BTC: πως οι μαζικές ρευστοποιήσεις προκάλεσαν πτώση 16% σε 24 ώρες

Το Bitcoin έπεσε στα 16.334$ στα μεγάλα ανταλλακτήρια, καθώς οι αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις προκάλεσαν τεράστια αστάθεια.

Η τιμή του Bitcoin (BTC) υποχώρησε κατά 16%, στα 16.334$, στις 26 Νοεμβρίου από την κορυφή των 19,484$ που έφτασε την προηγούμενη ημέρα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι διαδοχικές ρευστοποιήσεις ήταν η κινητήρια δύναμη της μαζικής διόρθωσης.

Πριν από την υποχώρηση, το ανοιχτό ενδιαφέρον της αγοράς μελλοντικών συμβολαίων Bitcoin έφτασε σε νέο ρεκόρ. Η αγορά παραγώγων υπερθερμάνθηκε επίσης από αγοραστές, με αποτέλεσμα να κυριαρχείται μονόπλευρα.

Ο συνδυασμός δύο παραγόντων προκάλεσε την ταχεία πτώση της τιμής του BTC παράλληλα με την άνοδο του όγκου συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εκκαθαρίστηκαν, κάτι παρόμοιο με τη συντριβή της τιμής στις 12 Μαρτίου. Το CME, για παράδειγμα, είχε όγκο 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο από ποτέ, σύμφωνα με το Skew.

Τι προκάλεσε την κλιμάκωση των ρευστοποιήσεων;

Καθώς η τιμή του Bitcoin άρχισε να πέφτει, οι εισροές στα ανταλλακτήρια αυξήθηκαν. Αυτό δείχνει ότι οι φάλαινες, ή οι επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας, πωλούσαν σε μεγάλο βαθμό στα μεγάλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της Coinbase.

O δείκτης All Exchanges Inflow Mean. Source: CryptoQuant


Ο Ki Young Ju, Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, επεσήμανε ότι ο δείκτης All Exchanges Inflow Mean έδειχνε ότι η πίεση των πωλήσεων προερχόταν από «φάλαινες».

Αρχικά, η πώληση από τις φάλαινες προκάλεσε τη μείωση του Bitcoin στα περίπου 18.000$. Όμως, επειδή υπήρχε πιθανώς μεγάλος αριθμός μακροχρόνιων συμβάσεων με υπερβολικά υψηλό επίπεδο μόχλευσης, οδήγησε σε μια τεράστια μεγάλη συμπίεση.

Μέσα σε μερικές ώρες, το Bitcoin υποχώρησε στα 16.334 $, συμπεριφερόμενο όπως στο crash του Μαρτίου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, αξίας περίπου 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκκαθαρίστηκαν εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με την Glassnode, την εταιρεία ανάλυσης on-chain δεδομένων αγοράς, η Binance Futures είδε τις μεγαλύτερες αυξήσεις ρευστοποιήσεων, ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις δύο ώρες στις 3 π.μ. και 8 π.μ. UTC.: glassnode@glassnode: Hourly liquidations of long positions on #Binance: – $262M at 3am UTC – $163M at 8am UTC

Αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό οι μαζικές μεταβολές των τιμών μετά από μια μικρή αρχική οπισθοχώρηση, λόγω του υψηλού βαθμού εισροής κεφαλαίων. Η αγορά αυξήθηκε υπερβολικά από τις αρχές Νοεμβρίου, γεγονός που αύξησε τον κίνδυνο απότομης διόρθωσης για το BTC.

Τι γίνεται τώρα;

Τα βιβλία παραγγελιών των μεγάλων ανταλλακτηρίων έσβησαν και ως αποτέλεσμα, η αγορά κρυπτονομισμάτων σημείωσε μία τεράστια βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια για το Bitcoin στο εγγύς μέλλον:
Πρώτον, θα μπορούσε να ανακάμψει σχετικά γρήγορα στα 18.000$.
Δεύτερον, θα μπορούσε να συνεχίσει να μειώνεται προς την επόμενη μεγάλη περιοχή στήριξης, στα 13.700 $
Τρίτον, θα μπορούσε να κυμαίνεται σ’ αυτή την περιοχή, επιτρέποντας τη σταθεροποίηση της αγοράς παραγώγων.

Όμως, υπάρχει ένα ανησυχητικό στοιχείο δεδομένων. Η Glassnode διαπίστωσε ότι ο αριθμός των φαλαινών Bitcoin έχει φτάσει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για συνέχιση στην πίεση πώλησης, που θα μπορούσε να προέλθει από τους επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας. Οι αναλυτές της Glassnode δήλωσαν στις 25 Νοεμβρίου:

“Ο αριθμός των φαλαινών #Bitcoin (οντότητες που κατέχουν τουλάχιστον 1.000 $BTC) έχει φτάσει σε νέο ATH (υψηλό όλων των εποχών) μετά από 4 χρόνια και παραπάνω. Μια οντότητα είναι ένα σύμπλεγμα διευθύνσεων δικτύου που ελέγχονται από το ίδιο άτομο / ίδρυμα.”

πηγή: JOSEPH YOUNG – 26/11/2020 – https://cointelegraph.com/news/how-massive-liquidations-caused-bitcoin-to-plummet-16-in-24-hours


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Blackfriday 2020 από τη Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020

Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.

HOSTCHEFS - Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs
https://twitter.com/HostChefs 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ - Δικηγόρος - Καθηγητής ΑΠΘ
Οδυσσέως 7, Θεσσαλονίκη 
Τηλ.2310520750,  Κινητό: 6977077410
Skype: ioannis.iglezakis
http://iglezakis.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.