BTC: υγιής διόρθωση και στο βάθος «ευφορία»

Το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τις 100.000$ το επόμενο έτος μετά τη χθεσινή «υγιή διόρθωση», με την ψυχολογία της αγοράς να βρίσκεται στο στάδιο της «πεποίθησης», λέει η Stack Funds.

Ο πάροχος δεικτών κρύπτο κεφαλαίων, η Crypto Stack Funds, χαρακτήρισε την χθεσινή υποχώρηση ως «υγιή διόρθωση» που χρειαζόταν το Bitcoin πριν συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Το Bitcoin έσπασε τα 19.000$ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μετά την επίτευξη διαδοχικών κερδών επί επτά εβδομάδες.
Σύμφωνα με την Crypto Stack Funds, το κορυφαίο crypto βρίσκεται σε επίπεδα υπερβολικής αγοράς από τον Οκτώβριο, γεγονός που επιφέρει την ανάγκη για μία διόρθωση.

Η εταιρεία εξέτασε μετρήσεις γύρω από την ψυχολογία της αγοράς και εκτιμά ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά, βρίσκονται επί του παρόντος στο στάδιο της «πεποίθησης», το οποίο τελικά θα εξελιχθεί στο στάδιο της «ευφορίας».

Για να υποστηρίξει τις εκτιμήσεις του, η εταιρεία αναφέρεται στα δεδομένα της Glassnode σχετικά με το καθαρό μη πραγματοποιημένο κέρδος/ζημία του Bitcoin, που συχνά αναφέρεται ως NUPL. Ο εν λόγω δείκτης συγκρίνει την τρέχουσα τιμή του BTC με την τελευταία on-chain κίνηση του κάθε νομίσματος.

Ιστορικά, όταν ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται κερδισμένοι έχει ξεπεράσει το 95% του συνόλου, εξηγεί η εταιρεία, ήταν ένας καλός δείκτης για την κορύφωση της αγοράς. Με την χρωματική χαρτογράφηση των παραμέτρων σε εκατοστημόρια, στα διαφορετικά στάδια της αγοράς, επιχειρείται η αναπαράσταση και η ανάλυση των μακρο-κύκλων του Bitcoin.
Τα στάδια, ως προς το συναίσθημα που επικρατεί στην αγορά, κατατάσσονται σε μία κλίμακα από το -60 έως το +80, ως εξής: ευφορία: > 75%, πεποίθηση: από 50% έως 75%, αισιοδοξία: από 25% έως 50%, ελπίδα: από 0% έως 25%, συνθηκολόγηση: <0%.

Καθαρό μη πραγματοποιημένο κέρδος/ζημία του Bitcoin. Πηγή: Glassnode


Η κατάσταση της «πεποίθησης» (πράσινο χρώμα), την οποία μόλις πέρασε το Bitcoin, διατηρήθηκε για περισσότερο από ένα χρόνο το 2017 κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανόδου της αγοράς, με την αύξηση της τιμής του BTC από τα 850$ σε σχεδόν 20.000$, μία αύξηση δηλαδή της τάξης του 2.250%.

Επεκτείνοντας το μοτίβο της bull market του 2017 στην τρέχουσα κατάσταση του BTC, η Crypto Stack Funds εκτιμά ότι ακόμη και με το ένα τέταρτο αυτής της αύξησης της τιμής, το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει πάνω από τις 86.000 δολάρια το επόμενο έτος, όταν εισέλθουμε στο στάδιο «Ευφορία» του κύκλου.

Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020
Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens.


Άλλοι αναλυτές πιστεύουν επίσης ότι αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μικρό πρόβλημα στο δρόμο, με τον ιδρυτή της Quantum Economics, Mati Greenspan, να υποθέτει ότι η διόρθωση μπορεί να έχει ήδη φτάσει στο απόγειό της, προσθέτοντας:

“Μια διόρθωση κατά 17% είναι μάλλον διαχειρίσιμη για αυτό το στάδιο του κύκλου.”


Η προσωπικότητα των κρύπτο, Lark Davis, επεσήμανε σήμερα το πρωί ότι δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να σταματήσουν τα επίπεδα υποστήριξης τη διόρθωση στα 16.500$, αναρωτώμενος «Ήταν αυτή η πτώση; Ή βαδίζουμε για χαμηλότερα επίπεδα; «

Ο trader κρυπτονομισμάτων «Mayne of Tether» είπε στους περισσότερους από 70.000 followers του στο Twitter, ότι η διόρθωση θα δημιουργήσει μερικές εξαιρετικές ευκαιρίες αγοράς στα altcoins.
Ένας άλλος trader, ο teklordz, έγραψε στο Twitter ότι η διόρθωση είναι απαραίτητη: «#bitcoin 35 μέρες αυξάνεται. Τώρα ησυχάζει. Αυτή η διόρθωση είναι πολύ απαραίτητη. Καθημερινή υποχώρηση του RSI σε μεσαίο επίπεδο. Έχω την αίσθηση ότι η επόμενη αυξητική περίοδος θα είναι ακόμα πιο δυνατή».

Τα δεδομένα από την πλατφόρμα ανάλυσης Santiment, έδειξαν ότι η είσπραξη των κερδών από τους κατόχους Bitcoin θα μπορούσε να γίνει ανεξέλεγκτη, τόσο για τους βραχυπρόθεσμους όσο και για τους μακροπρόθεσμους κατόχους, με κέρδη 15% και 63% αντίστοιχα.

πηγή: JOSHUA MAPPERSON – 27/11/2020 – https://cointelegraph.com/news/stack-funds-hails-bitcoin-s-healthy-correction-predicts-euphoria-ahead


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.