BTC: το νέο ιστορικό υψηλό σε κεφαλαιοποίηση αγοράς

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς για το Bitcoin μόλις γνώρισε το νέο ιστορικό υψηλό της, σχεδόν τρία χρόνια μετά το προηγούμενο ρεκόρ.  

Πράγματι, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.com, τις τελευταίες 24 ώρες, η κεφαλαιοποίηση έχει φτάσει τα 339 δισεκατομμύρια δολάρια, σταθεροποιούμενη περίπου στα 329 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2017, στη μέση της κερδοσκοπικής φούσκας, όταν έφτασε τα 333 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή η τιμή ήταν πάνω από 19.000$, ενώ το νέο ρεκόρ των 339 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιτεύχθηκε χάρη στην άνοδο της τιμής στα 18.300 $.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση αγοράς είναι απλώς το προϊόν του πολλαπλασιασμού της αξίας του token επί τον αριθμό των token που κυκλοφορούν. Τον Δεκέμβριο του 2017, ο αριθμός των νομισμάτων του BTC σε κυκλοφορία ήταν περίπου 16,7 εκατομμύρια, ενώ τώρα υπάρχουν πάνω από 18,5 εκατομμύρια.
Επομένως, παρόλο που η τιμή του νομίσματος είναι χαμηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση είναι υψηλότερη λόγω του μεγαλύτερου αριθμού νομισμάτων σε κυκλοφορία.

Τι σημαίνει η κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin;

Η αξία της τιμής του νομίσματος δεν είναι από μόνη της σχετική. Ή μάλλον, είναι πολύ σημαντική η διακύμανση των τιμών, ειδικά για το ποιος αγοράζει ή πουλάει, αλλά η αξία της τιμής σε απόλυτους όρους δεν είναι σημαντική.
Αντ’ αυτού, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι μια καλή εκτίμηση της πραγματικής αγοραίας αξίας ενός κρυπτονομίσματος, τόσο πολύ, που χρησιμοποιείται επίσης για τη σύγκριση μεταξύ των διαφόρων κρυπτονομισμάτων.

Για παράδειγμα, το bitcoin δεν είναι το κρυπτονόμισμα με την υψηλότερη τιμή ανά μονάδα, στην πραγματικότητα η τιμή του token YFI του yearn.finance είναι πάνω από 22.000$. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 30.000 token YFI σε κυκλοφορία, η κεφαλαιοποίησή του είναι σχετικά χαμηλή (0,6 δισεκατομμύρια δολάρια)

Επομένως, δεν είναι σωστό να συγκρίνονται οι τιμές των μεμονωμένων νομισμάτων, αλλά είναι σωστό να συγκρίνονται οι κεφαλαιοποιήσεις της αγοράς. Στην πραγματικότητα το Bitcoin αξίζει 548 φορές περισσότερο από το YFI.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό του XRP (Ripple), του οποίου η τιμή είναι 0,29$. Παρ ‘όλα αυτά, είναι το τέταρτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, με περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για παράδειγμα το LINK (Chainlink), που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, έχει τιμή 13,5$, αλλά ανώτατο όριο αγοράς 5,3 δισεκατομμύριο.

Επομένως, το γεγονός ότι το Bitcoin έχει καταγράψει ένα νέο ιστορικό υψηλό για την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του σημαίνει ότι, συνολικά, αυτό το κρυπτονόμισμα δεν ήταν ποτέ σε όλη την ιστορία του, πιο πολύτιμο από ό,τι είναι τώρα, αν και για τους κατόχους BTC, σίγουρα έχει μεγαλύτερη σημασία ότι η τιμή είναι ακόμα κάτω από το ιστορικό υψηλό της 17ης Δεκεμβρίου 2017.

πηγή: Marco Cavicchioli – 18/11/2020 = https://en.cryptonomist.ch/2020/11/18/bitcoin-new-historical-high-for-the-market-cap/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.