Καθυστερημένος ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ευρώπη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ευρώπη, απέχει πολύ από την ολοκλήρωση.  

Αυτό αποκαλύπτεται στην έκθεση EMEA 2020 της Zscaler, σχετικά με την κατάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια επισκόπηση της διαδικασίας ψηφιακού μετασχηματισμού σε εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η έκθεση διαπιστώνει ότι μόνο το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών εταιρειών πιστεύουν ότι διαθέτουν ασφαλή υποδομή απομακρυσμένης πρόσβασης, ενώ το 29% αγωνίζεται για να παρέχει ασφαλή υποδομή.

Το ένα τρίτο των εργαζομένων που χρησιμοποιούν ασφαλείς μεθόδους έχουν πρόσβαση στις επιχειρηματικές τους εφαρμογές μέσω RDP (Remote Desktop Protocol), ενώ το 30% χρησιμοποιεί λύσεις VPN
Ωστόσο, οι πιο σύγχρονες λύσεις, όπως το Zero Trust ή η διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης, είναι λιγότερο δημοφιλείς, χρησιμοποιούνται μόνο από το 19% και το 17% των εργαζομένων αντίστοιχα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνθηκε από τον Covid-19

Παρ ‘όλα αυτά, το ένα τρίτο των εταιρειών αναφέρουν ότι η παγκόσμια κρίση υγείας έχει επιταχύνει τη μετανάστευσή τους στο cloud, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται εξ αποστάσεως, θα αυξηθεί κατά 25-50% το επόμενο έτος.

Τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν πλέον επιχειρηματικές εφαρμογές στο cloud, με την Ιταλία να ηγείται με 53% στις εταιρείες που έχουν ήδη μεταφέρει περισσότερες από τις μισές εφαρμογές τους στο cloud, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο (50%), τη Γερμανία και τη Γαλλία ( και οι δύο με 45%).

Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι λειτουργούν σε περιβάλλον multi-cloud, με περισσότερους από έναν παρόχους υπηρεσιών cloud, ενώ μόνο το 13% χρησιμοποιεί έναν μόνο πάροχο.

Το ένα τρίτο των εταιρειών δήλωσε ότι έχουν τουλάχιστον τρεις παρόχους, με τη Σουηδία να προηγείται με 52%, ακολουθούμενη από τις Κάτω Χώρες (42%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (30%). Στην Ιταλία και τη Γερμανία, η πλειονότητα λειτουργεί με δύο παρόχους υπηρεσιών cloud.

Η ασφάλεια παραμένει το βασικό εμπόδιο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με το 42% των Ευρωπαίων να απαντούν στο ερωτηματολόγιο ότι διαπιστώνουν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Μετά την ασφάλεια, ακολουθούν ως προβλήματα, κατά σειρά: το κόστος, η έλλειψη εσωτερικής τεχνογνωσίας και η υπερβολική πολυπλοκότητα.

Ο αντιπρόεδρος EMEA & APAC της Zscaler, Ismail Elmas, δήλωσε: 

Οι επιχειρήσεις διαπιστώνουν τα οφέλη του cloud, τόσο για την ευελιξία των επιχειρήσεων όσο και για την ευελιξία του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, οι προκλήσεις που τίθενται συντείνουν στο να μην μεταμορφώνονται αρκετά γρήγορα. Ο αγώνας με τις ρυθμίσεις πολλαπλών cloud, η πολυπλοκότητα και η ασφάλεια είναι οι ίδιες όπως ήταν πάντα, αλλά απαιτούν ένα νέο όραμα σχετικά με τις σύγχρονες υποδομές δικτύου.
Το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να συνδυάζουν την υποδομή cloud τους με παραδοσιακές λύσεις απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας και VPN, δεν θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις.
Με την απομακρυσμένη εργασία πιθανότατα να είναι το πρότυπο στα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα για το εγγύς μέλλον τουλάχιστον, οι επιχειρήσεις πρέπει να αναζητήσουν πιο ασφαλείς μεθόδους προστασίας των υπαλλήλων τους και να προσφέρουν φιλική προς το χρήστη και τον εργαζόμενο πρόσβαση”.

πηγή: Marco Cavicchioli – 24/11/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/11/24/delayed-digital-transformation-in-europe/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Blackfriday 2020 από τη Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020

Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.


ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
e-mail frontidashop@gmail.com
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

FEEL YOUR HOME – Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού
Αναξαγόρα 63, Ταύρος, Αθήνα
https://feelyourhome.gr/
https://www.facebook.com/feelyouhome/
https://twitter.com/feelyourhome_gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.