Το Bitcoin ξεπερνά τα 17.000 δολάρια καθώς το Market Cap πλησιάζει στο υψηλό όλων των εποχών

Το Bitcoin (BTC) διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 17.000 δολάρια σήμερα, για πρώτη φορά από τις 7 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών CoinDesk 20 .

Η άνοδος ωθεί τη συνολική κεφαλαιοποίηση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος σε πάνω από 320 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο λιγότερο από το ρεκόρ των 335 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεδομένου ότι το ετήσιο χαμηλό ήταν κάτω των 4.000 δολαρίων, τον Μάρτιο, όταν οι τιμές μειώθηκαν πάνω από 50% σε μία μέρα, το BTC κατάφερε να ανακάμψει περισσότερο από 330%. Από την 1η Ιανουαρίου, το Bitcoin σημείωσε άνοδο 130%.

«Η θεαματική άνοδος του BTC το 2020 αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του το 2017«, δήλωσε ο Ben Zhou, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου παραγώγων Bybit. Μια βασική διαφορά αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι η «εισροή θεσμικού χρήματος».

Μετά το ράλι της Δευτέρας, το BTC διαπραγματεύεται περίπου 15% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών, τα 20.000 δολάρια, που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Στα altcoins, κορυφαίο το Ethereum (ETH) διαπραγματεύεται στα 477 δολάρια αυτή τη στιγμή, αύξηση 20% αυτόν τον μήνα. 

To Litecoin (LTC), στα 73 δολάρια, έχει αυξηθεί περίπου 30% έως σήμερα. Ακόμη και το dogecoin, το οποίο παρέμεινε σιωπηλό μετά τη βραχύβια τρέλα του TikTok τον Ιούλιοσημείωσε άνοδο σχεδόν 10% τη Δευτέρα, προτού χάσει μερικά από τα κέρδη του, τις απογευματινές ώρες συναλλαγών.

Παρά την ισχυρή απόδοση του BTC σε ένα ράλι που καθοδηγείται κυρίως από την αγορά και τροφοδοτείται από αγοραστές της Βόρειας Αμερικής, ο όγκος των συναλλαγών στα ανταλλακτήρια παραμένει σχετικά, μη εντυπωσιακός. Για παράδειγμα, ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών του ζεύγους BTC/USD στο Coinbase, παρέμεινε σχεδόν σταθερός από τον Ιούνιο.

Ο Νοέμβριος θα μπορούσε ίσως να σηματοδοτήσει μια αλλαγή σε αυτήν την τάση, ωστόσο, οι εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές δείχνουν να αυξάνονται σταθερά. 

Στα μισά του Νοεμβρίου, ο όγκος στο κορυφαίο γραφείο B2C2, ήταν περίπου ίσος με ολόκληρο τον Οκτώβριο, δήλωσε ο ιδρυτής Max Boonen.

Καθώς το BTC συνεχίζει να συσσωρεύεται, ο Zhou δήλωσε: «Μπορεί να δούμε ελάχιστη αντίσταση έως ότου η τιμή του bitcoin πλησιάσει το υψηλό όλων των εποχών.»

Πηγή: https://www.coindesk.com/bitcoin-price-17000-market-capitalizationUSE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

FITNESS TEMPO -Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας 
https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 
METABOOK  -online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://metabook.gr/
NORTHWIND -Data Recovery - Ανάκτηση δεδομένων
https://www.northwind.gr/gr/    

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.