Σε ένα «ψηφιακό δρόμο του μεταξιού» καλεί ο πρόεδρος της Κίνας

Καθώς η Κίνα προσπαθεί για να ενισχύσει την επιρροή της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping υποσχέθηκε να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία και να προωθήσει έναν «ψηφιακό δρόμο του μεταξιού» με τα κράτη μέλη του ASEAN.

Στις 27 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Xi διαβεβαίωσε τους ηγέτες της Ασίας ότι η πρώτη προτεραιότητα της Κίνας είναι να αναπτύξει τη σχέση της με την Asean (ενώσεις εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας) – 10 χώρες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένων του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, του Λάος, της Καμπότζης, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Μπρουνέι και Μυανμάρ.

Η ομιλία του Xi Jinping, έρχεται μόλις δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του νεοεκλεγεντος Αμερικανού προέδρου Biden, ότι η ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής του προορίζει τις ΗΠΑ να ενισχύουν τις σχέσεις τους και να ξεκινούν έναν νέο ηγετικό ρόλο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Xi Jinping

Μιλώντας μέσω video link σε συνεργάτες και συμμετέχοντες στην Έκθεση Κίνα-ASEAN, στην πόλη Νανίνγκ της Νοτιοδυτικής Κίνας, ο Xi είπε:

«Η Κίνα θεωρεί την Asean ως προτεραιότητα στη διπλωματία γειτονίας της και μια βασική περιοχή για το υψηλής ποιότητας κοινό έργο της Πρωτοβουλίας Belt and Road»

Ο Xi το είπε αυτό, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία Belt and Road, για την κατασκευή υποδομών, επενδύσεων και εμπορίου κατά μήκος των αρχαίων θαλάσσιων και χερσαίων δρόμων του μεταξιού (θαλάσσιες και χερσαίες διαδρομές που συνδέουν τη Νότια Ασία και την Ανατολική Ασία με την Περσία, τη Νότια Ασία, την Αραβική Χερσόνησο, την Ανατολή Αφρική και Νότια Ευρώπη).

Επίσης ο πρόεδρος της Κίνας ανέφερε ότι η χώρα του στοχεύει στη συνεργασία με τα έθνη της Asean και για την ανάπτυξη ενός «ψηφιακού λιμένα Κίνας-Asean για την προώθηση της ψηφιακής συνδεσιμότητας και τη δημιουργία ενός «ψηφιακού δρόμου του μεταξιού».

Ο Xi αποκάλυψε τα σχέδιά του να οδηγήσει την Κίνα στην οικοδόμηση στενών σχέσεων με την ASEAN, για να αντιμετωπίσει την πίεση από τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο που προκλήθηκε από τον πρόεδρο Trump, το 2018.

Η Κίνα αγκαλιάζει την τεχνολογία Blockchain

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η ψηφιοποίηση θα συνεπαγόταν τη χρήση τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Χi έχει και προηγουμένως επαινέσει και θεωρήσει την τεχνολογία ως πρωτοποριακή εφαρμογή, λέγοντας ότι η Κίνα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η blockchain. 

Ο Xi επανέλαβε και τώρα τη σημασία της blockchain και την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας στη χώρα σε διάφορους τομείς. Πάνω από 500 έργα blockchain έχουν κατατεθεί στην κυβέρνηση της Κίνας.

Η Κίνα είναι έτοιμη να πάρει το προβάδισμα στην blockchain, αφού ο ηγέτης της χώρας, Πρόεδρος Xi, έδωσε ισχυρή υποστήριξη στην τεχνολογία. Η κίνησή του έχει ως στόχο να επιτρέψει στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο να ελέγξει την ανάπτυξη της τεχνολογίας που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, ελλείψει ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Καθώς η Κίνα επιδιώκει να αναπτύξει στενότερους δεσμούς και εμπορικές σχέσεις στην περιοχή της Ασίας, είναι πιθανό το digital yuan (ένα έργο CBCD από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας), να γίνει αποδεκτό σε αυτές τις χώρες. 

Η Κίνα σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο πληρωμών αυτόνομο από το δολάριο ΗΠΑ, με σκοπό να γίνει το πιο δημοφιλές μέσο για διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Καθώς ο κόσμος κινείται προς το ψηφιακό μέλλον, οι Αρχές της Κίνας εργάζονται εντατικά για να ξεκινήσουν το ψηφιακό yuan, έτσι ώστε το CBDC να μπορέσει να κυριαρχήσει, διευκολύνοντας τις διασυνοριακές συναλλαγές στην περιοχή.

Πηγή: https://blockchain.news/news/chinas-president-xi-jinping-asks-asean-countries-to-join-hands-in-building-a-digital-silk-road


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Blackfriday 2020 από τη Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020

Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.

DELTA STROM -Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ -Ιατρός, Καρδιολόγος
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.