Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητάει ταχείες παρεμβάσεις στην ανάπτυξη ψηφιακού ευρώ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, βλέπει το ψηφιακό ευρώ ως κάτι ιδανικό για την κάλυψη του κενού που προκαλείται από την υψηλή ζήτηση ψηφιακού χρήματος από επιχειρήσεις και καταναλωτές στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν τη διάθεση του ψηφιακού νομίσματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( ΕΚΤ ).

Μιλώντας σε ηλεκτρονικό συνέδριο για τον τομέα των πληρωμών στο μέλλον στην Ευρώπη, ο Scholz δήλωσε :

«Στο ψηφιακό ευρώ, νομίζω ότι πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά. Δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε ανά πάσα στιγμή ότι τώρα πρέπει να κάνουμε κάτι με ένα ψηφιακό ευρώ. «

Η έκδοση των CBDC φαίνεται να είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο, επειδή, στα μάτια πολλών κρατών, η κατοχή ενός CBDC είναι καθοριστικής σημασίας για τον έλεγχο των παγκόσμιων αγορών. 

Επιπλέον, τα CBDCs θεωρούνται ως εναλλακτική λύση στη διευκόλυνση των εγχώριων και διεθνών πληρωμών, επειδή οι μεταφορές θα διοχετεύονται μέσω του Διαδικτύου και πιθανώς ακόμη και εκτός σύνδεσης.

Προώθηση της υιοθέτησης CBDC

Πρόσφατα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αποκάλυψε ότι οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές παρακολουθούν έντονα τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDCs), επειδή τα βλέπουν ως την καλύτερη επένδυση στην επέκταση των τεχνολογιών ηλεκτρονικών συναλλαγών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, εν μέσω της πανδημίας.

Ο Scholz ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για το ψηφιακό ευρώ, επειδή πιστεύει ότι οι ψηφιακές πληρωμές θα συνεχίσουν να προτιμώνται και τα CBDCs μπορούν να δώσουν λύσεις. Παρ ‘όλα αυτά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ζήτησε πρόσφατα από τις κεντρικές τράπεζες να επιδείξουν προσοχή όταν αναπτύσσουν CBDC, επειδή πρέπει πρώτα να βρουν ισχυρά νομικά πλαίσια για να εργαστούν.

Τα CBDCs είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συνδεδεμένα με ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο και υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες, πράγμα που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν μια αξίωση έναντι της τράπεζας, όπως ακριβώς λειτουργούν τα τραπεζογραμμάτια. 

Επιπλέον, έχουν δυνατότητα blockchain, που αντιπροσωπεύει μια νέα τεχνολογία για την έκδοση χρημάτων κεντρικής τράπεζας σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής.

Πηγή: https://blockchain.news/news/german-finance-minister-calls-for-speedy-interventions-in-the-rollout-of-a-digital-euro


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Blackfriday 2020 από τη Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020

Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ -Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ -Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις
https://www.facebook.com/giorgakis.book/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.