Michael Saylor: 100 δισεκατομμύρια λόγοι για τους οποίους η Apple πρέπει να αποκτήσει Bitcoin

Ο Dan Weiskopf πρότεινε ένα σχέδιο για γάμο μεταξύ του μεγαλύτερου γίγαντα της τεχνολογίας και του Bitcoin, το οποίο εγκρίθηκε από τον Michael Saylor. «Η Apple θα πρέπει να επενδύσει ένα μέρος των τεράστιων ταμειακών της αποθεμάτων σε Bitcoin», δημοσίευσε  στον ιστότοπο του ETF Think Tank, ο portfolio manager της Toroso Investments, Dan Weiskopf.

Η πρόταση του επικεφαλής του ETF ακολουθεί τα βήματα του Διευθύνοντος Συμβούλου της MicroStrategy Michael Saylor και του πρώην διευθυντή της Goldman Sachs, Raoul Pal. Και οι δύο προέβλεπαν ότι η Apple θα πραγματοποιήσει μια επένδυση μεγάλης κλίμακας στο Bitcoin, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Saylor έγραψε και ενέκρινε την πρόταση του Weiskopf, σχολιάζοντας στο Twitter ότι η Apple θα μπορούσε να δει κέρδος 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο όριο αγοράς, ενσωματώνοντας το Bitcoin στα προϊόντα της και προσθέτοντάς το στα χαρτοφυλάκια της.

Η #Apple θα μπορούσε να αποφέρει 100 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο στην αξία των μετόχων εάν ενσωματώσει το #Bitcoin στο Apple Pay, χτίσει ένα ασφαλές πορτοφόλι κρύπτο στο iPhone και αρχίσει να αγοράζει #BTC με τα αποθεματικά της.

Με ανώτατο όριο αγοράς στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, η Apple είναι η πιο «πολύτιμη» εταιρεία στον κόσμο και έχει σχεδόν 192 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά, σύμφωνα με μια έκθεση κερδών που κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου.

Ο Weiskopf έθεσε την υπόθεση ότι μια επένδυση σε Bitcoin μεταξύ 10 έως 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ήταν πιο κερδοφόρα μακροπρόθεσμα από το σχέδιο της Apple να συνεχίσει με «επικίνδυνες και ακριβές» αγορές μετοχών. Επεσήμανε επίσης, ότι θα ήταν μια συνετή αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.

«Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι θεσμικοί μέτοχοι μπορεί να παραξενευτούν από την αγορά Bitcoin, αλλά πρέπει να δουλεύουμε μέσω των μαθηματικών και να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, σε σχέση με την επαναγορά των μετοχών», έγραψε.

«Είτε βλέπετε το Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, μιας κερδοσκοπίας ή μιας εναλλακτικής κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, είναι μια τεχνολογική καινοτομία, που η Apple είναι σε μοναδική θέση για να δώσει πρόσβαση και παροχή στους μετόχους της».

Όντας σημαντικά μεγαλύτερη τόσο στην εμβέλεια όσο και στο όριο αγοράς από το Bitcoin, ο Weiskopf υποστηρίζει ότι η Apple μπορεί να βοηθήσει το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να φτάσει σε πραγματικά επίπεδα υιοθέτησης, προς όφελος και των δύο.

«Η διοίκηση της Apple έχει μια μοναδική ευκαιρία να σκεφτεί έξω από το κουτί. Το σταθερό οικοσύστημα, η τεχνολογική τεχνογνωσία και η οικονομική ισχύς της εταιρείας σημαίνουν ότι ο κίνδυνος είναι σχετικά μικρός, και θα ευθυγραμμιστεί με την πιο ανατρεπτική τάση της τεχνολογίας μετά από το διαδίκτυο.»

Εκτός αυτού, η τιμή του BTC θα πρέπει να αυξηθεί 545% – περίπου 100.000 δολάρια ανά BTC – για να προσεγγίσει το τρέχον ανώτατο όριο αγοράς της Apple ύψους 2,03 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/100-billion-reasons-apple-should-get-behind-bitcoin-michael-saylor


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

OXYZEN YACHTING -Your expert for tailor – Made superyacht charters, sales and management https://oxyzenyachting.com/

TATIANA STYLING STUDIO -Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ -Ιατρός, Καρδιολόγος e-mail nikosbernardos@yahoo.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.