BTC στα 20.000$: είναι ακριβό ή ακόμα φθηνό;

Όποιος θέλει να αγοράσει Bitcoin (BTC) αυτή την περίοδο, δεδομένης της πρόσφατης έκρηξης στην τιμή (+83% σε 2 μήνες, σχεδόν κοντά στο υψηλό όλων των εποχών των 20.000$), έχει βασικά δύο ερωτήματα:

  • Είναι πολύ αργά να αγοράσω Bitcoin;
  • Είναι η τρέχουσα τιμή πολύ υψηλή;

Κανείς δεν γνωρίζει τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά, χάρη στη διαφάνεια του Bitcoin, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εργαλεία ικανά να εκτιμήσουν το βαθμό καταλληλόλητας (για αγορά) στην τιμή του Bitcoin, σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Το διάγραμμα «Ουράνιο τόξο» του Bitcoin

Για να λάβουμε κάποια βοήθεια στα αναπάντητα ερωτήματά μας, μπορούμε να ανατρέξουμε στο Bitcoin Rainbow Chart, το οποίο εκτιμά την υποτιθέμενη καταλληλόλητα της τιμής σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το εν λόγω διάγραμμα δημιουργήθηκε το 2014 από έναν χρήστη του Reddit που ονομάζεται «azop» και στη συνέχεια βελτιώθηκε από τον χρήστη «trolololo» στο BitcoinTalk.
Τέλος, δημοσιεύθηκε και ενημερώθηκε από τον Über Holger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Holger και υπεύθυνο περιεχομένου του ιστότοπου Blockchain Center, όπου βρίσκουμε το διάγραμμα.

πηγή: https://www.blockchaincenter.net/bitcoin-rainbow-chart/


Από αυτό το γράφημα, μπορούμε να αποκομίσουμε μερικές σημαντικές ενδείξεις, όπως:

  • Αυτός ο δείκτης είναι αξιόπιστος, μόνο εάν ο χρονικός ορίζοντας είναι μακροπρόθεσμος (από 4 έτη και άνω).
  • Αν αντίθετα, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε συναλλαγές με Bitcoin, ακόμη και μεσοπρόθεσμα, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσουμε το διάγραμμα Bitcoin Rainbow.

Ονειρεύεστε τα $20.000: προτάσεις για την τιμή του Bitcoin

Η τρέχουσα τιμή του bitcoin (περίπου στις 18.500$) εξακολουθεί να βρίσκεται στο εύρος που ονομάζεται «Συσσώρευση» και μέχρι το τέλος του έτους, μια τιμή της τάξης των 24.343 $ θα πρέπει να θεωρείται «Ακόμα φθηνή».

Το διάγραμμα είναι λογαριθμικό, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε επίπεδο ισοδυναμεί με αύξηση κατά 10 φορές. Επιπλέον, χρησιμοποιεί μια συνάρτηση μη γραμμικής λογαριθμικής παλινδρόμησης, για να προσεγγίσει την καμπύλη αύξησης της τιμής του Bitcoin, καθώς είναι πιο αξιόπιστη.

Όπως ήδη αναφέρθηκε από τον Über Holger, δεν αντιπροσωπεύει επενδυτική συμβουλή, καθώς οι τάσεις του παρελθόντος δεν είναι ενδεικτικές ούτε δεσμευτικές της μελλοντικής εξέλιξης της τιμής του BTC.

Πηγή: Giorgio Sanfilippo – 23/11/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/11/23/bitcoin-20000-price/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Blackfriday 2020 από τη Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020

Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.


ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου.
Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι, Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/
https://twitter.com/NikolakiMarble

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
Σπάρτης 97, Καλλιθέα, Αττική
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.