Η τιμή του Bitcoin θα αυξηθεί το 2021, καθώς το Δολάριο αναμένεται να μειωθεί 20% ακόμη και με τη διάθεση εμβολίων

Καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει έναν κύκλο τόνωσης φέτος λόγω της πανδημίας COVID-19, πολλοί επενδυτές κατέφυγαν σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία λόγω της αβεβαιότητας του πληθωρισμού του δολαρίου ΗΠΑ. Ο Michael J. Saylor, Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, είναι ένας από τους πολλούς επενδυτές που έχουν επενδύσει σε Bitcoin φέτος, αναφέροντας ότι το κρυπτονόμισμα είναι η «καλύτερη ασφάλεια, με την καλύτερη ρευστότητα«.

Η επένδυση της MicroStrategy στο Bitcoin θεωρήθηκε μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες. Η αγορά BTC από τον Saylor ήδη επηρέασε έμμεσα τις BlackRock, Vanguard και Norway.

Ο Saylor πιστεύει επίσης ότι το Bitcoin είναι ένα αξιόπιστο απόθεμα αξίας και ένα ελκυστικό επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο με «περισσότερες δυνατότητες μακροπρόθεσμης ανατίμησης από την κατοχή μετρητών». 

Πρόσφατα, ένας μεξικανός δισεκατομμυριούχος εξέφρασε επίσης την ίδια πεποίθηση, λέγοντας ότι «τα μετρητά δεν αξίζουν τίποτα«. Ο Ricardo Salinas Pliego, ένας από τους πλουσιότερους άντρες στο Μεξικό, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει επενδύσει το 10 % του χαρτοφυλακίου του σε Bitcoin. Εξήγησε περαιτέρω την επένδυσή του, λέγοντας: «είναι πάντα καλό να διαφοροποιούμε το επενδυτικό μας χαρτοφυλάκιο»

Επίσης ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller  πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει επενδύσει ένα μέρος της καθαρής αξίας του στο Bitcoin. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό Bitcoin που κατέχει, αναφέροντας ότι έχει επενδύσει σε χρυσό πολλές φορές περισσότερο απ’ ότι σε Bitcoin.

Ενώ το Bitcoin αυξάνει τον ρυθμό υιοθέτησής του, το δολάριο ΗΠΑ είναι έτοιμο να δει μια μεγαλύτερη πτώση, η οποία με τη σειρά της, θα δώσει μια καλή ώθηση για ένα Bitcoin bull. 

Οι αναλυτές της Wall Street πιστεύουν ότι ακόμη και με την άφιξη ενός έγκυρου εμβολίου για τον COVID-19, το δολάριο ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσει το επόμενο έτος, μέχρι «η εμπιστοσύνη να επιστρέψει στην παγκόσμια οικονομία».

Σύμφωνα με τους Financial Times, το αμερικανικό δολάριο λειτούργησε ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, κατά τη διάρκεια της αιχμής της πανδημίας του κορανοϊού τον Μάρτιο. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η διάθεση ενός εμβολίου θα μπορούσε να αλλάξει την αγορά. Ο αναλυτής στρατηγικής της Citi bank, Calvin Tse εξήγησε :

«Η διανομή εμβολίων πιστεύουμε ότι θα ελέγξει όλα τα σημάδια της καθοδικης αγοράς, επιτρέποντας στο δολάριο να ακολουθήσει παρόμοιο μονοπάτι με αυτό που βίωσε από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Μπορεί το δολάριο να μειωθεί μόνο 20% το επόμενο έτος; Νομίζουμε ναι».

Το αμερικανικό δολάριο έχει μειωθεί απότομα φέτος και με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται ότι θα αναγκαστεί να συνεχίσει τα σχέδια τόνωσης της οικονομίας, οι επενδυτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται στις ΗΠΑ και με τη σειρά του, το θέλγητρο του νομίσματος θα μειωθεί. 

Πηγή: https://blockchain.news/news/bitcoin-price-set-surge-2021-us-dollar-fall-20-vaccine-rollout


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT -Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα 
http://www.medicaldent.gr/
ΣΠΙΤΙΚΟ -Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες
 https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/
TICTAC -Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery)
 https://tictac.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.