Τελικά όλοι συνθηκολογούν με το Bitcoin: η JP MORGAN αλλάζει γνώμη

Ακόμα και η JP Morgan φαίνεται να έχει παραδοθεί: η τιμή του Bitcoin αυξάνεται και αυτό θα το κάνει ένα όλο και πιο ελκυστικό νόμισμα στην αγορά.

Σε μια πρόσφατη έκθεση, η αμερικανική τράπεζα συμφώνησε ότι οι θεσμικοί επενδυτές προτιμούν τελικά το Bitcoin από το χρυσό. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, η ίδια η κεφαλαιοποίηση του BTC αναμένεται να αυξηθεί 10 φορές, για να καλύψει τη ζήτηση των επενδυτών. Αυτή είναι μια παραδοχή για το πόσο επιθυμητό περιουσιακό στοιχείο έχει γίνει το Bitcoin.

Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Στην πραγματικότητα, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, χαρακτήρισε το Bitcoin ως απάτη το 2017. Απαγόρευε επίσης στους υπαλλήλους του να διαπραγματεύονται με Bitcoin για δύο λόγους:

«Είναι αντίθετο με τους κανόνες μας και είναι ανόητο. Είναι χειρότερο από τους βολβούς τουλιπών. Δεν θα τελειώσει καλά. Κάποιος πρόκειται να σκοτωθεί«.

Αυτές οι δηλώσεις έχουν ημερομηνία Σεπτεμβρίου 2017, που το Bitcoin άξιζε περίπου 3.000 δολάρια.  Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, έφτασε τα 20.000 δολάρια και έπειτα κατέρρευσε τον Ιανουάριο του 2018. Από τότε το Bitcoin ξεκίνησε μια πορεία σκαμπανεβάσματος που κορυφώθηκε με 3.400 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2018, ακολουθούμενο από 13.000 δολάρια τον Ιούνιο του 2019, πριν βιώσει το crash τον Μάρτιο του 2020, που το έφερε πίσω, κάτω από τα 4.000 δολάρια

Jamie Dimon, JP Morgan & Chase Co. Chairman and CEO

Από τον Μάρτιο του 2020, το Bitcoin ξεκίνησε μια άνοδο που κορυφώθηκε αυτές τις μέρες, με την τιμή του κρυπτονομίσματος να φτάνει σήμερα στα 19.000 δολάρια, πολύ κοντά στο υψηλό όλων των εποχών. Αλλά ο Jamie Dimon δεν άλλαξε γνώμη. Πριν από λίγες μέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan σχολίασε :

“Bitcoin is not my cup of tea.”

Μια έκφραση που σημαίνει ότι το Bitcoin «δεν είναι του γούστου του» και που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά πώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας δεν είναι πεπεισμένος για τα πλεονεκτήματα του κορυφαίου κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, η τράπεζά του φαίνεται να πηγαίνει σε διαφορετική κατεύθυνση, τουλάχιστον στις σχέσεις με τους επενδυτές. Όμως, όπως σχολίασε ο Anthony Pompliano στο Twitter :

«Τελικά όλοι συνθηκολογούν με το Bitcoin».

Πολλοί έχουν αλλάξει γνώμη για το Bitcoin. Πολύ δύσπιστος ήταν και ο Stanley Druckenmiller, ο οποίος το 2018 προφήτευε το τέλος του Bitcoin, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει παραδεχτεί ότι έχει  αγοράσει BTC .  Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι που παραμένουν δύσπιστοι όπως ο Ray Dalio, που εξακολουθοεί να έχει αμφιβολίες για την εγκυρότητα του Bitcoin. 

Ο χρόνος θα δώσει τις απαντήσεις. Από τον Οκτώβριο, το Bitcoin προκάλεσε μια κούρσα ανόδου, με μεγάλη αύξηση της τιμής του, που θυμίζει σε όλους το bull run του 2017. Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε εάν η τιμή του θα κλονιστεί και χάσει αξία, ή αν θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Αυτή η τάση θα καθορίσει εάν οι λάτρεις όπως ο Anthony Pompliano έχουν δίκιο ή εάν η κριτική του Jamie Dimon και των συνεργατών του είναι βάσιμη. 

Πηγή: https://en.cryptonomist.ch/2020/11/23/bitcoinjp-morgan-changes-its-mind/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Blackfriday 2020 από τη Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020

Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.

LORD UNDERWEAR -Men, women, children underwear
https://www.lord.gr
POINTER -Hosting Experts - Domain Names
https://www.pointer.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.