Οι 3 λόγοι που η τιμή του Bitcoin μόλις χτύπησε τις 16,000$, για πρώτη φορά από το 2017

Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε πάνω από τα 16.000 $ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Η δυναμική του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, ενισχύθηκε λόγω τριών βασικών παραγόντων.

Η τιμή του Bitcoin (BTC) ξεπέρασε τα 16.000 $ σήμερα, 12 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Οι κύριοι καταλύτες πίσω από το ράλι της τιμής του BTC, είναι η μη υπερθέρμανση της αγοράς παραγώγων, η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια για την κατάκτηση των 16.000 $ και η ζώνη εφοδιασμού των φαλαινών στα 14.900 δολάρια.

Η πρόσφατη πτώση επαναφέρει την αγορά παραγώγων Bitcoin

Στις 10 Νοεμβρίου, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε απότομα στα 15.072 $. Η πτώση της αγοράς σημειώθηκε μόλις 24 ώρες αφού σημείωσε άλλη μια σημαντική πτώση στα 14,805 δολάρια, γεγονός που έκανε τους traders προσεκτικούς.
Αλλά η πτώση ωφέλησε το Bitcoin για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, επέτρεψε στις φάλαινες να πάρουν κέρδος στις θέσεις τους στο επίπεδο στήριξης περίπου στα $ 15.000. Δεύτερον, εξουδετερώνει την αγορά μελλοντικών συμβολαίων (futures) με εκκένωση των καθυστερημένων αγοραστών ή των κατόχων μακροχρόνιων συμβολαίων.

Η επαναφορά της αγοράς μελλοντικών συμβολαίων και ο βαθμός χρηματοδότησης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, ήταν κρίσιμα για τη διατήρηση του τρέχοντος ράλι του BTC. Τα ανταλλακτήρια των futures στην αγορά κρυπτονομισμάτων, χρησιμοποιούν έναν μηχανισμό που ονομάζεται «χρηματοδότηση» για να επιτύχουν ισορροπία στην αγορά.
Όταν η πλειοψηφία της αγοράς αγοράζει Bitcoin, οι αγοραστές πρέπει να ενθαρρύνουν τους πωλητές. Το αντίστροφο ισχύει επίσης: Όταν τα σορτς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, οι πωλητές πρέπει να πληρώνουν τους αγοραστές.

Πριν από την πτώση στις 10 Νοεμβρίου, το ποσοστό χρηματοδότησης του BTC κυμαινόταν πάνω από 0,01%. Αυτό έδειχνε ότι η αγορά λαχταρούσε ή αγόραζε Bitcoin,επιφέροντας μία υπερπλήρωση.
Μετά τη μικρή διόρθωση στο επίπεδο στήριξης των 15.000$, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του BTC εξουδετερώθηκαν καθώς σταθεροποιήθηκαν τα ποσοστά χρηματοδότησης.

Η επαναλαμβανόμενη δοκιμή των 16.000$ εξασθένισε την αντίσταση

Ακόμη και μέχρι τα τέλη 11 Νοεμβρίου, η περιοχή των 16.000 δολαρίων χρησίμευσε ως βαρύ επίπεδο αντίστασης για το Bitcoin. Οι συναλλασσόμενοι επισήμαιναν την παρουσία μεγάλων παραγγελιών πώλησης στην αντίσταση αυτή, γεγονός που δείχνει ότι οι «φάλαινες» στοχεύουν σε αυτό το επίπεδο. Σύμφωνα με τον Edward Morra, έναν trader Bitcoin, υπάρχει πληθώρα παραγγελιών πώλησης κοντά στα 16.000 $. Συγκεκριμένα, αυτός είπε:

“Πηγαίνοντας ψηλότερα, νομίζω ότι οδεύει προς την κορυφή της 6ης Νοεμβρίου τουλάχιστον και πιθανώς υψηλότερα, έχουμε πολλές παραγγελίες πάνω από τα 16.000$ στο Bitfinex.”


Παρά την κατάθεση μεγάλων παραγγελιών πώλησης στα 16.000$, το Bitcoin διαπέρασε την τιμή αυτή, λόγω των πολλαπλών δοκιμών κατά την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που τελικά εξασθένισε την αντίσταση.

Τα $14,900, η περιοχή υποστήριξης των φαλαινών, κράτησε τέλεια

Το Cointelegraph ανέφερε συνεχώς όλη αυτή την εβδομάδα ότι τα 14.900 $ έχει γίνει η περιοχή υποστήριξης των φαλαινών. Τα δεδομένα από το Whalemap δείχνουν ότι σχηματίζονται συστάδες φαλαινών, όταν άτομα υψηλής αξίας αγοράζουν BTC και δεν το μετακινούν. Η τιμή στην οποία αυτές οι ομάδες στοιχίζονται, θεωρείται τότε επίπεδο υποστήριξης.


Παρά την υπερβολική αστάθεια της αγοράς που επηρεάζεται από μακροοικονομικούς παράγοντες, όπως η ανάπτυξη του εμβολίου της Pfizer, το Bitcoin παρέμεινε άνετα πάνω από τα 14.900$. Η τάση έχει δείξει ότι η περιοχή αυτή έχει γίνει ένα σταθερό επίπεδο υποστήριξης για το BTC.

Ο Cameron Winklevoss, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, τόνισε τη σημασία για το BTC να διατηρεί τη θέση του πάνω από το εύρος στήριξης των 14.900 έως 15.000$. Αυτός είπε:

“Το Bitcoin έκλεισε χθες πάνω από τα 15.000$ για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το Bitcoin διατηρεί αυτό το επίπεδο τιμών για 72 ώρες. Ένα νέο ρεκόρ”


πηγή:JOSEPH YOUNG – 12/11/2020 – https://cointelegraph.com/news/3-reasons-bitcoin-price-just-hit-16-000-for-the-first-time-since-2017


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις
Ιωαννίνων 22 – Θεσσαλονίκη
e-mail giorgakis.book@gmail.com
https://www.facebook.com/giorgakis.book/

MOTH AND ROSE TATTOO – Τατουάζ & piercing
Θεοφράστου 4, Περιστέρι – Αττική
http://mothandrosetattoo.com/index.html
https://www.facebook.com/mothandrosetattoo/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι 3 λόγοι που η τιμή του Bitcoin μόλις χτύπησε τις 16,000$, για πρώτη φορά από το 2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.