben Mezrich, συγγραφέα των The Accidental Billionaires (μεταφέρθηκε κι αυτό στον κινηματογράφο, με τον τίτλο The Social Network), η ταινία θα καταγράψει πώς ο Tyler και ο Cameron χρησιμοποίησαν τα χρήματα από μια διευθέτηση με το Facebook, για να γίνουν από τους πρώτους επενδυτές στο Bitcoin.

4. Brian Armstrong


Ο 37χρονος Brian Armstrong είναι σήμερα ο νεότερος γνωστός δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων. Πραγματοποίησε για πρώτη φορά την είσοδό του στον κόσμο των crypto το 2012, με την ίδρυση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Coinbase, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Το ανταλλακτήριο αυτό, αυτή τη στιγμή εκτιμάται σε έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα. Ο Armstrong κατέχει τη θέση #1990 στη λίστα Forbes Billionaires 2020, με εκτιμώμενη καθαρή αξία της περιουσίας του στο 1 δισεκατομμυρίο δολάρια.

3. Changpeng Zhao

Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, που είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ο Changpeng Zhao κατάφερε να συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή περιουσία από την έναρξη του ανταλλακτηρίου, το 2017 .

Ο Zhao βρίσκεται τώρα με μια προσωπική περιουσία αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πλειονότητα των οποίων πιθανότατα σχηματίζεται από κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum και το εγγενές νόμισμα της Binance, το Binance Coin (BNB).

2. Chris Larsen

Ο δεύτερος πλουσιότερος πρωτοπόρος στον τομέα των crypto είναι ο Chris Larsen, συνιδρυτής της Ripple – ένα σύστημα εμβασμάτων και διακανονισμού πληρωμών βασισμένο σε blockchain, που χρησιμοποιεί XRP για διασυνοριακές συναλλαγές.

Πριν δημιουργήσει την Ripple, ο Larsen συνέστησε επίσης πολλές άλλες εταιρείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτές συνέβαλαν μόνο σε ένα μικρό κλάσμα της τρέχουσας περιουσίας του, 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

1. Micree Zhan

Παρά το ότι είναι το λιγότερο γνωστό όνομα σε αυτήν τη λίστα, ο Micree Zhan είναι μακράν ο πλουσιότερος, έχοντας συγκεντρώσει μια περιουσία καθαρής αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Zhan είναι ηλεκτρονικός μηχανικός και συνιδρυτής της εταιρείας κατασκευής υλικού εξόρυξης Bitcoin, της Bitmain.

Η εταιρεία αποτέλεσε αντικείμενο έντονης διαφωνίας μεταξύ του Zhan και του συνιδρυτή της, Jihan Wu, που κατέληξε στην αποβολή του Micree Zhan τον περασμένο Οκτώβριο. Πριν λίγους μήνες μάλιστα, ο Zhan προσέλαβε μια ομάδα ένοπλων φρουρών για να καταλάβει βίαια τον έλεγχο της εταιρείας .

Τιμητική αναφορά: Satoshi Nakamoto

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ανώνυμος ιδρυτής του Bitcoin είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους του. Σύμφωνα με μια ανάλυση του 2013 από τον συνιδρυτή των εργαστηρίων RSK Sergio Demian Lerner, ο Satoshi Nakamoto θα μπορούσε να έχει έως και 1,1 εκατομμύρια Bitcoin. Στην τρέχουσα τιμή του Bitcoin, πάνω από 15.500 δολάρια, αυτό θα έκανε τον Satoshi να κατέχει μια περιουσία μεγαλύτερη από 17 δισεκατομμυρία δολάρια – πολύ περισσότερο από ό, τι όλοι οι άλλοι στη λίστα αυτή.

Πηγή: https://decrypt.co/32694/how-many-bitcoin-billionaires-are-there


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ -Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
 https://www.facebook.com/kimionipharmacy/ 
REGALO -Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
 https://www.facebook.com/regalo.com.gr/
DNSNETWORK -Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί 
http://www.dnsnetwork.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.